@IS-LM o soruda kesinlikle dogru cevap yok ben bizzat itiraz hakkimi o soruda kullanicam , sorunun dogru bir cıkarim yapilmasi icin ıs ve lm in egimlerini vermesi gerekiyor. Ikiside negatif ikiside pozitif diye verilen iki şıktan biri dogru cizim ustunden sorulan bir sorudur ancak egim degerleri verilmemistir.Diger sıklar ise maliye politikasinin net bir sekilde etkin oldugu durumları ifade ediyor.
marshallgil
@marshallgil
marshallgil tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@Hayaller71 hocam o şık yanlıs sadece tr < tvc bu yeterli bu varsa baska cevaba ihtiyac yok
-
RE: 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@hakime-hanim hocam mirastan iskat edilen kisi 2 dava acabilir biri iptal davasi digeri ise ozel nitelikli tenkis davasi . Iptal davasi öbt nin iptali gerektiren bir durum varsa yada miras birakan cikarma sebebi ile yanilmissa iptal davasi acilabilir . Ikinci dava ise ozel nitelikli tenkis davasidir eger öbt de cikarma sebebi gosterilmemis yada yada sebebin varligi ispat edilmemisse ( ispat burda çikarmadan yararlanan diger misarcilara düser çıkarilana degil ) ozel nitelikli tenkis davasi acilir. Bu davada yalnizca sakli pay alinir. Her iki davada miras birakanin son yerlesim yeri asliye hukuk mahkemesinde acilir.
-
@İbbfli19 hocam petrol fiyati dedigi şey uretim girdisidir yani toplam arzı etkiler ,cogu soru kitabinda uretim girdisi olarak yazilan fazlasiyla örnegi olan bir soru sadece girdi yerine petrol demis sorunun özü aslında girdi maliyetinde ki degisimdir.
-
RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@kemankeşş hocam ayni sekilde bende elim gitmiyor derse. Rabbim herkesin gonlunde olani hayrina nasip etsin insallah
-
@ayözz hocam sinava itiraz basvurusu oluyor, o sure icinde ben kendim basvurcam burdan bilgilendirme yaparim ama dedigim gibi eğim bilgisi verilmeden bu soru cozümsuz.
-
RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@RootofAllEvil kesinlikle boşa kurek çekmek konkordato sorusu o kadar net ve açık.
-
@Hayaller71 hocam tekel ile ilgili olan sabit maliyetler , tam rekabet olan ise tvc > tr bu ikisi cevaplar hatta bunun adı kapanma noktasidir.
-
@hakime-hanim tenkis davasi açmiyor zaten özel istisnaî bir durum uzerinden özel nitelikli tenkis davasi aciyor , tenkis davasi ile özel nitelikli tenkis davalari aynı seyler degil
-
RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
@labrisa komisyon seçimi kişiye bırakmış ama yüzünüzü görmekten yanalar. Bence maskeyle girmeyin , sizi orda bilgilendircekler girmeden
marshallgil tarafından gönderilen son iletiler
-
@BELDO53 hocam iptallendik gibi mi bugun de olmadi sanirim
-
RE: 1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı
Arkadaşlar ben bir soru sormak istiyorum , maliye konu dağılimda kamu gelirleri ve kamu harcamaları yazmiyor yazmadığı halde soru gelebilir mi bu konuda tecrübeli arkadaşlardan bir bilgi alabilir miyim ? Şimdiden teşekkür ederim
-
@labrisa komisyon seçimi kişiye bırakmış ama yüzünüzü görmekten yanalar. Bence maskeyle girmeyin , sizi orda bilgilendircekler girmeden
-
@hakime-hanim tenkis davasi açmiyor zaten özel istisnaî bir durum uzerinden özel nitelikli tenkis davasi aciyor , tenkis davasi ile özel nitelikli tenkis davalari aynı seyler degil
-
@hakime-hanim hocam mirastan iskat edilen kisi 2 dava acabilir biri iptal davasi digeri ise ozel nitelikli tenkis davasi . Iptal davasi öbt nin iptali gerektiren bir durum varsa yada miras birakan cikarma sebebi ile yanilmissa iptal davasi acilabilir . Ikinci dava ise ozel nitelikli tenkis davasidir eger öbt de cikarma sebebi gosterilmemis yada yada sebebin varligi ispat edilmemisse ( ispat burda çikarmadan yararlanan diger misarcilara düser çıkarilana degil ) ozel nitelikli tenkis davasi acilir. Bu davada yalnizca sakli pay alinir. Her iki davada miras birakanin son yerlesim yeri asliye hukuk mahkemesinde acilir.
-
RE: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bilişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019 (Sosyal - Hukuk - Mühendislik)
@Arrow hocam ben varim goc 45 kisilikte yedegim , btk bekliyorum
-
RE: KPSS ertelenir mi?
@Willsmithh ben mayısta hic bir kurumun sinav yapcağını düşünmüyorum, ne yazık ki tablo hiç iyimser gözükmüyor.
-
RE: Merkez Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
@ankara0648 iktisat maliye hukuk yapip son kısimda yapamayanlara selam