Jandarma Özel Harekat JÖH Nedir? Nasıl Olunur? Başvuru Şartları Nelerdir?
-
@gulcin Hocam araştırabildiğim kadarıyla Jandarma Özel Harekata bayan alımı yapmıyorlar. Başvuru şartları da bunu doğrular nitelikte aslında fakat yüzde yüz denebilecek bir bilgi diyemem size. Bununla ilgili kesin detaylı bilgiyi askerlik şubelerine giderek veya arayarak öğrenebilirsiniz.
-
@gulcin Hocam Polis Özel Harekat düşünmez misiniz?
-
Hocam jöh olamyi cook istiyorum kendimi vatanıma milletime enhayirli olarak ancak bu gorev olsagerek diyerek bu gorevi benimsedim. Köyümüz 11yasımda iken hayatı anlamya basladım babam bana ilk olarak vatan sevgisini ogretti o gunden bu güne vatana asıgım Vatanıma canım feda olsun jöh olmak veya uzman olmak gibi bu kutsal gorevi benimsedim hep ama sorun şu ki gögsümde cok kücük bi sekilsizlikvar güvercin gögüsü %20anımsatiyor ama fiziki gorünüşüm bi hayli saglam ve yapılı bide cukunken bi kaza gecirdim alnımın soltarafında 4 cmlik bi izvar bu bana jöh olmamda bi sorun olurmu olursada bu sorunu gidersem bi sorun olurmu. Hocam lutfen yardimci olun lutfen dogru bilgiye gercekten cok ihtiyacim var lutfen.
-
@vatanaasık Hocam merhaba, yönetmeliğin ilgili maddesi şu şekilde:
9-) Adayların vücut yapıları düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olması gerekmektedir.( Adayların, göğüs kafesi, omurgada şekil bozukluğu bulunmaması, işitme ve görmede hiçbir kusuru bulunmaması, gözlük, lens ve işitme cihazı kullanmaması, renk körü ve düz taban olmaması, vücudunun hiçbir yerinde yara, dövme, yanık ve ameliyat izi bulunmaması gerekmektedir. Adayların Türkçe'yi kusursuz konuşması, dilinde pelteklik olmaması,tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü/engeli bulunmaması gerekmektedir.)
Hiçbir sorun yaşamazsınız diyemiyorum. Fakat şansınızı denemelisiniz. Eğer mülakatta kendinizi yeterince ifade ederseniz belki bu durum sorun olmaktan çıkar. Umarım her şey gönlünüzce olur.
-
hocam bukusurlardan kurtulsam gogusu ameliyatla düzeltirip yaraizinide sildirsem bi sıkıntı olmaz umarim
-
@vatanaasık Hocam yüzünüzdeki yaranın geçmesi bile size avantaj sağlayacaktır. Ama ameliyat olmasanız bile şansınızı denemenizi öneririm. Çünkü buraya aktardığınız şeylerin oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Eminim mülakat komitesi de önemseyecektir.
-
Aynen hocam sansımı denerim yuzumdeki izi sildircem o kesin bisey gögüsümdeki sekilsizlikise cok kücük bi cıkkıntızaten devede kulak bile deyil hem ayrica orda belirtilmiş gögüs,göz,kulak,vs dildepelteklik olmaması gereklidiye yaziyor benim iy tanıdıgım birisinde bu kusurvar se leri felan düzgün söyliyemiyor ama jöh oldu benim bu kusurum Allahın izniyle bi sorun olmaz diye düşünü yorum
-
@vatanaasık Hocam inşallah her şey gönlünüzce olur. Güzel gelişmelerinizden bizi de haberdar edin lütfen.
-
Hocam hersey icin cok saolun Allah razi olsun bana guzel moral oldunuz tekrar tekrar saolun
-
@vatanaasık Hocam ne demek. Hem hayaliniz olduğunu hem de vatan sevgisi nedeni ile ateşten gömlek giymek istediğinizi söylüyorsunuz. Asıl sizden Allah razı olsun. Biz yalnızca size dualarla bildiklerimizle yardımcı olabiliriz.
-
Saolun hocam bir canim var onuda vatanım için sakliyorum Allah Vatanımıza Devletimize zaval vermesin.cok saolun
-
Mehabalar iyi gunler hocam benim bi arkadasim var pöh olmak istiyor onunda sol elinin serçe parmagını kaza ara kesmiş parmagının sadece 2 bogumunu hareket ediyor 3 cü bogumu kullanamiyor bükülmüyor ama bi iş veya herhangibi sey yapmasına engel olmuyor zorlugu olmuyormuş bu bisorun olarak karsına cıkarmı
-
@vatanaasık @Hakan-ϜϓſϞ yetkili birinden cevap alalım hemen
-
Hacom dis eksikligi sorun olurmu peki olursa dolgu yaptirsak nasil olur
Sindidecak tesekkurler hocam@Phoenix -
@vatanaasık hocam diste sorun olmaz dolguda vs çünkü mülakat esnasında agiza bakmıyorlar, parmak konusuna gelince anladığım kadariyla parmak kesik fakat tam sadece oynatamiyor dogru mu eger o sekilse mulakati gecer çünkü mülakat esnasinda sadece elini uzatıyorsun bakip geçiyorlar sknti olacagini zannetmiyorum ama arkadad uzun namlu silah tutunca sol el kundak kısmını tutunca elin kundak kısmını kavramasi lazim, yani mulakatta sknti olmaz gecer ama okulda silah hocaları onu görmezden gelir mi veya görür ancak sknti olmaz deyip rapor tutar tutmaz onun inisiyatifine kalır yani
-
@Hakan-ϜϓſϞ aynen hocam silah denemesi yaptim kavramada olsun sıkı tutmada olsun bi sıkıntı olmuyor ayrıca köyde yaşadıgım icin gerek balta olsun kürek cekic vb seyleri rahatlikla kavraya biliyor bisaikinti olmaz
-
@vatanaasık diye dusunu yorum
-
@vatanaasık o zman sknti olmaz inşallah kardesim sen sansini bi dene hakkinda hayırlısı artık, gerek spor gerekse sözlü mulakat vs konusnda sormak istediginiz aklıniza takilan şeyler olursa elimden geldiğince yardimci olmaya çalışırım
-
@Hakan-ϜϓſϞ Valla hocam soru bitmez açık cası ..hocam sözlümülakatta ne soruyolar yani genellikle neye calişmaliyim az cok bilginiz olur umarim ..
Spor konusuna gelince yani nasil bi parkur oluyor pöh kiyle aynımı? Aynıysa kac sn veya kac dk yapmamiz gerekiyor..@Hakan-ϜϓſϞhocam bu meslek olsun pöhveya uzman olsun bu kutsal görevi yapmak böyle sereflibir meslek edin mek hepsinden önce canımı seveseve verecegim vatan icin alışmak vatan askımı söndürmem şart
-
@Hakan-ϜϓſϞ Hoca CUMANIZ MÜBAREK OLSUN