2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Merhaba. Hukuk fakültesi mezunu olup adli yargı yerine idari yargıya hazırlanmayı düşünen veya daha önce bunu deneyen var mı acaba? Adli yargı hakimliği pek sıcak gelmiyor. İdari yargıyı istiyorum. Ancak idari yargıdaki kontenjan azlığı ve vergi hukuk, iktisat, maliye gibi derslerde doğru düzgün hiçbir bilgimin olmaması beni biraz düşündürüyor. Ayrıca eylül ayında çalışmaya başlayabilirim. Aralık ayında sınavın yapılacağını düşünürsek 3 4 aylık bir sürede yeni mezun olarak konuları yetiştirebilmem mümkün müdür bunu da merak ediyorum açıkçası. Tecrübeli arkadaşlar bilgi ve tavsiyelerini paylaşabilirlerse çok sevinirim.
-
@ahmetozcelik35 dava yolunda bir gelişme var mı dosya tekemmül etmiştir
-
Herkese iyi bayramlar. Medeni hukukla alakalı bir sorum var. Cezai ıskatta (mirasciliktan cikarilma) mirastan cikarilan mirasci tenkis davasi acabilir mi? Cok güvendiğim 2 kaynak acabilir diyor, bir suru de ayrintisi var, mahkemesi, ispat yükü kimde vs. Fakat mevzuatta acamaz diyor. Her ne kadar mevzuata bakmak gerekse de bu iki kaynağın böyle ayrıntılı biçimde işlemesi beni ikileme düşürdü. Sizin düşüncelerinizi de alabilir miyim?
-
@hakime-hanim hocam mirastan iskat edilen kisi 2 dava acabilir biri iptal davasi digeri ise ozel nitelikli tenkis davasi . Iptal davasi öbt nin iptali gerektiren bir durum varsa yada miras birakan cikarma sebebi ile yanilmissa iptal davasi acilabilir . Ikinci dava ise ozel nitelikli tenkis davasidir eger öbt de cikarma sebebi gosterilmemis yada yada sebebin varligi ispat edilmemisse ( ispat burda çikarmadan yararlanan diger misarcilara düser çıkarilana degil ) ozel nitelikli tenkis davasi acilir. Bu davada yalnizca sakli pay alinir. Her iki davada miras birakanin son yerlesim yeri asliye hukuk mahkemesinde acilir.
-
@marshallgil hocam evet, bunlari biliyorum. Ama medeni kanunun 511.maddesinde şöyle yazıyor.
Madde 511- Mirasçılıktan çıkarılan kimse, mirastan pay alamayacağı gibi; tenkis davası da açamaz.
-
@hakime-hanim tenkis davasi açmiyor zaten özel istisnaî bir durum uzerinden özel nitelikli tenkis davasi aciyor , tenkis davasi ile özel nitelikli tenkis davalari aynı seyler degil
-
@marshallgil böyle bir çelişki nasil olabilir diyordum ben de. ikisinin ayri nitelikli davalar olduğunu bilmiyordum, cok teşekkürler hocam.
-
Merhaba saygıdeğer arkadaşlarım,
Maliye mezunuyum, kamuda sözleşmeli memur olarak çalışmaktayım. KPSS 2018 den 90 küsür puan almıştım ve bunda Benim Hocam ekibinin video dersleri çok faydalı olmuştu. Aynı tarzda video dersleri İdari Yargı Hakimliği sınavına yönelik ücretli de olsa edinebileceğim bir platform biliyor musunuz?
Canlı veya online eğitimleri kastetmiyorum; çünkü bunların hem kalitesiz ses çekimleri var; hem de bazı öğrencilerin affedersiniz saçma sapan soru/yorumları yüzünden hocalar bunlara takılıp videoları gereksiz yere uzun tutuyorlar.
Özetle kendim durdurup notlar alabileceğim, diğer taraftan x2 hızla dinleyebileceğim İdari Yargı Hakimliği sınavına yönelik ders videoları arıyorum.
Diğer tavsiyelerinize de açığım. İlk defa bu sınav için hazırlanacağım.
Teşekkür ederim. -
@tuna-k merhaba, bunu ben de araştırmıştım ama piyasada bu anlamda video dersleri bulamadım.kpss kitlesi daha yuksek olduğu icin videolar buna yonelik hazırlanmış isem olsun benim hocam olsun kpss videolarından sonra tyt ayt çekimleriyle devam ettiler.kaymakamlik,hakimlik,sayıştay vs boyle sınavlara yönelik basılı kaynaklardan öte bir şey yok umarim olur ilerleyen zamanlarda ama bize nasip olur mu orasını bilemem:)
-
@olursaolur anladım hocam teşekkür ederim. sağ olsunlar buradaki pek çok arkadaştan öğrendiğim kadarıyla mevzuat okumak ön planda tutuluyor. yine de ders ders alanında en iyi olan hocaların isimlerine ihtiyacım var; Sertkan Erdurmaz, Ahmet Nohutçu gibi mesela.. var mı başka bildikleriniz, tavsiye edecekleriniz ders/konu bazında?
-
@108-Dönem iyi gunler adli hakkında da bir bilginiz var mı acaba
-
@108-Dönem teşekkür ederim
-
@108-Dönem eyvallah
-
Ceza cmk ve medeni usul için konu anlatım kitabı arıyorum hangi kaynakları önerirsiniz?
-
315 Olmuştum İdari Yargıya soru iptali için dava açıldı mı 2019 sınavında bilen var mı
-
@108-Dönem hocam bakanlık bu konuda planlamayı genelde ağustos ayında yapar ama sen eminsen sıkıntı yoktur İnşAllah
-
@kemankeşş2 açıldı diye biliyorum ama Hangi sorular detay bilmiyorum
-
@108-Dönem eyvallah hocam. Teşekkür ederim.
-
Dostlar şimdi anılan ilanda hukuk psikolojisi gibi dersler olacak mi? Hakimlik için yapılan düzenlemeler bu sınav için geçerli olur mu?
-