14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
-
UAD statüsü md 59,60 kapsamında 1,2 ve 3 nolu öncüllerin hepsi doğru uluslararası adalet divanı sorusunda.
-
Soğuk savaş dönemi kamu diplomasisi modelinde halkla ilişkiler şirketleri ile anlaşırlar vs olan şık yanlış. Zira o iç halkla ilişkiler modelinin yöntemi
-
Bir de diasporalı soru vardı. Onu naptınız arkadaşlar?
-
@keynesinvarisi siklarda baska ne vardi hocam hatirliyomusunuz
-
Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna başvuru için 15 iş günü denilmişti soruda o yanlıştı. 15 gün olacak
-
@keynesinvarisi diaspora yasaklandi diyodu o yanlis galiba .oyle bisey yok
-
@beirutde Ben de o şıkkı işaretledim hocam.
-
@Oguzzz bu basin karti iptal edilme sorusu vardi bi de kimlere basin karti verilir diye hatirliyan var mi
-
@beirutde askerlik ve emeklilik şıkkı vardı, ben onu yaptım hocam; askerlik ve emeklilikte iade ediliyordu kart
-
@denizlihorozu ben de sizin gibi dusunuyodum sey aklimi karistirdi. iptal edilmeyi mi soruyodu iade edilmeyi mi . askerlik ve emeklilikte iptal yok galiba mevzuatta
-
Forumda konuların sadece aöf çıkmış sorularını çözenler vardı. Onlar alan sınavında soruları yapabildiler mi acaba? Ben hiç aöf kaynağı çalışmadım ve çok zorlandım alanda. İlerde Anadolu üninin yapacağı sınavlar için fikir vermesi açısından soruyorum.
-
Sınav bana zor geldi ya İngilizceden bir paragrafa bakmaya hiç zamanım kalmadı.
-
@beirutde basın kartının iptal sebepleri soruluyordu hatırladığım kadarıyla
-
@Carpe-Vita aöf sorulari hic bi ise yaramadi hocam ajja
-
@Carpe-Vita Kamu diplomasisi alanında aöf kaynağından çalıştım ve çok faydasını gördüm. Soruların tamamı aöf kitabından geldi
-
uluslararasi hukuk dis politika siyasal hayat falan onlarca cesit soru varken aof cikmjslarda bi tanesi denk gelmedi
-
Cevaplarınız için teşekkürler. Kamu diplomasisinde akademik kitap bitirdim ama soruları çözerken zorlandım. Sanırım bir tek onu direkt aöf kaynağından sormuşlar. Hakkımızda hayırlısı artık
-
Soruların cevaplarına maruz kalmamak için direkt son sayfaya geldim. Sadece çıkmış sorular ve mevzuatı okuyarak girdim fakat en kolay yapabildiğim kısım ingilizceydi Kamu diplomasisi çıkmışlardan birebir gelen soru vardı sanki 2 tane öyle hatırlıyorum. Sadece günceli takip ederek bile girsek 2-3 tane cevabı direkt bulabileceğimiz soru da vardı. Anadolu Ajansı sorusunun tekrar sorulmasıyla birlikte İletişim Başkanlığı'nın yapmış olduğu 3 sınavda da çıkmış oldu bu soru bu da ilginç bir detay bence Sınava 653 kişi girdi bu arada çünkü kodlama kitapçığının altında xx / 653 yazıyordu galiba.
-
Hükümetlerin amaçlarına ulaşmak için hedef ülkedeki halkla ilişkiler şirketleri ve lobicilerle anlaşma yapma yoluna gittiği kamu diplomasisi modeli aşağıdakilerden hangisidir?
A Stratejik iletişim modeli
B
iç halkla ilişkiler modeli
C Kültürel iletişim modeli
Temel soğuk savaş modeli
E Enformasyon ve ilişkisel iletişim modelisoru tam bu sekilde mi sorulduydu
-
@beirutde hayır. Soğuk savaş modelinde hangisi yanlıştır diye soruldu.