2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
Dönem atladığı için önceki dönem gelir kar çalışır, aynı dönemde konusu kalmayan çalışır diye biliyorum
-
@cemalicoşan örnek eğer deseydi ki .
50.000-32.000=18.000 kaldı ya hani
Eğer karşılık 10.000 ayrıldı denseydi .
Ee bizim 18.000 hala içerde kalmış şüpheli alacak paramız var
18.000-10.000=8.000 TL zarar yazardık çünkü şüpheli alacagimiza yetecek kadar karşılık ayirmamisiz hatta karsiligimizi 8.000 TL aşmış onu da en son zarar olarak yazarız . -
@cemalicoşan net Bilgi değil ama bunun mantığı şu olabilir teminat hemen Ödenmez şüpheli alacağın tahsil ihtimalinden dolayı, tahsil durumu kalmadığında son kayıtta gösterilir diye düşünüyorum
-
@Su28A Hocam sorunumuz karşılığın meblağ olarak değerlendirilmesi değil. Sorunumuz, kapanış kaydında değerlendirilen ekstra teminatlı 10.000. Yani çözümde demiş ki:
Kasa 32.000
Ş.T.A. 24.000
(aktife alınan teminat) 10.000Ş.T.A. 50.000 KKK 16.000
oysa ben KKK yerine Önc Dön G/K yazıp, 6000 yazdım.
-
@cemalicoşan bilemedim hocam kusura bakma bilgim bu kadarmış . Açıklayacak olan çıkar mutlaka bende merak ettim
-
@Su28A hocam kusur ne demek hem benim haddime mi... emeğinize sağlık. Bilgimizi paylaşıyoruz.
-
@bulut25 peki Hocam son yazdığım kayıt gönderisine ne dersiniz? Neden 10.000 teminatı KKK'ya haydi hata var diyelim Önck Dön G/K'a eklemiş?
-
@cemalicoşan hocam oranın olayını bende anlamadım ilk kez gördüm bu tip yada dikkat etmedim öğrenirsem özelden yazarım direk
-
@cemalicoşan şöyle ilk etapta dediğim gibi alacak şüpheliye çıktı diye teminatı hemen ödemiyorlar paranın tamamını alacaklıdan tahsil ederiz belki diye ,ondan dolayı 50.000 ŞTA ayırdığımız için En son kayıttada artık bu ŞTA nın tamamını tahsil edemediğimiz için o teminat kaydı denkleştirme adına tahsil kaydına giriyor
-
@bulut25 tamam Hocam eline sağlık bu herhalde öyle düşünmek gerekiyor.
-
@cemalicoşan ne demek hocam elimizden geldiğince, sorunun cevap kısmında direk 16 bin KKK mı vermiş ?
-
@bulut25 aynen Hocam. KKK 16.000
-
@cemalicoşan bunun önceki dönem olması gerekir Sadece , bu kurumun soruları genelde zor ve hatalı oluyor zaten
-
Özelden soru çözümünü paylaşmak isteyen @errayn arkadaş, bir Hocanın aynı soru çözümünde en başta Ş.T.A.'yı 40.000 aldığını ifade etmiş.
Benimki ise başka Hocanın ve Ş.T.A.'yı 50.000 almış.
Hadi buraya kadar sorun yok ama her iki Hoca da çözümünü doğrulamak adına bir seçeneği (Ş.T.A. tutarı yazan) değiştirmiş. yahu özgünde yaparsınız da çıkmışta ne demeye yaparsınız... -
@cemalicoşan KİK soruları da çok spesifiktir hocam özgünden beterler
-
Facebook grubu
https://t.co/Imx4HRCVkX
Arkadaslar guy icin faydalı bir grup. Görmeyip katılmak isteyen olursa. -
@cemalicoşan hocam bu soruya benzer bir soru bende hocaya sordum
Kasa 32.000
ŞTAKH 24.000
ŞTAH 50.000
Kkk 6.000
Yani hocam teminatlı kısım karşılık ayrıldığında çıkarılır -
@çiçek Hocam teşekkür ederim. Meseleyi hallettik. Şöyle ki:
Alican Hoca kitabında, soru kökü "hangisi doğrudur?" olan sorunun, 2 doğru cevabı olmasın diye seçeneklerden birini değiştirmiş Bunun teyidini de ÖSYM'nin sitesinden baktığımızda anladık.
Ş.T.A. kaydı en başta 40.000 olması gerekiyor ama Alican Hoca, farklı seçenek koyduğu için farklı çözmüş.
Ferhat Hoca ise doğrusunu çözmüş ve seçenekleri de olduğu gibi vermiş. Çözümü öğrenmek isteyen olursa özelden yazarsa atarım. -
Arkadaşlar GUY'un 2017 ile 2018 arasındaki taban puanları çok farklı. Nedeni ne acaba bu durumun?
-
Hocam 2018 de tek yıl puanları geçerliydi çünkü