2020 REKABET KURUMU UZMAN YRD İLANI
-
Ben de sınavdan sınava kurumdan kuruma ( daha iyi değil) atlayan birilerini gördükçe mesela , insanlara kızma çalış kazan seni etkilemesin bu durum diyordum . Ancak şu an 4 mülakat sonucu bekliyorum 2 tane daha gireceğim ve en iyi ihtimalle sadece 1i olacak. (Hepsinde aynı anda çalışamam yani) İnce eleyip sık dokumama rağmen bu konularda insanlar bir süre daha işsiz kalacak bunun yüzünden. Bu gerçekten üzücü. Üst sıralar erimiyor , kadro az , bencillik had safhada. Bu durum insanların karakterlerinde köklü bir değişim yaratma potansiyeli taşıyor. Demem o ki kıtlık dönemlerinde nasıl yağmalar , adi suçlar artıp anarşik bir yapıya dönüşüyorsa dünya , burda da aynı durum yaşanıyor . Artık kimse attığı yumrukları saymıyor tam da olması gerektiği gibi .
-
@hakimehanımm hocam facebook'ta yorumda gördüm; adam hazine uzmanı, "85 puana düşmez, değil mi?" yazmış. merkez uzmanı olduğu halde bu sınava ne amaçla başvuruyor acaba?
-
@millionreasons kurumun hatası hocam tamamen. yabancı dil istiyorsan eğer, yds, toefl, ielts şartını getireceksin. sınavına göre belli bir puan sınırı koyacaksın, adayın hangi sınavdan puanı varsa ve şartları karşılıyorsa girer. eüaş başlığında bu konuyu dile getirdiğimde, çok bilmiş 2-3 arkadaş "ben sallar tuttururum, bu seni ilgilendirmez" tarzında cevaplar yazdı. sınavdan sonra arkadaşlar yorum yazamadı, çünkü ingilizceyi yapamadılar. sınavdaki ingilizce soruları basitti bu arada. o kişilerden önde başlamış olacağım puanlamada, bu avantaj benim için; ancak yukarıda dediğiniz şekilde düşünenler yüzünden ingilizcesi iyi olduğu halde sınava giremeyenler oldu.
söylediğiniz durum, ingilizcesi olan ve yüksek puanı olan için ciddi avantaj. sınava 1-0 önde başlıyorlar bu şekilde. ancak ingilizcesi iyi olup, 87-88 puanlarda olan arkadaşlar için dezavantaj maalesef. -
@NeverLetGo hocam bu da sizin hatanız değil kurumların süreci yavaş işletmesinden kaynaklı. Şöyle düşünün eğer başvurduğunuz kurumların birinin mülakatından geçeceğiniz garanti olsa diğerlerine başvurur musunuz ?
-
@ahmetozcelik35 hepsi aynı hocam doyumsuzluk resmen yine ilk 10 da aynı kişileri göreceğiz . Bu da bir hastalık heralde.. kendi adıma söylüyorum şu an işim yok eğer bi merkez uzmanlığa atanayım süreci bırakırım kimsenin de önünü tıkamam. Allah herkesin kalbine göre versin
-
@hakimehanımm öyle hocam maalesef. merkez uzmanlık ya da müfettişlik kadrosuna yerleştikten sonra başka hiçbir sınava başvurmam. zaten işsizlik başlı başına bir dert, üstüne şu rekabet ortamında kimsenin önünü tıkamaya gerek yok.
-
@Estevez Başvurmam tabi ki hocam ; ama mesela bu tarz ilanlara İngilizcesi iyi insanlar başvursa daha verimli olur diye düşünüyorum sadece.
-
İşletme ile ilgili bu tarz sınavlara yönelik kitap önerisi olan varmı ?
-
İngilizcesi yes ay dozont seviyesinde olanlar başvurmazsa iyimser tahminle puanla 90 da kapatır ki böyle bir şey olmayacağına göre 91,5-92 yi görmesi sürpriz olmaz.
-
@ahmetozcelik35 hocam bende henüz bir kuruma girmiş değilim. Merkez uzmanı olan neden başka merkez uzmanlığına girmek ister diyordum bende sizin gibi. Ancak birkaç kişiyle konuşunca işlerin uzaktan görüldüğü gibi olmadığı anlaşılıyor. Adam bir kurumda merkez uzman kurum servislerini kaldırmış daire başkanları problemli. Adamın yaptığı iş tatmin etmiyor ya da daha rahat bir uzmanlığa geçmek istiyor. Hazine uzmanlığı diyorsun evet belki de çoğu kişinin hedefidir o kadro. Ancak içeride değiliz ne olduğunu işlerin nasıl ilerlediğini bilmiyoruz. Adamın sıkıntıları vardır ya da daha iyi bir kuruma geçmek istiyordur puanını da almıştır girer. Muvafakat alırsa da geçişini yapar. Maalesef sistem bu puanın yetmiyorsa bir sonraki sene yükselteceksin İngilizcen yoksa yds puanı alacaksın. Rekabet üst seviyede. O yüzden millete kızmaktansa kendi göbek bağını kendin keseceksin.
-
@NeverLetGo tabi ki daha iyi olur keşke bireyler bu kararı kendileri verebilseler ama olay bu şekilde olmuyor yani. Benim yaptığım açıklamalardan bunu destekliyormuşum gibi anlaşılıyorsa durum öyle değil ben sadece bu olayın hak hukukla bir bağlantısı olmadığı konusunda yorum yaptım. Ama nihayetinde bizim sınavlar da orman kanunlarına göre yapılır oldu kim kimi yerse hesabı ne diyeyim inşallah düzelir her şey süreçler, kişiler, vb.
-
@Mambaa ben de bundan bahsediyorum olay bu kendi göbek bağını kendin kesecek duruma gelmek.
-
@Mambaa hocam, zor da olsa bu arkadaşlar muvaffakiyet aldılar diyelim. Gideceği bir sonraki kurumda aradığını bulabileceğinin bir garantisi var mı? Belki oradan da memnun kalmayacak. Bana göre bu davranış bencillikten başka bir şey değil. Benim bu kurumun sınavına girebilir miyim diye bir kaygım yok, 92,8 puan ile başvuracağım. 89-90 alan ve işsiz olanlar giremeyecek, asıl sorun bu. Diğer bahsettiğimiz kişi, hali hazırda aynı maaşla, aynı gösterge ile çalışabildiği bir işe sahip.
-
@ahmetozcelik35 hocam şuan bir kurumda çalışmıyoruz. Merkez bir uzmanlığa girdiniz örneğin. Çalıştığınız kurumda huzurlu değilsiniz. Hala o kurumda çalışmak ister misiniz? Şuan işsiz olduğunuz için sizin önceliğiniz işe girmek. Sonraki aşama ise iş tatminsizliği ya da huzurlu veyahut daha rahat bir iş. Demek istediğim işe girdikten sonra fikriniz değişebilir. Bu kişi kpss puanını yükseltmiş yds vs. yapmış ve sınav şartlarını da sağlıyorsa o sınava girebilir. Sağlık müfettişliğine giremedim ben örneğin. 95 küsürle kapattı.Bir kurumda çalışıp başvuranlar vardı. Ama bu benim eksikliğim puanımın 95 üzeri olmaması. Bir sıralama yapılıyor sonuçta. Hiç İngilizcesi olmayıp sırf puanı yetiyor diye sınava başvurmak bir art niyettir veyahut girmryeceği sınava başvurmak. Ama başka kurumda çalışıp yeni bir kuruma başvurmak bu kategoride değil bana göre.
-
@ahmetozcelik35 yani kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Puanımız yetmiyorsa seneye artıracağız.89lu arkadaşlar giremeyecek diyorsunuz. Ona bakarsanız 88li 87li 80 puanlı arkadaşlar da giremeyecek. Yani her halükarda giremeyenler olacak. Rekabet üst seviyede çalışan çok kadro sayısı az. Allah yar ve yardımcımız olsun.
-
@Mambaa ingilizcesi olmayıp girenler ve girmeyeceği sınava başvuranlar konusundaki fikirlerinize katılıyorum. diğer konuda ben yine de görüşümü destekliyorum. siz bu konuda farklı bir fikir beyan ettiniz, görüşünüze saygı duyuyorum; ancak desteklemiyorum.
-
Alan sınavından sonra ingilizce sınavı mı olacak arkadaşlar prosedürü bilen var mı?
-
İngilizce sınavı, ayrımı yapılıyor bütün şekildemi oluyor sınavlar bilgisi olan varmı
-
@bulut25 sabah alan sinavi yapiliyor klasik oluyor, ingilizce ogleden sonra ve test
-
@Estevez hocam basvuruyorlar .halihazırda dguy olanlar başka başka sınavlara başvurmuş ve hala basvurmakta .ortalık doyumsuz insan dolu .