2020 ilgöç uzman yardımcılığı mülakatları
-
Şuan seyahat yasağı kalkmadan yapılması sizin dezavantajiniza arkadaşlar içişleri bakanlığı alımlarına otobüs bulamayip gelemeyen oldu inşallah şu yasak kalktigi an yaparlar
-
@Pinky "personelin Kurum ihtiyacı fazla" değil de Kurumun personel ihtiyacı fazla dedim evet forumda konuşuldu ancak benim kulağıma henüz böyle bir bilgi gelmedi, duyarsam paylaşırım inşallah.
-
@Pinky pardon komik bir cümle olmuş farkında değilim inşallah duyum olur teşekkürler
-
@Pinky estağfurullah hiç önemli değil. Dediğim gibi duyduğum vakit paylaşacağım inşallah, iyi çalışmalar dilerim.
-
Ne kpss çalışabiliyorum ne mülakata her şey belirsiz bu yüzden hiçbir şey yapasım gelmiyor sadece ben mi böyleyim ?
-
@likiditetuzagı ben de böyleyim nasıl olsa mülakat tarihleri açıklandığında süre olur diye düşünüyorum
-
Arkadaşlar açıklanınca en az 10-15 gün vaktimiz olur Birde sürece yayarlar en az 10 günde mülakat sürer sakin olun şuan mülakat olsa napcaz ki herşey alt üst olur sefer bile yok rezillik ve stres oluruz iyice şu ortalık sakinleşsin herşeyi rahatlıkla yaparız bolbol vaktimiz olcak çalışmayın dinlenin film izleyin dünya edebiyatı romanları okuyun strese gerek yok kalın sağlıcakla..
-
@plansız hıcam göç uzmları yabancılarla mülakat yapmaya yetkililer mi
-
@kemankeşş2 Göç uzmanları/yardımcıları yabancı ile doğrudan iletişime geçmiyorlar, zaten Genel Müdürlüğe yabancıların bu anlamda bir girişi söz konusu değil. Yetkileri olmadığından değil de yapılan işin mahiyeti dolayısıyla. Ancak il göç uzmanları/yardımcıları lüzum görüldüğünde mülakat yapıyorlar çünkü yabancı ile doğrudan iletişimi sağlayan onlar.
-
@plansız bu yabancı ile mülakat yapma sık sık oluyor mu ya da düzenli olarak 1 ayda şu kadar mülakat olabiliyor şeklinde mi veya bazı işlemlerin yoğun olduğu tarihlerde mi daha çok oluyor bir de yabancıyla mülakat yaparken kurumda istihdam edilmiş tercüman il göç uzmanına eşlik ediyor değil mi yoksa dışarıdan çevirmen mi geliyor ya da iş göç uzmanı yalnız başına mı giriyor mesela İngilizce biliyorsa yabancı da İngilizce biliyorsa eğer kusura. baklamayın hocam çok soruyoruz ama hevesliyiz bu iş için
-
@Pinky mütercim oluyor dostum
-
@kemankeşş2 teşekkürler hocam
-
@Pinky
İl göç uzmanları/yardımcıları lüzum gördükleri her an daha detaylı araştırma yapabilmek maksadıyla yabancıyı mülakata alabilirler. Kanundan kaynaklı özel bir prosedürü olduğu için uluslararası koruma başvurularında mülakat yapılır ve başvuru sahibi talep ederse mülakat dahil her aşamada tercümanlık hizmeti verilir. Uluslararası koruma statüsü dışındaki işlerde gerekli görülürse mülakat yapılır. Bununla birlikte insan ticareti mağdurları söz konusu olduğunda mağdur olup olmadığının anlaşılması için, yalan mı söylüyor doğru mu ya da belki korkudan saklıyor bazı şeyleri, bu durumlarda gerçeği anlayabilmek amacıyla yapılır. Onun dışında her yabancıya ve her iş için mülakat yapılıyor diyemeyiz. Zaten iş yükü bakımından bunun altından kalkılamaz, gerek de yok açıkçası.Tercüman konusu, eğer yabancı ile anlaşılabiliyorsa Türkçe ya da başka bir dil olabilir, gerek kalmaz ancak anlaşılamıyorsa tercüman ile mülakat yapılır. Bu konuda çok sıkıntı yaşanmıyor bildiğim kadarıyla.
Bunları size aktarırken bilgisine başvurduğum dostuma da ayrıca teşekkür ediyorum. @Gresham-T -
Arkadaşlar göçmenle ilgili bilgiler vardı bulamadım. Cumhurbaşkanı tarafından Türk olanlara veriliyordu. Ahıska türkleri falan. Tam bilgi verecek var mı? Şartları, tanımı vs
-
@felix-felicis İskan kanununda yer alan göçmen tanimlarindan mi bahsediyorsunuz hocam ? Yardimci olayim
-
@guyvomen İskan kanununda mı var bilemiyorum.
-
@guyvomen iskan kanununda varmış hocam tüm detaylar teşekkür ederim.
-
@felix-felicis Rica ederim. Ahıska türkleri bilgisini göremedim kaçıncı maddede acaba ?
-
@guyvomen Hocam kanunda ahıska türkleri yazmıyor tabi ama ahıska türkleri iskanlı göçmen oluyorlar. Göçmenlerle ilgi bilgiyi o yüzden merak ettim. C.başkanı tarafından getirilip Erzincan’a yerleştirildiler. Netten bakın isterseniz daha detaylı öğrenirsiniz.
-
@felix-felicis @guyvomen
https://forum.tercihiniyap.net/topic/6117/i̇l-göç-uzman-yardımcılığı-alım-i̇lanı-2020/1684
Bahsettiğiniz maddeleri daha önce toparlamıştım, oradan bakabilirsiniz dostlar.