2020 ilgöç uzman yardımcılığı mülakatları
-
@kamucu25 yakın zaman gibi
-
@kemankeşş2 inşallah
-
arkadaşlar benim çok şükür 45 kişilik alımda olumlu sonuçlandı 200 e girmek zorunda kalmayacağım için çok mutluyum inşallah bu alımlarda hakeden ( daha fazla hakeden ) kısmeti nasbi olan kazanır. Özelden bir kaç arkadaş mülakat ile ilgili soru sormuştu daha önce bu başlıkta paylaşmıştım ama bir daha yazayım umarım işinize yarar.
Mülakat sorularına 2019 başlığından taratarak bulabilirsiniz genelde sizlerin seviyesindeki çoğu öğrenci alan sorularını yapabilir. Genel itibari ile idare anayasa kendi bölümünüzün temel tanımları siyasi tarih bunlara göz gezdirin onun haricinde mevzuat çalışmak yerine Genel müdürlüğün sitesini inceleyin bol bol sıkça sorulan sorular etkinlikler nelerdir faaliyetler kesinlikle bakın derim.
mülakat komisyonu gayet rahat bu unvana göre olabildiğince vakit ayırıyorlar.Kaybetsem bile güzel bir mülakat tecrübesi olmuştu inşallah sizlerin olumlu olur hepinize başarılar şimdiden -
@Willsmithh Komisyonda kimler var nerde yapılıyor acaba ?
-
@80üstamadnnmsz instagram hesaplarındaki o toplantı odasında yapılıyor hocam dört daire başkanı bir gm yard oluyor
-
https://yadi.sk/i/X9OjcL7TA-gcQA mulakata girecek arkadaşlar indirebilirsiniz
-
@Godot37 İçişleri Bakanlığında mı yani
-
Arkadaşlar merhaba, ben işletme bölümünden mülakata gireceğim. Bir önceki alımda bölümü işletme olan bir arkadaşım varsa benimle mülakat sorularını paylaşabilir mi, çünkü beni en çok korkutan işletme alanından gelecek sorular
-
@80üstamadnnmsz yok hocam mülakat genel müdürlüğün kendi merkezinde
-
Ben mi yanlış anladım bilmiyorum göç idaresinin sitesinde İstanbul'da ikamet edecek göçmenler için gibisinden duyuru yapılmış bu duyuru önceden yapılmamış mıydı randevu tarihleri daha geç tarihler için ayarlanmıştı şimdi yeni randevu tarihleri belirlenmiş hazirandan başlayacak şekilde eğer aynı kişilerle alakalı duyuru ise kurum normal çalışmalara başlamış olabilir mi yani yakınlarda mülakatlar hakkında duyuru da gelir mi kine dersiniz?
-
@Pinky ben de öyle düşünüyorum hocam Tabi bu virüsün gidişatı ne olur bilmem ama sanki haziran sonu gibi mülakata almaya başlarlarmış gibime geliyor
-
@Pinky Ufak bir yanlış anlaşılma olmakla birlikte şöyle; İstanbul için yapılan ikamet izni başvurularında Nisan-Mayıs periyodundakilerin randevusunun Temmuz-Ağustos a ertelendiği bir ay önceki duyuruydu, yeni yapılan duyuru ise Haziran-Ağustos arası randevuların dosyalarının posta yoluyla alınacağına ilişkin, aslında yapılmak istenen işi ertelemek yerine korona dolayısıyla oluşan riski azaltacak bir çözüm üretmek gibi. Evet, Kurum olabildiğince işleri devam ettirmeye çalışıyor. Salgının seyrine göre şekil alacak olmakla birlikte Bayram sonrası için Kurumlar normale dönüş planları yapmayı da sürdürüyor. Dolayısıyla seyahat kısıtlarının kalkma takvimi netleşmeye başladığı an -özellikle Ankara için- mülakat takvimi de yayınlanır diye düşünüyorum. Hastalık yeniden artışa geçmezse çok sürmeyecek gibi duruyor. @mathilda
-
@plansız seyahat izin belgesiyle mülakat yapabilirler mi keza bazı kurumlar bu şekilde mülakatı gerçekleştirdi.
-
@plansız demek ki yanlış anlamışım daha doğrusu duyuru ile ilgili bilgi eksikliğim var ondan yanlış anlaşılma oldu ama diğer yandan belki de artık mülakatın yapılacağı tarihin yaklaştığını normalleşme sürecine girildiğini düşününce böyle bir yorum yaptım en azından bir hızlanma olduğunu düşünmek istedim
-
@botan01 Bu bir alternatif lakin seyahat izin belgesi olsa dahi Ankara'ya özel araç dışında ulaşım bildiğim kadarıyla mümkün değil. Herkesin böyle bir imkanı olmayabileceği gibi bu kadar insanı böyle riskli bir ortamda seyahate mecbur bırakmak da mantıklı görünmüyor. Elbette süreç tahmin edilenden daha fazla uzarsa bu seçenek devreye girebilir ancak şu an için insanları böyle bir külfet içine sokmak istemezler sanıyorum.
-
İnş mülakat en yakın zamanda olur da önümüzü görelim daha kpss var kurum sınavı var hangisine çalışım bir türlü kestiremiyorum.
-
@plansız bu uygulama dernek denetçiliği ve mahalli idareler kontrolorlüğünde yapılmış mıydı bu sayıyla mı alakalı burada 7 8 kat daha fazla aday var sebep bu olabilir mi yoksa her ne kadar göç idaresi bağlı kuruluş olsa da kendi insifiyatine göre mi mülakatı bu şartlar altında yapıp yapmama kararı alıyor bir fikriniz var mı?
-
@Pinky Kurumun mülakat takvimini kendisinin şekillendireceğini düşünüyorum. Bakanlığın söz konusu sınavları için sayıları tam bilmemekle beraber sözlü sınava katılacak kişi sayıları 100'ün altı idi sanırım. Ancak burada 200 kadro için 4 katı olan 800 kişi çağırılacak. Sayılarda yanılıyor olabilirim ama aşağı yukarı böyle olmalı, arada epey bir fark var, sosyal hareketliliğin ufak bir artışı bile katlanarak hastalık yayıyorken 800 kişiyi alelacele çağırmak olmaz dostum. Bu büyük bir sorumluluk almaktır, herkesin sağlığını tehlikeye atmaktır ama dediğim gibi bir nebze normalleşmeye başlanıldığında takvim hemen açıklanacaktır. Kurumun personel ihtiyacı fazla ve aslında kimse beklemek istemiyor. Tabi tüm bu söylediklerim benim yorumum, aksi mümkün mü evet, yarın açıklasa kim, ne diyebilir ki...
-
@plansız evet aynen öyle sayı diğer kadroların 8 katı filan daha fazla ama ne kadar katkısı olur bilmiyorum ama havaların ısınması ile de birlikte ve bazı işyerlerinin açılması ve nispeten daha fazla normalleşmenin gerçekleştiği şu zamanlarda artık yavaştan tarihler belli olmaya başlar mı diye acaba dedim diğer yandan mülakatlar bir yana vefat haberleri almadığımız salgınsız maskesiz günleri de çok özledik umarım şu faydalı yönde mutasyonlar ilaç bulunması gibi iyi haberlerle hayat en kısa sürede normale döner inşallah
-
@plansız personelin kurum ihtiyacı fazla dediniz bu 200 kişilik alımdan sonra yeni ilan gelme ihtimali var diyorlardı başka başlıklarda siz duydunuz mu böyle bir şey var mı?