14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
-
@lysisminos hatta tarihte kervansaraylar da büyük ulaşım yolları üzerine kurulmuştur. Örneğin bir yer bozkır diye yerlesmemezlik yapmiyoruz. Öyle olsa ankara ve kayseri gelismezdi. Eskişehir ulaşım yolları üzerinde olması ve eğitim sebebiyle gelişmiş şehirlerden. Ya da Afyon ulaşım yüzünden gelişmiş. Ben emin gibiyim ama cevap anahtarını beklemekte fayda var.
-
Aslında internetten aratıp baktığımızda iki cevap da yerleşmeyi etkiliyor diyor ama hangisi kabul edilecek bilmiyorum.
-
@lysisminos hocam öyle olsa Rize de yerlesim olmazdi ya da kastamonuda. Orman olarak en zengin yerlerden. Bence ulaşım etkili . Aralarında bitki örtüsü en az etkileyen. Ki bence bitki örtüsü iklimin bir alt kolu iklim sadece yağış rekimi değil bitki örtüsünü de kapsıyor. Böyle düşünmemizi istemiş olabilirler.
-
@mia_nur kariyer hocam bencede. kitaplarda var zaten.
-
Arkadaşlar misakı milli kararları ilk nerede kabul edildi diye hatırlıyorum ben soruyu herkes son osmanlı Meclisi mebusan demiş ama ben sivas kongresi yaptım İşin mantığını yanlış kurdum sanırım
-
@ankara0648 Osmanlı mebusan meclisi .atatürk istiyor hatta misakı millinin meclisten geçmesi için heyet gönderiyor vs
-
@Agor hocam kurumun geçen alımdan memnun olmadığı söyleniyordu. Geçen sene ingilizceden dolayı az kişi barajı geçti ve sınavın 2. aşamasını yapamadılar. O nedenle kolay sorulmuştur İngilizce.
-
Sinav geçen sene kaç günde açıklandı bilgisi olan var mı?
-
Araştırdım gecen sene sinav 16 şubatta yapilmis 5 martta aciklanmis sonuc
-
ben bitki örtüsünün etkileyeceğini iklimin etkilemeyeceğini düşünüyorum hala. Yakutsk da eksi 60derecede ama yeralti kaynaklari var diye orda da yerlesim oluyor. Bi ara bir m kpss sayfasinda da okudum gibi geliyor zaten iklim etkilemez diye. Emin değilim fakat iklim diye düşünüyorum
-
Kariyer mi liyakat mi neden tartışılıyor anlamadım. Çok net kariyer, kanunda da hemen hemen aynı kelimelerle ifade ediliyor.
-
2.sınav olur büyük ihtimalle. İngilizce oldukça kolaydı. Ama klasik mi olur diğer sınav?
-
Arkadaşlar, kaçla kapatır tahminen?
-
@asimetri hocam hangi konuda ?
-
@asimetri sıcak ve soguk çöller nufus olarak seyrek. Ulaşım nüfusun sonucu ama digerleri nedeni. Ben boyle yorumladim :))
-
@Rögaritma iklim ile bitki örtüsü zaten birbirinin tamamlayıcısı degil mi
-
@Rögaritma iklim bitki örtüsünü getirmez mi
-
@vamos 70-75 bandı iibf bence
-
Arkadaşlar aramızda iletişimci olup sınava giren yok mu?
-
@Simurgx Ben girdim hocam iletisimciyim