14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
-
@keynesinvarisi yapalim.hocam . en azindan listeyi görenlerde bi katilalim fikri olur belki
-
@keynesinvarisi bence gerek yok hocam. Ön eleme sınavında 80 90 kişilik liste yaptık ama bu sınavdan sonra bakan sayısı çok az 10 15 kişi anca yazdı ya da yazmadı. Açıklanınca belki yapabilir bilemiyorum.
-
@JABS evet niye bu sefer daha az oldu umursayan
-
@beirutde Bilemiyorum hocam bilemiyorum. Zaten genelde sessiz takip yapılıyor forumda. Arkadaşlar geliyor faydalanıyor ve katkı sağlamıyor genel olarak. Mesela puanını yazmayıp ben forumdaki listede benimle aynı puanlara baktığımda şu sırada oluyorum diyen duydum. Bu şekilde de olunca biz 50 kişilik liste yapıyoruz sınava 650 kişi giriyor. En iyisi biz de kendimizi hiç yormayalım.
-
@keynesinvarisi kimsenjn puanina merakli degiliz. fakat en azindan bu 2 3 haftayi beklerken daha umitli veya pek fazla umit baglamadan gecirebilmek icin durum nedir onu ogrenmek istiyoruz uc assagi bes yukari
-
@keynesinvarisi soruda kardeş şehir ilişkileri mi diyordu acaba?
-
@Joseph Hayır demiyordu "Belediyelerin uluslararası teşekküllerle işbirliği veya ortak faaliyetlerde bulunması için İçişleri Bakanlığının onayı gerekir."diyordu. Ancak kardeş şehir ilişkileri dese dahi hiç fark etmez izni yine Çevre ve Şehircilik bakanlığı veriyor. Buyrun ilgili maddeyi paylaşıyorum.
5393 sayılı kanun
Yurt dışı ilişkileri
Madde 74- Belediye, belediye meclisinin kararına bağlı olarak görev alanıyla ilgili
konularda faaliyet gösteren uluslararası teşekkül ve organizasyonlara, kurucu üye veya üye olabilir.
Belediye bu teşekkül, organizasyon ve yabancı mahallî idarelerle ortak faaliyet ve hizmet projeleri gerçekleştirebilir veya kardeş kent ilişkisi kurabilir.
Birinci ve ikinci fıkra gereğince yapılacak faaliyetlerin, dış politikaya ve uluslararası
anlaşmalara uygun olarak yürütülmesi ve önceden Çevre ve Şehircilik Bakanlığının izninin alınması zorunludur.Madde ile ilgili Dipnot: 29/11/2018 tarihli ve 7153 sayılı Kanunun 28 inci maddesiyle bu fıkrada yer alan “İçişleri” ibaresi “Çevre ve Şehircilik” şeklinde değiştirilmiştir.
2018 yılı değişikliği öncesi bu izinler İçişleri Bakanlığı tarafından veriliyordu. Ancak değişiklik sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından veriliyor. Yani Anadolu Üniversitesi 2 yıl önce yapılmış bir mevzuat değişikliğinin farkında bile değil.Havuzundaki soruları mevzuat değişikliklerine göre güncellememiş ve bu hataları çok yapıyor bu üniversite.
-
Arkadaslar soru katsayıları farklı mı ben ona dikkat etmedim nerede yazıyor acaba
-
@sbf13 sınav duyurusunda yazıyordu hocam. Alan soruları toplam 50 puan, iletişim mevzuat 10 puan, ingilizcede ilk 20 çeviri sorusu 20 puan, geriye kalan 35 tanesi de 20 puan
-
@sbf13 alan2+mevzuat0,5+çeviri1+paragraf0,57
Dopru sayıları ve kat sayılar bu şekilde hesaplayabilirsiniz hocam. -
@sbky11 teşekkürler yeniden hesaplayım o zaman
-
@keynesinvarisi hatirlayamadiklarim var + baya salladim ingilizceden onlari komple yanlis saydim. Bi de 0.57 mi kabul edicez 0.58 mi onu bilmiyorum. O yuzden 80+ yazdim
-
@sbf13 siz birer puan olarak mi aldiniz hocam
-
@keynesinvarisi teşekkürler
-
@sefa-turkdonmez ben 20/35 × dogru sayisi yaptim paragrafi
-
@beirutde o da 0.571 gibi bisey oluyo
-
@beirutde simdi oldu hocam
-
@beirutde Evet bu şekilde alınacak.Üniversite virgülden sonraki 3 haneyi veriyor sadece sınav sonuçlarında. 20/35 X doğru sayısı formülü ile sonucu bulup virgülden sonraki 3 hane ile birlikte diğer puanlar ile toplayınız.
-
Herkes kendi alaninda mi siralancak bu konuyu biliyor muyuz bi bilgimiz var mi
-
@sefa-turkdonmez tam bir belirsizlik orasi sanirim.