14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
-
@keynesinvarisi arkadaşlar kişiselleştirilmiş gibi düşünmenizi istemem. Ama sosyoloji kontenjanı 5 kişi ve şu an forumda benimle birlikte 2 kişi var bildiğim yazılı sınavı geçeceğini umduğum. Lakin açıkcası kontenjanların birleştirilip mülakat yapılmasını asla adil bulmuyorum. Tabi kurum böyle bir yol izlerse bekleyip görmekten başka da yapabileceğimiz bir şey yok takdir edersiniz. İyi günler
-
@3pruu doldurulamayan kontenjanlar icin diger gruplardan insanlar alinabilir hocam mulakata . bu nicin adil.olmasin puani yuksekse
-
@beirutde öyle yapilmazsa asil adil olmaz. bi taraf 74 75 le mulakata kalamayip digeri 72 ile kalirsa misal.
-
@3pruu Bunda adil olmayacak bir şey yok ki. Şundan bahsediyorum siz 5 kişilik kontenjan için yapılan sınavı 2 kişi kazandıysanız sizin 2 kişilik kontenjanınız ayrılacak kalan 3 kişi diğer bölümlere kaydırılacak. Siz yine 2 kişi size ait 2 kişilik kontenjan için sözlü sınava girmiş olacaksınız. Neresi adil değil ben anlayamadım?
-
@keynesinvarisi tüm puanlardan bir havuzun içerisinden mülakata çağırıp 30 kişilik kontenjan gibi anladım hocam ben kusura bakmayın. Böylesi tabiki mantıklı. Ama dediğim gibi bekleyip göreceğiz zaten. Herkesin emeğinin karşılığını alması tabi tek beklentimiz. Umarım öyle de olur.
-
@keynesinvarisi kontenjanlar birleştirilip 30 kişilik karma bir mülakat listesi anladım ben kusura bakmayın hocam. Az önce yazmıştım ama ya gönderemedim ya da sildim yanlışlıkla. Herkes emeğinin karşılığını alır umarım.
-
@3pruu Gördüm hocam ben estağfurullah ne kusuru siz kusura bakmayın. Ben açıkçası her alan için farklı sınav yapılan bir senaryoda 30 kişilik karma mülakat listesi oluşturulacağını düşünmüyorum. Tek aklımızı kurcalayan şey farklı sınavlar yapılan Hukuk-İİBf aynı kontenjanı nasıl kullanacak burada sıralama nasıl yapılacak. Asıl adaletsizlik burada oluşacak.Yoksa mühendislik ve sosyoloji psikoloji iletişim bölümlerinin kendi aralarında ayrı ayrı sıralanacağını düşünüyorum. Yani şahsi kanaatim bu bölümlerden barajı geçen mülakata kalır.
-
@keynesinvarisi insallah adalet saglanir bu konuda kimse magdur olmaz
-
Ornek vermek gerekirse mühendisler bilişim dairesinde çalışıyor ihtiyacın varsa ve bu alandan eleman alımına çıkıyorsan ve 5 kişilik kadroya 2 3 kişi mülakata kalıyorsa kimse kusura bakmasin ama yaptığın sınavın seçiciliginde bi sıkıntı vardır tüm mühendislerde sıkıntı olamaz ve bu kadroların başka bölümlerinde doldurulmasınıda adillik üzerinden tartışmamak gerekiyor olması gereken yeterli sayıya ulaşmayan bölümden barajı kaldirip 3 katına kadar sıralamak sonuçta ilk sınavdan 70 barajı geçilmiş ve ilk sınavdan sonrada direk mülakata çağırma opsiyonu var kurumun yönetmeliğinde yaziyor
-
@baykuş Bahsettiğiniz husus sınav ilanında Ön Eleme sınavı sonrası direk mülakat yapılacağını belirtmek koşuluyla yapılabilir. Ancak bu ilanda belirtilmedi. Yapılmasın demiyorum karşı değilim ancak hukuka aykırı olacaktır.
-
Sözlü sınav
MADDE 13- (1) Sözlü sınav, ön eleme sınavı akabinde yapılacak yazılı sınavdan sonra yapılabileceği gibi, giriş sınavı duyurusunda belirtilmesi kaydıyla ön eleme sınavından sonra yazılı sınav yapılmadan da yapılabilir.
Yani geçtiğimiz yıl yapılan şey hukuka aykırıydı. Çünkü o sınavın duyurusunda da belirtilmedi.Ama kimse dava açmadı ve işlem hukuka uygunluk karinesinden yararlandı.
-
Hayır geçen seneki sınavda yine on eleme sınavından sonra yazılı sınav yapılacağı belirtilip on eleme sınavından sonra bu sene olduğu kadar sınavı geçen olmadığı için direk mülakat yapıldı ve bunu önceden bildirmesi gerekmiyor ki geçen senede bildirmedi ve mühendislikten 5 kişilik kadroya 5 kişi mülakata kalmış ve bunlardan 3 u alınıp 2 si farklı bölümlerden alınmış bu mu adalet
-
@baykuş anlamadim hic ne demek istediginizi. muhendis 72 ile geciyosa 3 kisi dahi gecse de direk alinsin mi diyosunjz
-
Geçen seneden örnek verdim 5 kişilik kadroya 5 kişi mülakata kalmışsa 5 i de alınmalı 2 si farklı kadrolarda doldurulmamali sonuçta yeterliliği sağlamış somut olarak
-
@baykuş Hocam Yönetmeliği paylaştım.Geçtiğimiz yıl yapılanın da hukuka aykırı olduğunu yazdım. Sanırım ilgili hükmü tam anlamadınız. Bunun önceden bildirilmesi gerekiyor biz bunu şurdan anlıyoruz : "Sözlü sınav ................................,giriş sınavı duyurusunda belirtilmesi kaydıyla ön eleme sınavından sonra yazılı sınav yapılmadan da yapılabilir"
Anlamadıysanız bir daha açıklarım. -
Arkadaşlar geçen sene 29 kontenjan açılmış. Hukuk, İİBF ve SBF'den 10 kişi, iletişim fakültesinden 15 kişi, mühendislik fakültesinden 5 kişi. İlan linkini buraya bırakıyorum.
https://ilan.memurlar.net/ilan/44042/iletisim-baskanligi-29-uzman-yardimcisi-alacak.html
Kazananlara baktığımızda ise 24 SBF, İİBF mezunu; 2 hukuk fakültesi mezunu; 3 mühendislik fakültesi mezunu görüyoruz. Onun da linkini bırakıyorum.
https://www.iletisim.gov.tr/turkce/duyurular/detay/iletisim-uzman-yardimciligi-mulakat-sonuclari (Sayfaya girip atamaya hak kazananlara tıklayınız yazan yere tıklarsanız listeyi göreceksiniz)
Ben bu sene de böyle olacağını tahmin ediyorum. Hukuk fakültesi ve iletişim fakültesi mezunları genelde hazırlık eğitimi almadıkları için yabancı dil konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Geçen sene tek sınav yapıldı, bu sene ise 2 sınav yapıldı. Bu yüzden ben mülakata geçen seneye göre daha az kişinin kalacağını düşünüyorum. Yani muhtemelen iletişim fakültesinden 10 kişi alınmayacak. Ama bu benim tahminim. Gene de İİBF, SBF ve Hukuk mezunlarından 10 kişi alınacakmış gibi hareket etmek lazım.
-
Hocam yönetmelikleri yorumlama konusunda hukuk müşavirliği daha yetkindir diye düşünüyorum ve merkezi bi kurum böyle bi hata yapamaz
-
@baykuş Hocam yönetmelikleri yorumlama konusunda yetkin olmak için hukuk müşavirliğinden görüş almaya gerek yok. Yönetmelik açık yoruma kapalı. Ön eleme sınavı sonrası direk sözlü sınav yapılacak ise bunun giriş sınavı duyurusunda belirtilmesi gerekiyor. Burada yorumlanacak bir husus yok. Geçtiğimiz yıl hukuka aykırı bir işlem tesis edildi.
-
Ayrıca 10 kişilik iletişim fakültesi kontenjanında 2 kişi mülakata kaldı ve hiçbiri alınmadı onun için adillik konusuna hiç girmeyelim bu başka bölümden kaydırma konusunda sonuçta yazılı sınav somut olarak yetkinliği ölçüyor mülakat kısmı daha subjektif bi degerlendirme
-
@baykuş
Sözlü sınavMADDE 13- (1) Sözlü sınav, ön eleme sınavı akabinde yapılacak yazılı sınavdan sonra yapılabileceği gibi, giriş sınavı duyurusunda belirtilmesi kaydıyla ön eleme sınavından sonra yazılı sınav yapılmadan da yapılabilir.
Tekrar paylaşıyorum istediğiniz yerden hukuki görüş alabilirsiniz.