Jandarma Özel Harekat JÖH Nedir? Nasıl Olunur? Başvuru Şartları Nelerdir?
-
@vatanaasık sözlü mukatla ilgili daha önce açıklama yapmıştım pomem basvurulari döneminde aşağı yukari aynı şeyler zaten profile girince ordan görebilirsin, parkur kismina gelince normal şartlarda kriterleri verilen parkuru 50 saniye ve altında yapanlara tam puan veriliyor ama bilginiz uzere son alimda kpss ölçüt degildi yani tamamen mulakata göre aldılar onun icin millet ne yapıyorsa 1 saniye altinda yapmalisin ki sansin olsun
-
@vatanaasık eyvallah kardesim allah razi olsun
-
@Hakan-ϜϓſϞ Cümlemizden insallah
-
Hocam merhaba bende jöh'e giricem Allah nasip ederse şuan askere gidicem önümüzdeki zamanlarda dövme var iki tane bende acaba ne yapmam gerekiyor bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?
@Phoenix -
@bozkurt53 Merhaba hocam. Size sohbet kutunuzdan da cevap vermiştim görmediniz sanırım.
9-) Adayların vücut yapıları düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olması gerekmektedir.( Adayların, göğüs kafesi, omurgada şekil bozukluğu bulunmaması, işitme ve görmede hiçbir kusuru bulunmaması, gözlük, lens ve işitme cihazı kullanmaması, renk körü ve düz taban olmaması, vücudunun hiçbir yerinde yara, dövme, yanık ve ameliyat izi bulunmaması gerekmektedir. Adayların Türkçe'yi kusursuz konuşması, dilinde pelteklik olmaması,tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü/engeli bulunmaması gerekmektedir.)
Yönetmelikteki ilgili maddede vücudunuzun hiçbir yerinde dövme olmaması gerektiği yazyor. Dövmeleriniz muhtemelen sorun çıkartacaktır.
-
@Phoenix Hocam büyük ihtimal sildiricem görmedim bu arada kusura bakmayın yani ben bunu sildirdikten sonraki iyileşme dönemi hızlı olursa daha iyi olur bu arada ben askere gidicem hangi celp döneminde gidebilirim doğum tarihim 19.07.1998 şimdiden sağolun hocam
-
@bozkurt53 98/3 tertip , eylül 2018 olur galiba.
-
@kartel06 Anladım hocam yani şuan 18 yaşımdan 6 ay 28 gün almışım tam anlayamadım ya ben 19 dan mı gün alıyorum 18 den mi kafam allak bullak oldu ve ben jöh uzman erbaş olmak istiyorum şuan gel deseler öyle gidesim var peki ağustostaki celp döneminde gidemem mi acaba?
-
@bozkurt53 hocam yaşınız gelmemiş daha
-
@kartel06 Yani gideceğim zaman 2018 dir diyorsunuz dimi anladım hocam sağolasın şimdi benim muayene zamanım için askerlik şubesine gidicem takriben ne zaman giderim muayeneye ?
-
@bozkurt53 eğitim durumunuz nedir?
-
@kartel06 açık lise devam
-
@bozkurt53 açık lise biter üniversiteye başlamazsan gitmen gerekir.
-
@kartel06 abim uzman çavuş kendisi şöyle bişey söyledi açık liseyi askerdede bitirirsin sıkıntı yapma dedi böyle bi durum varmı çünki gelince hemen gidicem hani okul falan umrumda değil eğer askerde bitirebilirsem bitircem hocam
-
@bozkurt53 hocam bu konuyu bence askerlik şubesine danış tam emin değilim
-
@kartel06 eyvallah hocam sağol varol
-
@Phoenix hocam 2017 1uzman erbas sinavini kazandim ve komando uzman erbas olur raporu verdiler atama ne zamn olur bide benim suan jöh olma ihtimalim nedir
-
Kara harp okulundan mezun olursan jöh olabiliyor musun
-
@mehmetakcaa Hocam atamanın ne zaman olacağına dair hiçbir fikrim yok. Fakat yeni bir şey öğrenirsem haber vereceğim.
-
@Tuğrul Yönetmeliği 8. maddesi şu şekilde:
Adayların daha önce TSK bünyesinde subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş veya askeri öğrencilik ile ilişiğinin kesilmemiş olması gerekmektedir.