Merhaba dostlar.
Yine ne üzücü ki bir tartışmanın iki tarafının da vermemiş olduğu bir karar için sizler birbirinizi kırıyorsunuz. Kurumların vermiş oldukları yanlış kararlar ile en çok buna sebep olmalarına kızıyorum. Zaten kötü durumda olan, zor süreçler içerisinde debelenen adayları bir de bu tip kavgaların, kendilerinin sorumlu olmadıkları bir tartışmanın merkezinde bırakıyorlar.
Dostlar öncelikle forumda ikili diyalogların sürüp durmasını istemiyorum. Birbirini etiketleyerek ya da birbirine gıyaben sürekli olarak laf söyleyen herkesin bu tartışmalarını özele taşımalarını rica ediyorum. Ya da birbirinizi buna değer görmüyorsanız "Engelle" seçeneği var. Engelleyin birbirinizi ve birbirinizin iletilerini görmeyin olsun bitsin. Nihayetinde mahkeme kararı hangi taraf olursa olsun onun söylemlerine göre vermeyecek. Siz birbirinizi kırdığınızla kalacaksınız. Ve tabii forumda herkesi bu tartışmaların şahidi olmak zorunda bırakmakla. O yüzden bu konuda lütfen sözlerimizi dikkate alınız.
Gelelim dava konusuna ve sizlere önerilerime. Dostlar sizler sınav varmış gibi, iptal gibi bir durum yokmuş gibi çalışmaya devam edin. Dava süreci şu an tamamen sizden bağımsız. Bu tip davalarda Yürütmenin Durdurulması konusu tamamen mahkemenin kanaatine bağlı. Hakimin kanaati şartların yerine geldiği yönünde gelişirse yürütmeyi durdurma kararı alınır. Yok aksi bir kanaati olursa süreç aynen devam edecek zaten ve şu an zaten devam ediyor. Size düşen 13 Mart'a kadar olan her gününüzü iyi değerlendirmek. Sizler eksiklerinizi gidermeye, sınava hazır olmaya bakın. Dava süreci zaten o veya bu şekilde sürecek.
Şahsi tahminim ve bu tip durumlarda daha evvel olan örneklerde gördüğüm şey yürütmeyi durdurma kararı alınması konusunda hakimlerin çok titiz olduğu. İlla ki 5000 kişinin de menfaati gözetilecektir. Karar alınmaması ihtimali daha ağırmış gibi sürece devam edin. Elbette hakimin takdiri ve bize söz düşmez. Ama sağlıklı olan karar ve önceki süreçlerden gördüğüm şeylerden yola çıkarak bunları söylüyorum. Çünkü en büyük zararı bu muhabbetler ortasında kafası karışan, konsantrasyonu dağılan adaylar görüyor. Rehavet ve de-motivasyon sizden şu aşamada uzak olsun.
Hepinize iyi çalışmalar diliyorum dostlar. Lütfen ilk söylediklerimi de dikkate alın ve gündemimiz sınavın kendisi olsun, birbirinizin dedikleri, yaptıkları değil.