2020 ilgöç uzman yardımcılığı mülakatları
-
Okul onaylı Aslı gibidir diploma fotokopisi kabul ediliyor mu acaba
-
@rosecity ben de şimdi aradım e-devlet çıktısı kabul ediliyormuş
-
@mathilda hocam kabul oluyormuş. Ama barkodlu e-devlet çıktısı da kabul oluyormuş.
-
Arkadaşlar özgeçmişi kompozisyon şeklinde mi yazdınız ? Örnek bir şablon atabilecek var mı ?
-
@ege-mahmut hocam çıktı alırken sayfada çıkıyor galiba o barkodu. Sınava başvururken de ona dikkat edilmesi gerekiyordu sanırım
-
Listedeyim ama netlerim beklediğimden az geldi itiraz etmeli miyim ne dersiniz, itiraz prosedürüne rastlamadım bilen var mı acaba
-
@mathilda aynen hocam bende öyle tahmin
ediyorum. Yani o sayfa yeterli olacaktır bence de -
Arkadaşlar ben okuldan Aslı ve Aslı gibidir diploma almıştım .aslı gibidiri göndercem olur dimi.siz neden noter onaylı diyorsunuz onu anlamadım .yardımcı olur musunuz?
-
@Zzeynep hocam aslını alıp fotokopi çektirip okuldan aslı gibidir ibaresi vurdurabilirsiniz veya e devletden de alıp gönderebilirsiniz. Noteri bilmiyorum.
-
@Ertuğrul-Bey peki özgeçmiş nasıl olacak hangi bilgiler yeterli bi de fotoğraf olacakmı özgeçmişte
-
@babameraba teşekkürler
-
@ege-mahmut Aslı gibidir var onu gönderirim o zaman teşekkürler
-
@babameraba hocam bende öyle düşünüyordum ama uygun olmaz dediler takım elbiseli ve sakalsiz yeni fotoğraf çekinicem
-
Arkadaşlar personel dairesini aradım aklıma gelen bütün soruları sormaya çalıştım
. Üniversite diploması eğer fotokopi olacaksa noter onaylı olması gerekiyor ancak e devlet üzerinden alınan belgeyi de kabul ediyoruz dediler..Kpss çıktısında ise alttaki kontrol kodu olacak şekilde çıktısını kabul ediyoruz dediler.
.TC kimlik beyanında ise kimliğin önlü arkalı fotokopisinin altına beyan cümlesi yazmanız ve imzalamanız yeterlidir dediler.
.Özgeçmişte ise kompozisyon ya da şablon şeklinde olabilirmiş tamamen bize bırakılmış temel bilgiler yer alacak şekilde olsun dediler adres e mail iletişim gibi fotoğraf olup olmaması zorunlu değildir dediler.İnşallah faydalı olmuştur saygılarımla.
-
ya hocam bu vesikalık fotoğrafların nızamı nasıl olcakmış acaba bilen var mı gömlek kıravatmı yoksa normal olur mu sakal problem mi
-
@beşiktaş dostum bu basit konu çok uzadı iyi saç sakal traşlı ol kıyafete gelince istersen sadece kravat sız bir beyaz gömlek ya da üzerine bir de ceket ya da bunların yanında bir de kravat yapabilirsin hepsi olur traş önemli ama bence ceket gömlek kravat da yap zor iş değil kolay gelsin
-
@Zzeynep çünkü okuldan aldığımız aslı gibidir kalmadı şu an da mezun olduğumuz okula da gitme imkanı yoksa ne yapacağız noterden alacağız aslı gibidir o yüzden öyle demiştik ama kurum e devlet çıktısı da olur dedi
-
Fotoğraf konusuna değinelim. Sayın arkadaşlar resmi bir kuruma başvuru yapıyorsunuz. Fotoğraflar 657 sayılı memur kanununda ki kılık kıyafet şartlarına uygun olmalı. Komisyon sizin belgelerinize bakacak fotoğraflarınızı inceleyecek bunlar önemli. O fotoğrafınız ilerde kurum kimlik kartında da yer alacak. Takım elbiseli sakalsız bir fotoğraf gönderin. Tabi karar sizin.
-
Arkadaslar mulakata 6458 ve sinav konulari haricinde baska biseye calismaya gerek var mi
-
Hocam geçenki alımın mülakatına giren 3 arkadaşımla ve şu an çalışan bir arkadaşımla konuştum. Anayasa idare bir de hangi bölüm mezunuysan ona çalış diğerlerine bakma bosuna dediler. Bölüm bazlı soru soruyorlarmış (iktisat mezunu arkadaşıma fizyokratları sormuşlar). Bir de Güncel olayları soruyorlarmış. Eski sorulara baktığımda da çok güncele denk geldim. 2 gün önce kgk mülakatına giren bir arkadaşıma kaç kişi öldü virüsten diye sormuşlar bize virüsle ilgili kesin soracaklarını düşünüyorum işimiz hep yabancılarla olacak çünkü. Ya da virüsün ekonomiye etkilerini iktisat mezunu olanlara sorabilirler. Kanun olarak da 6458 i ezberlememi söylediler. Ha bir de CV ye yazacaklarına dikkat et oradan üstüne gelebilirler dediler.