14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
-
@3pruu bir alanda iptal edilen bir soru tabii ki sadece o alandaki insanlara etki etti bence. mesela iletişimde iptal edilen bir sorunun hukuka etki ettiğini düşünmüyorum. her alana etki edenler ortak olan yerler. herkesi etkilediği yönündeki kanaate nereden eriştiniz?
-
@platypus şöyle ki iletişimde bir soru iptal edildiği takdirde tüm iletişim mezunları +2 puanla başlar. Yanlış yapma ihtimali olmayan 1 soru olur. Daha önce de belirttim hocam kişiselleştirilmesini istemem. Bu durumda alanların ayrı ayrı listelenmesinden yanaydım, olmadı. Olacağını da sanmıyorum. Ama en azından bildirmek istedim durumu.
-
@3pruu haklısınız bence de ayrı ayrı yapılmalıydı listeler. anladım ne demek istediğinizi şimdi kusura bakmayın
-
@platypus estağfirullah iyi akşamlar hocam
-
Ayrı ayrı yapılmaması ne kadar saçma yahu, sorular farklı bir kere.
-
@shepherd itiraz gönderdim hocam. Hoş bir şey çıkmayacağını da tahmin ediyorum. Ama verilecek cevabı merak ediyorum ben de
-
@3pruu bazi sorularin dogru cevabi degistirilerek degerlendirildi seklinde cevap vermeleri de facia degil mi ? Soruda bulunan hatali sık adaylari celiskide birakmayacak mi sanki ? Şaka gibi bir alım gercekten. Bu kadar ust düzey bir kurumda bu hatalar yapiliyorsa daha alt seviyelerde kim bilir neler dönüyor...
-
@3pruu X kurumunda gorevde yukselme sinavi yapildi 6 yil once. Sinavda 6 soru hataliydi fakat belli bir yuzdeyi asinca sinav iptal olacagi icin 4 soruyu iptal ettiler. İptal edilen sorulara gore tekrar liste yapildi. Adiyamana igdira atanan elaziga,eskisehire atanan istanbula kaydirildi sonra konuyla ilgili davalar acildi. Danistay sinavin iptali yonunde karar cikardi fakat hala karar uygulanmadi. Hatta dava acanlardan birkacina mudurluk sozu verildi. Onlar da pek kurcalamadilar. Sonuc olarak ben de bicbir seyin duzeltilecegini zannetmiyorum. Burasi Türkiye burada hicbir zaman %100 adalet saglanmaz.
Ortak liste sadece bize degil sinavi gecen yuksek puanli arkadaslara da olumsuz etki edecek. Adamin 39 rakibi olacakken belki de 70 rakibi oldu. Son siradaki kisinin referansi saglamsa usttekinin kac puan aldiginin onemi yok.
-
@gfbserkangfb ah ki ne ah. Hocam ben de listedeyim zaten bu arada
-
Sorular elinde olan varsa atabilir mi acaba
-
@gpale Yazın hocam mail adresinizi atayım
-
@keynesinvarisi, içinde söyledi: 14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
@gpale Yazın hocam mail adresinizi atayım
Hangi alan bu arada?
-
@keynesinvarisi hocam bir arkadaş yolladı çok teşekkür ederim
-
@3pruu Ben 312 583 58 49/89/32/88/93 hepsini aradım en sonunda 49 da olan arkadaş açtı telefonu.
30 Aralık 2019 tarihli İletişim Başkanlığının İletişim Uzman Yardımcısı alınacaktır ilanının 4. Maddesinde “Sözlü: Alan bilgisi sınavında kendi grubu içinden başarılı olan adaylardan, kadro miktarının 4 (dört) katı kadar aday başarı sırasına göre sözlü sınav aşamasına geçmeye hak kazanacaktır.” Şeklinde belirtilmiş olmasına rağmen farklı branşlarda ve farklı sınavlarda yarışan adayların aynı sınava girmiş gibi tek bir listede sıralanması sonucunda kendi alanında barajı geçmiş olan adayların mülakata kalamama durumu ortaya çıkmıştır. Bahse konu durumun tekrardan gözden geçirilerek tekrar değerlendirilmesi gerektiğini belirttim.
İlgili arkadaş , konu ile ilgili çok az kişinin aradığını hatta bu hususu ilk defa benden duyduğunu söyledi. Başka bir birimde çalışıyormuş fakat ilgili birime konuyu aktaracağını söyledi sağolsun.
Mikroblogging sorusunu da söyledim fakat onunla ilgili Anadolu Üniversitesi ile görüşmemiz gerektiğini söyledi. Oraya da gerekli itirazı 2. defa yaptım.
Aramayan ve bu haksızlıktan rahatsız olan arkadaşların da aramasını rica ediyorum. Ben de bir şeyin değişmeyeceğini düşünüyorum ama en azından bir problem olduğunu duyurabilmek adına aradım.
-
@gfbserkangfb tamam hocam şimdi bebeğim uyuyor. Ama ilk fırsatta arayacağım ben de.
-
İtiraz Sonucu
Yeniden değerlendirme neticesinde, sınav sonucunuzda değişiklik olmamıştır.Mevzuyu çok yanlış anlamışsınız demek istedim
-
@3pruu aa ne olmuş hocam ben anlamadım
-
@xinna mülakat listesinin bu şekilde hazırlanmasına itiraz ettim. Onun cevabı hocam
-
@3pruu Kurum ve Anadolu Üniversitesi işin hakkını vererek yapıyor belli çok özenli ,şeffaf ve belirleyici bir eleme süreci (!) bravo
-
@3pruu mikroblog sorusu icin adamlara istanbul universitesi ders kitabi, gazi uni ders kitabi, yok onayli tezlerden kaynak gösterdim muhtemelen okumadilar bile. Ayni cevap yaziyor bende de.
Hak, adalet kimsenin umrunda değil. Goz gore gore hatali soruyu iptal etmediler. Listelerin ortak siralamasi desen tamamen skandal. Seneye 30 kisi alınacaktır. Şu bölümler başvurabilir diye ciksinlar ilana en azindan itiraz edilecek bir husus birakmamis olurlar.
Söyleyecek söz kalmadi artik. Dava acsan kimi kime sikayet ediyorsun. Allaha havale ediyorum haksizliga bile bile göz yumanları. Ama unuttuklari bir sey var, %100 adaletin sağlanacagi daha buyuk bir mahkeme de var.