14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
-
Eger birgün Kamu kurumunda bi kadroya girmeye hak kazanırsan öğrenirsin hocam üzülme bu kadar
-
-
Neyse hava dagilsin konu degissin
İtiraz edenler itiraz sonuclarini buraya yazabilirse cok mutlu olurum (aciklandiginda, aciklanmadi yani panik yapmayin:) ) -
@sefa-turkdonmez Ben 1 soruya itiraz ettim paylaşacağım sonucu.
-
@sefa-turkdonmez ben de ingilizceden iki soruya ettim. ara ara kontrol ediyorum itiraz sekmesini
-
@baykuş Hocam nerde çalışıyorsunuz çok merak ettim. Kurum ve unvan nedir acaba?
-
Bakanlığa bağlı bi kurumda uzman olarak çalışıyorum
-
Bu arada klavyenin azizliğine uğramışım 'bilemeyen' değil ' bilmeyen'
-
@SBF11 entrynizin bir bolumune katilmiyorum bir İletisim Fakultesi mezunu olarak. İİBF İletisimcinin isini, İletisimci de İİBF'cinin isini yapamaz. Bu anlayis kamu kurumlarinda hakim oldugu icin calistigim kurumda tarih mezununa etkin medya planlamasinin nasil yapildigini, iktisat mezununa video iceriklerlerle anlam olustururken nelere dikkat etmesi gerektigini, kurgu teknigini, icerik duzenlemesini defalarca anlatmak zorunda kaliyorum. Farkili bolumlerin birbirlerini ikame etmeleri durumu duz memurlukta gecerli olur. Burasi daha profesyonel davranmali. İktisattan ingilizceden soru cozdugu icin bir kisinin iletisimci yerina alinarak calistirilmasi cok sacma. He iibf ci lazimdir 20 degil 50 tane alsin. Ama bir iletisimcinin isini o adama yaptirmaya calisirsan sıkıntı cikar. İsterse sinavda 100 de 100 yapsin bir iletisimci gibi degerlendiremez bir gorseli. Bizler de sizin islerinizi yapamayiz. Bu yuzden sinav da alan da farkli.
Ben de her kadronun kendi alaninda degerlendirilmesi taraftariyim. 70 i gecen iletisimci kac kisiyse girsin mulakata, yetkin gorulurlerse alinsinlar. Gorulmezlerse bir dahaki alimda o kadro iletisimcide kalsin. İİBF den personel gerekiyorsa kadrosu 30 a 40 a cikarilsin. Ama iletisimci gecememis onun yerine İİBFliyi alip iletisimci olarak calistiralim derseniz o zaman bizim fakulteye gerek yok, nasilsa herkes yapabiliyor o isi kapatin gitsin derim.
Biz ne dersek diyelim son karar kurumun. Burada kimsenin kalbini kirmaya gerek yok. Ben de bu yaziyi sadece kendi bolumumu savunmak adina yazdim. Kimseye satasma amacinda degilim.
Kamuda yaygin olan bu gorusun artik yikilmasi gerektigi dusuncesindeyim. Biz itiraz etmedigimiz icin cogu iletisimci ozel sektorde farkli sektorlerde calisirken bircok kurumda tarihcisi iktisatcisi isletmecisi, kameraman/fotografci/medya planlama islerini yapiyor. Yetersiz kaldiklari icin kurumlar hizmet satin alma yoluyla fotografci kameraman iletisim planlamacisi aliyor. Diger arkadaslarin tepkileri de bu sisteme ama konu farkli yerlere kaymis anladigim kadariyla.
-
Arkadaşlar 20 ilde düzenlenen ve bu sınava göre daha fazla kişinin girdiği halkbank sınavı 18 iş gününde sonuçlandı sizce önümüzdeki hafta açıklanır mı bu sınav ne dersiniz (ikisini de anadolu üniversitesi hazırladı ondan sordum)
-
@gfbserkangfb Hocam haklısınız aslında. Düşüncesiz bir yorumda bulundum. Ben bir an için iletişim fakültesi mezunlarının teknik konularda bilgi sahibi olduğunu unuttum. O yüzden haklısınız.
-
@baykuş benim işim var sizin yok tarzında bir mesaj yazmışsınız da bir arkadaşa, üstten bakmanızı hak olarak düşündüren kurum ve mesleğinizi öğrenmek istedim fakat çok da açık yazmamışsınız her kurum zaten bir yere bağlı, herkes ya uzman ya müfettiş zaten çoğunluk olarak.
-
Bu konu çok uzamasın arkadaşlara ayıp oluyor burası şahsi meseleleri konusacagimiz bi platform değil dün sadece arkadaş çok üst perdeden bi giriş yaptı diye tutamadım kendimi bi de ben buradan özel bilgilerimi neden paylaşayım anlamadim ayrica bakanlık a olsa ne olacak b olsa ne olacak onuda tam anlayamadım ama bi de herkes müfettiş uzman değil hocam memurlar içerisinde onun için uzman olduğunu söylemek merakını giderir diye düşündüm . Bu konuyu kapatıyorum artık bu meseleyide uzatmak istemiyorum insanları meşgul etmemek lazım böyle seylerle
-
@delikupeli umarım hocam. Kurumlar ekseriyetle Anadolu üniyle anlaştı sanırım bu yıl. Gecikedebilir bugün yarın açıklanadabilir sanırım
-
Ha bi de arkadasa ben çalışıyorum sen çalışmıyorsun söyleme hakkını veren mesleğinizi merak ettim diyorsun ya bana o hakkı veren mesleğim değil
Arkadaşın bu sözleri: 'Hukuk bilgimle seni ve senin gibi barajı dahi geçemeyenleri ikiye katlar üçe bölerim. Yarım yamalak dediğin hukuk bilgimle ülkenin kaymakamlık hakimlik gibi en zor sınavlarında hukuk fakültesi mezunlarını dahi geçerek defalarca kez derece yaptım.'
Böyle ukalalık yaparsın kimin barajı geçemeyenler grubunda olduğunu hatırlatırlar adama . Yoksa ayıp böyle şeyleri dillendirmek ama böylelerine ayıp değil -
@baykuş Kardeş ben barajı geçemediğim için değil bu çarpık düzende mülakatları geçemediğim için işsizim yoksa Allah'a şükür ben kendi üzerime düşeni sonuna kadar yapıyorum. Senin hayal dahi edemeyeceğin statüde mesleklerin sınavlarını kazandım ben. Şimdi sence sen bana bir şey mi hatırlatmış oldun?Yoksa benim çarpık düzen tezimi mi doğruladın ?
-
Uzatmaya gerek yok sen bana hiçbir şey hatırlatmadın. Ben zaten tam olarak bu noktaya dikkat çekmek istemiştim. Bu düzende ben işsizim sen değilsin herkes ne demek istediğimi çok iyi anlıyor.
-
Ayrıca ben ukalalık yapmadım.Sen yarım yamalak hukuk bilginle dedin ben hukuk bilgimin yarım yamalak olmadığı ifade ettim.
-
Allah sana işini hayırlı etsin ama inan ki senin işin var diye ben ezilmiyorum burada. Rızkı veren Allah .
-
Son cümlem şu ne dersen de cevap vermeyeceğim sana. Ben En başından beri tezimi mevzuat hükümleri üzerine kuruyorum ancak sen en başından beri tezini ''İletişim Başkanlığı hata yapmaz geçen yıl şöyle yaptı böyle yaptı,İletişim Başkanlığı hukuka aykırı işlem tesis etmez'' mantığı üzerine kuruyorsun. Şayet söylediğin gibi kamu kurumları hata yapmaz mantığı doğru olsa idi zaten İDARİ YARGI düzeni var olmazdı. Kamu kurumları bünyelerinde hukukçu çalıştırmalarına, hukuk müşavirliklerine danışmalarına rağmen zaman zaman hukuka aykırı hareket ediyor ki İdari Yargı var , insanlar idari işlemlere karşı dava açabiliyor ve yargı her yıl binlerce idari işlemi iptal ediyor. Son sözüm bu umarım anlayabilirsin.