2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
Sınav ertelenir mi peki ? Umarım hak kaybı giderilir ve sınav 13 Mart’ta yapılır
-
@hellsing Hocam ben açıköğretim mezunuyum. Hayat herkese eşit oynamıyor. Tamamen ingilizce eğitim veren çok önemli bir anadolu lisesinden mezun olsam da üzücü durumlardan dolayı aöf' e gitmek zorunda kaldım. Asalak tabiri çok korkunç. Ayrıca iyi bir kurumda memurum. Bizim kurumda da kurumiçi uzmanlık için çalışılıyor. Ancak şundan emin olun, elimden geldiğince tüm yöneticilerime kurumiçinin haksızlık olduğunu anlatmaya çalıştım ve bu yüzden tüm arkadaşlarım bana düşman. En nihayetinde, ne kimsenin ekmeğinde gözüm var, ne de kimsenin emeğinde. Buradaki herkes gibi sadece emeğimin karşılığını almak istiyorum. İnşallah kimseyi kırmadan derdimi anlatabilmişimdir. Rabbim hepimiz hakkında hayırlısını nasip etsin.
-
Ertelenirse Nisanda ramazan der yapmazlar mayısda da lütfederlerse anca. 2 aya sonuc aciklarlar 2 aya mulakat tarihi belli olur 2 aya da mulakat sonucu aciklarlar.2021 kısın gibi 5/1 oraninda arkadasimiz sevinir. Size yazıklar olsun size.
-
@mehmet22
kurumiçine karşıtlığınız ve çabalarınız samimi ise tebrik ve teşekkür ederim hocam.
hayat herkese eşit davranmıyor haklısınız.
“fakat hayatta birilerinin karşılaştığı adaletsizlik başkalarına karşı adaletsizlik uygulayarak giderilemez.”
bir yanlış başka yanlışla düzeltilemez..
örgün eğitimde yıllarımızı, emeğimizi, paramızı harcadık.
etrafımda bir sürü aöf okuyan arkadaşım var. kimi askerlik için kimi diploma için.. başka işlerde çalışıyor kimi kimi de yatıyor. hemen hepsi kardeşim benim şu sınavları bi hallet diye geliyor sınav zamanı bana. hiçbir konu hakkında fikirleri dahi yok.
bir tanesinin akrabası memur, yükselmek için diploma alma amacıyla aöf yazılmış sınavlarımı hallet diyor. telegram gruplarında çıkmış sorularla üni mezunu oluyorlar..
kaldı ki üniversite sadece teorik eğitim yeri değildir.
alan bilgisi için illa örgüne gerek yok aöflü de ezberliyor geçiyor diyorsanız o zaman lisans şartı kalksın okuması yazması olan herkes girsin.
daha önce de belirttim a kadroda alam bilgisi yetmez. hele ki teftiş kadrolarında felan hiç yetmez.
ben de her konuda ciddi tepki göreceğimi bilmeme rağmen her zaman doğru bildiğimi savundum. aöf konusunda kesinlikle katılmıyorum.
hayatın örgün eğitim okuyanlara da hiç adil davranmadığını kesinlikle söyleyebilirim. 30 yıllık fareli kyk yurtlarında 4 sene yaşayın da göreyim.. -
Böyle olacağı en baştan belliydi. Arkadaşlar çok doğal bir şekilde haklarını aradılar ve onlar adına da sevindim. Ama Gib işi yokuşa sürüyor. Böyle saçma sapan sebeplerden sınavın ertelenmesin de artık kasıt arıyorum. Umarım işin sonun da bu 1000 kişilik ilan da iptal olup kurum içine gitmez..
-
Yd verilmiş idareye de 15 gün savunma süresi vermişler sınavın akıbeti ne olur bilmiyorum ertelenir gibi duruyor maalesef..
-
@guy-mağduru
hocam şöledaha önce şu alıntıda belirtmiş olduğum sebepten ötürü bu süreç yaşanmış olabilir
@düdüklütencere2, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
İdare her zaman kendini garantiye alacak kararı verir. Bu da ne demek; yazanı uygula demek.
Neden böyle; çünkü idarece bu kararı verecek kişi kendince yorum yaparak, haklıya haksıza kendince karar vererek, bu adamların hakkı yendi o yüzden 35 yaşını dolduranları da ben alıyorum bu sınava derse, yarın bigün karşısına birisi çıkıp bu adamlar sınav tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmuş siz nasıl bu adamları açıkça sınava giremeyecekleri yazmasına rağmen sınava soktunuz, sen idare olarak yazanı uygulamak zorundasın dediğinde, bu kararı alan idare kendini savunamaz.
Ama yazanı uygularsa, yani 35 yaşını dolduranları kazanmış oldukları haktan mahrum ederse ve yarın bigün birisi gelip; bu adamların hakkı yendi siz nasıl bu adamları sınava sokmadınız derse idare der ki; kanun buydu ve ben bunu uyguladım, bu konuda itirazın varsa buna karar verecek kişi ben değilim davanızı açın.
Yani, ''biz bunları biliyoruz da, bu kararı alanlar bilmiyor muydu bunun kazanılmış hak olduğunu'' düşüncesi yersiz. Evet biliyorlar. Ama bu konuda yazılı olanın dışındaki yorumu yapacak, bu yönde karar verecek olan kişi ise ''hakim''.
Hukuki açıdan düşünüldüğünde ise; sanırım 27 kişi mağdur bu durumdan, tam emin değilim sayıdan. 5000 kişide 27 kişi oran olarak az görünebilir göze ama 27 kişinin aynı konuda itiraz etmesi yürütmenin durdurulması için ciddi bir sayı.
Şimdi burada ben sadece yaşanan durumu değerlendirmeye çalıştım. Yani yukarıda söylediklerim temennim değil, yaşanan durumları kendi gözümden anlamlamdırmaya çalışmam.
-
-
Listeyi ilk haline çevirmek bu kadar zor olmamalı en başından beri bu olmalıydı zaten umarım sınav ertelenmez!!
-
15 günü sonuna kadar kullanmazsa ertelenmez heralde. Daha önce de böyle bi sınav olmuş bi arkadaşın dediğine göre emsal karar varmış hakları iade edilip girmişler sınava bu kararı alırken en azından örneği var mı diye bakıp da düzenleselerdi listeyi keşke cidden kasıtlı yaptıklarını düşünüyo insan ️
-
@tugceozdmr itiraz ederse kesin yd kalkacak diye bir şey yok yalnız.
-
Gerçekten artık inanamıyorum işleri bu kadar zorlaştıran bu kadar mağduriyet yaratan bir kurum daha görmedim. Alt tarafı memur olup asgari bi yaşam düzeyi elde etme peşindeyiz. Bu bile çok görülüyor. Ortalıkta binlerce mezun varken önce şaka gibi bi sayıyla ilan verip sonra yine süreci şaka gibi yürütüyorlar. Ya da yürütemiyorlar demeliyim. Ben artık bi mağduriyet daha kaldıramıcam umarım kurum geri adam atar listeye o kişileri ekler ve sınav tarihinde de bir değişikliğe gitmez. Lütfen bi kez olsun bizi şaşırtsınlar bu kadar zor olmamalı
-
Hiç ettiniz ilanı be hiç ettiniz beceriksiz herifler mağdur etmeden insanları yapınsana sınavı illa birilerinin hakkını hukukunu çiğneyeceksiniz. Görevden affedilmis bakan bu sınavı yapıcaz diyeli 1 yıl oldu daha 1 yılda sınav sonrası süreç var yazıktır günahtır.
-
@earth11 kesinlikle ya listeyi güncellesinler bitsin gitsin vallahi çıldırma noktasına geldim artık.
-
Merhaba dostlar.
Yeniden belirtmekte fayda buluyorum 35 yaş ile alakalı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın uygulamasının yanlışlığını. Buna yönelik haberi tekrar paylaşmak istiyorum.
Bununla birlikte çok fazla soru aldım sınavın muhtemel akıbetine yönelik olarak. Toplu bir yanıt olsun- Öncelikle haberi tekrar paylaşalım ki yeniden dile getirmiş olalım hem de süreci tam olarak bilmeyen dostlarımız da fikir sahibi olmuş olsun.
https://www.tercihiniyap.net/ozel-haber/2020-gelir-uzman-yardimciligi-sinav-listesinde-35-yas-magduriyeti-h12475.html - Gelen soruların ekseriyeti sınavın ertelenmesi/iptali vb. ihtimallere yönelik. Buna dair ihtimalleri değerlendirelim. Duyduğuma göre yargı yoluna başvuracak olanlar var. Eğer ki bu ciddi şekilde düşünülüp adım atılırsa süreç içerisinde bir süreç daha başlamış olacak.
- Sınav tarihi 13 Mart 2021 bildiğiniz üzere. Bu tarihe kadar dava açılıp, yürütmeyi durdurma kararı istenirse sınavın yapılamaması gibi bir ihtimal elbette var.
Eğer mahkeme yürütmeyi durdurma için gerekli olan iki şartın da bir arada gerçekleştiğini düşünürse YD kararı verir. - Yürütmeyi durdurma kararı alınması durumunda sınav süreci ilerletilemez ve askıya alınır. İptal gibi bir durum ilk aşamada tamamen Kurumun inisiyatifidir. Bu şekilde bir inisiyatif kullanılmayacağını umuyorum. Mahkeme de iptal kararı alabilir, erteleme bu tarihe kadar sürer.
- Muhtemel bir iptal durumunda süreç en başına mı döner yani alım sıfırdan mı yapılır yoksa ilk belirlenen liste için mi yapılır bu konuda emin değilim. Mahkemenin iptal kararını 5 Şubat 2021 kararına ve listesine yönelik verip vermemesi bu durumun belirleyicisi olur.
- Eğer ki mahkeme yürütmeyi durdurma kararı almaz ve sınav yapılırsa, sonrasında bir iptal kararı gelirse liste dışı kalmış adaylar için ayrıca bir sınav yapılarak değerlendirmeye dahil edilebilirler. Kaymakamlık/Hakimlik alımlarında soru iptallerinde olduğu gibi bir hak doğar.
- Kurumun mücbir sebebi dikkate almaksızın almış olduğu bir kararın daha büyük mağduriyetler doğurmamasını temenni ediyorum. Gerçekten herkes ama herkes açısından can sıkıcı bir durum. Umarım idare kendi işlemini mücbir sebep kapsamında düzeltir ve bunlara gerek kalmaz.
- En olası çözüm bu gibi görünüyor. Henüz geç kalınmış değil bunun için ama tabi Kurum ne derece buna önem verir de buna yönelik tedbir alır kestirmek güç.
- Dilerim en az kayıp ve mağduriyetle süreç nihayete erer dostlar.
Hepinize iyi şanslar ve başarılar diliyorum.
ALINTI TWEET: Wilfredo Pareto ( @TY_WilfPareto )
- Öncelikle haberi tekrar paylaşalım ki yeniden dile getirmiş olalım hem de süreci tam olarak bilmeyen dostlarımız da fikir sahibi olmuş olsun.
-
Tanıdık başsavcıya sordum arkadaşlar, ilan kurumun inisiyatifinde ancak büyük ihtimalle 35 i dolduranlar sınava girer, sınav ertelenmez dedi.
-
Aralık ayında olacak sınavı , aman virüs var ertelensin diye zırlayanları.. şuan öyle güzel anıyorum ki. Her andığımda hissedeceksiniz emin olun!!!
-
Başka çaresi yok bu sınav iptal olursa yeni tarihe kadar bir başkası belki de aynı durumu yaşayacak 35 ine az kalmış olan başka hiç kimse mi yok sanki . Arkadaşlar bu sınav iptal olamaz . Onlara haklarının verilecek olmasına çok sevindim hak edene hakkı verilmeli liste eski listeye dönmelidir. Hukuka hakkaniyete uygun olan da Budur. Sonradan o arkadaşların yerine listeye giren kişilerden bu durumda listeden çıkarılmalıdır onların listede olması sınava bizlerle girecek olmaları da haliyle adaletsizlik olacaktır. Herkese sabırlar dilerim, malum çalışmalar da bu süreçte fazlası ile dalgalı .
-
Sürekli etkinlik düzenleyip mağduru oynayan tayfa sınav ertelenmesin diye bu 35 yaşı geçen arkadaşların yanında hiç olmadı karar sonrası yine kendi dertlerine düştüler sınavın ertelenip ertelenmeyeceğini tartışıyolar bi de o 27 kişiyi dışlıyorlar kimsiniz oğlum siz insanları dışlıyorsunuz
-
2020 ocak sonu Bakan bey müjde verdi
2020 martta sınav tarihi verildi
2020 kasımda yapılacaktı
2020 aralık a ertelendi
covid var dendi
2021mart a alındı
magduriyet yaratılarak liste açıklandı
bugün de YD verilmiş.
@gibsosyalmedya
bir süreç bundan daha kötü yönetilemezdi.
ALINTI TWEET: kaan_akca ( @mamudo_gurban )