Okulu Uzatma ve KPSS, Yardım ?
-
Herkese Merhaba Arkadaşlar,
İngilizce uluslararasi ilişkiler öğrencisiyim. Okulum ocak ayından itibaren 2.seneye uzadı. Normalde geçen sene bitmesi gerekiyordu. Ailem okulun uzadığını bilmiyor ve kpssye hazırlandığımı biliyorlar...
Kpss ile alakalı birkaç sorum olacaktı. Bu sene çift yıl malum kpss b puani ile atama olacak, ayrıca ortaöğretim kpss sınavı da var. Stratejilerim şu ; GK GY iyi bir temelim var, 3-4 ay da çalışmayı düşünüyorum hedefimde 95 üstü KPSS B puanı almak, seneye okul bittiği gibi atanmayı beklemek. Sorum şu KPSS B puanı ile alakalı, 2021 yılının hazirandan ayından sonra dhmi atamaları olur mu acaba ? Yoksa 2021 hazirana kadar 2020 puanı ile dhmi alımları yapar, kapatır mı ?Ikinci sorum : Kpss ortaöğretim sınavına girip ondandan maksimum puanı almak istiyorum. Eğer iyi puan yapmam halinde en kısa kaç içinde atanmış olurum ? Ek olarak gk gy ve uluslararası ilişkiler çözüp kpss a dan iyi puan alıp seneye saklamak istiyorum maksat dursun bir işe yararsa diye, iktisat maliye hukuk vb dersleri çalışacak vaktim yok. ( NOT: YDS : 87.5 , IELTS:6.5 )
Maalesef okulu uzattığimi aileme söyleyemiyorum ondan dolayı telafi adına böyle bir stratejiler düşündüm. Öneri ve yorumlarınızı bekliyorum.
-
@Zanzibar21 ailene gerçeği söylemelisin dostum sonucu ne olursa olsun. Onlar ailen ve gerçeği bilmeye hakları var. Gerçekle yüzleşmedikçe çözüm üretemezsin hayat tecrübelerimden gördüğüm, gittikçe işler öyle bir hal alıyor ki oluyor kördüğüm.
-
Konu hakkında bir bilgim yok uplamak adına yazıyorum. Keşke ailene gerçeği söyleseydin, ufacık bir konu bile bir gün açığa çıkıyor, umarım senin sırrın öğrenilmez ama doğru değil. Ama her şey dışarıdan görüldüğü gibi değil elbette, biz bilemeyiz. Çalışmaya devam et, A grubuna da hazırlan ne kadar meşakkatli olursa olsun
-
@Zanzibar21 kardeşim öncelikle şunu belirteyim aynı durumu ben yaşamadım ama bizzat kardeşim yaşadı diyebilirim sana. Her şey iyi güzel gidiyor diye biliyorken şu an okulu bıraktı yeniden sınava hazırlanıyor. Bu tarz işlerde dürüst olmak her zaman iyidir çünkü yalan yalanı doğuruyor her şeyi gizli yapmaya çalıştığın için belli bir yerden sonra bu sarmaldan kurtulamıyorsun ve psikolojik olarak da baya yıpratıcı bir süreç oluyor. Şimdi olayın sonucuna gelince zamanında bize söylese kızarmıydık evet belki kızabilirdik ama dünyanın sonu mudur ? Değildir. Belki o zaman elimizden gelen neyse yapabilirdik şimdi de başka bir şekilde yapmaya çalışıyoruz ama bazı şeyler için geç tabi ki. Şunu sakın unutma hayatta ne olursa olsun ne yaşarsan yaşa en nihayetinde yanında olacak olanlar ailendir.
-
@Zanzibar21 bence kendini yıpratma. Makul ve en kısa sürede hepsini halletmeye odaklan. Elbette okulun uzaması kötü olmuş ama bu duruma ailenin duyunca biraz üzülmesi dışında bir önemi yok. Kendi düşündüğün planlara odaklanırsan senden önce mezun olanlardan daha önce atanırsın. Çok takılma diğer durumlara.
-
kpss B atamasıyla ilgili cevapları bende merak ediyorum