2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@unknownsoldier aslinda @amirim olsaydi, ne iyi olurdu
-
Arkadaşlar ÖSYM 27 Aralık tarihine başka sınav koymuş aynı günde iki sınav yaptığı oldu mu hiç
-
@sgkemekcisi sorunun cevabının takvime bir kez daha baktığında var olduğunu göreceksin
-
@unknownsoldier aynen hocam 27 aralığa 2 sınav koymuşlar şimdi farkettim yapabiliyormuş:)
-
Bu yil sonunda var mi idari yargi yani ?
-
arkadaşlar bu boşluktan faydalanıp sınava hazırlanmaya başladım ama ya sınav olmazsa :))) Kpss'ye öylesine giricem hedefim hakimlik olucak boşa gider diye korkuyorum. Şu süreçte sadece mevzuat okuyorum kitaplar zaman kaybı diye düşünüyorum soru çözüm kitapları hariç.Yanılıyomuyum?
-
@açıklanmadı dostum önceliği kpssye vermeni tavsiye ederim. Öylesine girmemelisin. Sınav yapılacaksa aralık ayında yapılır yine. Kpssden sonra da yeterli süre kalıyor hakimlik için. İdari yargı hakimliği iibfli de olsan hukuk mezunu da olsan mülakat aşaması zor oluyor 100 kişi içine girmeye çalışıyorsunuz ki iibfde kota mevcut 20 kişi. O nedenle idari yargıya takılı kalmadan kpss puanınızı alıp sonrasında açılacak sınavlara da başvuru yapabilin. Mevzuat okunmalı ancak öncelikle kitaplardan çalışmanızda fayda var özelikle usul derslerinde. Direkt mevzuat soyut kalabilir. İdari yargılama medeni usul borçlar genel anayasa gibi derslerde kesinlikle mevzuat da okumanız gerekli.
-
@Mambaa Teşekkür ederim cevabın için.Yaş 30'a dayandı bir de taşra uzmanlıgında çalışıyorum o yüzden Kpss hedefim yok.Eylülde olmasa girmezdim bile.O yüzden tek hedefimi hakimlik olarak belirledim.Son bir deneme benim için hayatta.Kpss zamanı kitaplarım var bunların çoğu yeterli olur sanırım 1-2 takviyeyle?
-
@açıklanmadı hukukları yenilemeniz lazım hocam. Yakın zamanda edindiğiniz kaynak yok ise. Ben sizi yeni hazırlanan bir arkadaş sanmıştım o nedenle öyle bir cevap verdim. Tabiki deneyin sonuna kadar. Sonuçta hepimiz nasibimizin peşindeyiz.
-
Merhabalar çalısmalar nasıl gidiyor arkadaşlar
-
@gizemce iyi değil
-
@unknownsoldier neden
-
@gizemce motivasyon iyi değil , geçen sene kazandığımda bu iş bitmeliydi:)
-
@unknownsoldier hocam aksine motivasyonunuz daha da ıyı olmalı bır kere başarmıssınız tekrarı daha kolay
-
@gizemce hı hı acayip kolay
-
@unknownsoldier iyi o zaman çalışmayın ne diyim.
-
O kadar baslik acilmis kimse bilmiyo mu bu sene sinav var mi yok mu ne enteresan !
-
Arkadaşlar kolay gelsin bakanlık duyuru yayınlamış hakimlik mülakatlarınin ileri bir tarihe ertelenecegine dair ve de belirli bir tarih yok.Bu durum yeni alımın öteleneceği endişesi bıraktı bende siz ne düşünüyorsunuz?
-
Burda hiç kimse sınavın olup olmayacağını bilemez,garanti de edemez.Sınavın açılma dönemine yakın duyumlar gelir,gruplarda da paylaşılır.Her zaman için Kpss daha ana bir hedeftir.
-
@olursaolur yeni dönemde alım olmayacağı olarak dünkü duyuru ile netleşti. Bu senenin pas geçilip gelecek 2021 aralık ayında 100 kişilik ilan konuşuluyor. Bu takvim ile zaten mülakatlar vs açıklanması en erken kasım olur ve hemen 1 ay sonraya sınav koymaları çok olası degil.