14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
-
@3pruu Ben keşke mevzuata düzgünce baksaymışım dedim ️ Ama ingilizce iyiydi, 55te üç beş tane emin olamadığım soru vardı sadece. Ah çok sevindim inşallah güzel sonuçlar gelir hocam.
Herkes için hayırlısı olsun -
@beirutde soruyu değil ama şıkları hatırlıyorum hocam 1 ay 3 ay
3 ay 6ay
6ay 1 yıl şıkları vardıSanki bunda da yazılı basında itiraz/ düzeltme ile ilgili bir şey soruyordu ama emin değilim.
-
benim genel yetenekte emin olmadigim 7-8 soru var
-
@xinna sanirim bahsettiginiz soru dava sureleri. Gunluk sureli yayinlarda 4 ay digerlerinde 6 ay olacakti
-
olaganustu hal sorusunu hatirliyan var mi .
-
@beirutde CB talebiyle olan şıkkı yaptım bı soruda yanlısı soruyordu
-
@beirutde anayasa başlangıç metniinde yer alır diye bı soru vardi onu ne yaptiniz
-
@vasıflıişsiz masumiyet karinesk o soruda miydi
-
@vasıflıişsiz oyle bi sik mi vardi
-
@beirutde hayır o da diğer ohal sorusuydu galiba ona haberleşme hürriyeti çekirdek haklar arasındadır i isaretlemistm
-
@vasıflıişsiz ben yasama yetkisinin devredilemezliği yaptım başlangıç metninde yer almaz diyordu sanki soruda ben öyle hatırlıyorum öyle değilse yanlış yapmışım
-
@emregular yer alır diye hatirliyorm ben de 1 ve 2
-
@vasıflıişsiz evet yer alırsa dediğim hariç diğerleri doğruydu
-
Kamu diplomasisinden ve uluslararasi ilişkilerden ne tür sorular soruldu? Tabi bu kadar sorunun yer aldigi bir sinavdan sonra sorulari hatirlamak da kolay degil. Herkese geçmiş olsun
-
@barocan uluslararası ilişkilerden bm güvenlik konseyi üye sayısı ve karar sayısı vardı 15 üye 3/5 çoğunlukla karar yani 9 üye. Kronoloji sorusu vardı kıbrıs barış harekatıydı en son olan. Bir de uluslararası adalet divanı ile ilgili bir soru vardı diğerlerini hatırlayamadım
-
Yazan oldu mu dikkat etmedim ama cevabı strateji başkanlığı - kamu diplomasisi olan bir soru vardı
-
@emregular teşekkür ederim
-
Cb kabinesinde yer almayan sorusu vardi. Cevap merkez valileri
-
@emregular türkiye şangayın kurucu üyesidir diyordu yanlış olan şık oydu. Hangisi KEİ kurucu üyelerinden değildir diyordu yanlış hatırlamıyorsam kosovaydı cevap.
-
Mart ayındaki sinavin soru ve cevaplarini yayinlamislardi. Bunu da yayinlarlarsa güzel olur.