14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
-
@siyaset-bilimci aa tamam hocam yanlis hatirlamisim
-
Geçmiş olsun.
İngilizce tahminimden zordu, metni kolay anlayamayanlar için uğraştırıcı olmuştur. Alan ise önceki sınavdan bir tık daha zordu. Salladığım çok soru oldu, hayırlısı...
-
@shepherd paragraf sorulari cok geldi hakkaten coz coz bitmedi
-
İngilizcede paragraf sorularından birinde yazımı agreegate’e benzeyen bir kelime vardı, o kelimeyi hatırlayan var mı? Galiba telefonla ilgili paragrafta geçiyordu.
-
@xinna “humiliated” diye düşünüyorum, doğru hatırlıyorsam eğer.
-
@xinna, içinde söyledi: 14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
İngilizcede paragraf sorularından birinde yazımı agreegate’e benzeyen bir kelime vardı, o kelimeyi hatırlayan var mı? Galiba telefonla ilgili paragrafta geçiyordu.
Sorudaki sözcük aggrieved idi ama cevabı bilmiyorum.
-
@xinna 'aggrieved' idi kelime, cevap da 'humiliated'
-
@razdvatri sorrowful vardi hocam.siklarda o olmasi gerekiyo
-
@beirutde aggrieved kederli incinmis gibi galiba humiliated asagilanmis. sorrowful incinmis kederli
-
@beirutde kelime 'incitilmiş' anlamına da geldiği için 'humiliated' diye düşünmüştüm ama haklısınız 'sorrowful' olmalı cevap
-
@razdvatri emin degilim yine de hocam . aklimda kalmis sadece
-
Hah aggrieved evet çok sağolun Ben de sorrowful işaretlemiştim, disstressed’e yakın olduğu için.
Bir de şangay sorusunda iyi güzel hoş, bu sünger bilmemkaç katı suyu atığı çekiyor çekmesine ama arıtma bunun neresinde onu anlayamadım Mucize sünger -
Bu arada aggrievedin cevabı aslında humiliated da olabilir, sorrowful da. Synonym sözlüğüne baktığım da hiç birisi yer almıyor, ama mantık yürütecek olursak her ikisine de çekilebilir anlamı gibi sanki.
-
@xinna olabilir hocam
-
@beirutde tbmm süreyi uzatabilir ama kısaltamaz diyordu ben onu yaptım
-
@beirutde sosyal adalet ve mille egemenliği
-
@xinna ben sorrowful yaptım
-
bilgi edinme sorusunda para öder gibi bir öncül vardı ben o olamaz diye düşünüp 1 ve 2 yaptım sizce cevap neydi
-
@littlefinger para alınıyor hocam. Bilgi edinme Kanunu madde 10.
-
@keynesinvarisi evet odeniyomus malesef