2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
Okadar uzun zaman olmuş ki alim yapılmayali kimsenin ne planında ne hayalinde bu meslek var bilgi eksikliğimiz var mesleği ve süreci anlatan birisi olur umarım TY sayfada bulamadım
-
@paretowilfredo hocam bir meslek tanıtımı hazırlasanız fena olmaz aslında
-
-
@Willsmithh Forum yoktu dostum son alım yapıldığında O kadar zaman olmuş. Bi ufak meslek tanıtımımız var yukarıda yer verdim, ilk iletiye de ekleyeyim.
-
@paretowilfredo teşekkürler kıymetli hocam
-
Bilen aydinlatirsa sevinirim hmb uzman yardimcisi su gecen p3 ve yds ile olan alimla ayni puan turuyle mi aliyor
-
guy mu defterdarlik mi farklari nelerdir dostlar bilen var mi rotasyon konusu var diyorlar bunda
-
@IS-LM meslek tanıtımı yazısına göre duy guydan daha meslek tatmini yüksek bir meslek gibi görünüyor hocam ama guyda il tercihi var. Özlük hakları aynı ikiside taşra uzmanı 5bin lira başlangıç maaşları. İyi düşünüp karar verin. Meslek tanıtım yazılarına bi göz atın isterseniz.
-
@Marsiyal umarim bu guy-duy karsilastrmasini şu aşamada yaşamayiz. Ayni gün olursa biri oglen biri sabah olsun
-
@IS-LM hocam okadar müfettiş guy denetmen tanıdığımız var bir tane duy tanıdığı olan yok mu meslek tanıtımından yaptigim çıkarimla iş tatmini olarak guydan iyi gibi gerçekten
-
@Willsmithh mhuy gibi hocam bu da rafa kalkanlardan gecenlerde bi mhuy la tanistim nesli tükenen canlilar gibi geldi gozume
-
@Willsmithh evet hocam hic denk gelmedim ben de cok uzak bana
-
Guy la ikisini aynı güne koymak gibi bir kötülük yapacaklarını sanmıyorum. Sonuçta duy da taşra kadrosu. Bu işsizlikte ha guy ha duy olmuş eminim ki kimse için farketmez
-
@Willsmithh çalıştığım binanın üst katında çalışıyorlar. Guy dan bir farkı yok. Muhasebe müdürlüğünde ki servislerde çalışırlar. Tek farkı bu uzmanlıklarda bir de denetim yetkili olanlar var onlar direk defterdara bağlı çalışırlar rotasyona tabidirler ancak çok rahatlatlardır ayrı odaları olur 2 3 kişilik ve milli emlak ayrıldıktan sonra pekte iş yapmazlar. Genelde valiliktrn gelen soruşturma dosyalarına bakarlar. O yuzden bu mesleğe çok bi alım yapılacağını düşünmğyorum. Milli emlak ayrılmasaydı belki 300 500 kişi alınabilirdi ama şuan ki durumda en fazla 100 150 kişi alınır.
-
Güzel kadrodur.İstediğim sehir olması şartıyla mevcut merkez uzman yrd. kadromla seve seve takas ederdim öyle bir imkan sunsalardı, biraz daha az parayla kimse fakir olmaz.
Sanırım 2012 deydi,MHUY ve DUY'ların merkezi kadro olarak yapılandırılması konusu maliyedeki 2011 yapılanmasının ardından yapılacak düzenlemeler arasına girmişti,sebebi de milli emlak denetmenlerinin duy olup 2200 ek göstergede kalip vergi denetmenlerinin vergi müfettişi olup 3.600 ek gostergeye sahip olmalariydi diye hatırlıyorum.Şu an böyle bir plan hala mevcut mu bilmiyorum.İsi yoğundur ama bir guy kadar yoğun değildir.8 sene çalışma şartını sağlayanlar, defterdar yardımcılığı sınavına girebilmektedir.Guylara göre kariyer imkani daha zengin.Guylar 6 sene calisip mudur yrd, 4 sene daha calisip mudurluk sinavina giriyor.Sanirim 2 sene mudurluk yaptiktan sonra grup müdürlüğü sınavına girebiliyordu ki bunun defterdarliktaki karsiligi defterdar yardımcılığıdır.Guyun asgari 12 senede 3 sinava girerek gelebilecegi yere duy 8 yilda tek sinavla gelebilir.
İnceleme yetkisi var ki bu guylarin fiilen yaptığı ama hukuken asla sahip olması istenmeyen bir yetkidir, önemlidir.Çalışma ortamı da guya göre iyidir.
Guyda ertesi gün kaotik bir ortamda ise başlarsınız, hatta ilk günden mükellef sizi oranın uzun suredir memuru sanıp, onunla ilgilenmediginizi düşünüp size bağırabilir, müdüre sikayet edebilir(Bunlar oldu).İse başladıktan yaklasik bir sene sonra eğitime alınırsınız.Duyda ise işe başlamadan önce sizi bir süre egitimle hazirlarlar, buradan bile daha önemsenen bir kadro oldugunu anlayabiliriz.
Tasra yapılanmaları arasına gerek ozluk hakları,gerek kariyer imkani,gerek sayı bakımından en optimum şekilde yedirilmis uzmanlık kadrosu bence duy'dur, diger tasra uzmanliklarinin örnek alması gereken bir yapılanmadır. -
@müfettiş_37 ilave olarak muhasebe müdürlükleri il merkezlerinde defterdarlık birimidir. Bunun harici ilçelerdeki mal müdürlüklerinde de çalıştırılma imkanları vardır.
-
@iibfpalace eksik bilgi veriyosun. Söylediklerin denetim yetkili uzmanlar için geçerli ve onların inceleme yetkisi vergi incelemesi değil.
Denetim yetkisi olmayanlar guy gibi muhasebe müdürlüğünündeki servislerde çalışırlar. Sayıları az olduğu için daha iyi gözükebilirler ama kurum içi sınavla sayıları baya artıcak zaten -
Arkadaşlar küçük iki sorum olucak vmy & duy hangi puan türünden alacak bilgisi olan ?
-
@müfettiş_37 Kusura bakma, eksik bilgi verdiğimi farkedip iletimi düzeltmeye çalıştım ama 120 saniye geçen iletiler duzeltilemiyormus.Duzelttigin icin teşekkür ederim.
-
Sürece yeni başlamış biri olsaydım kesinlikle guy yerine bunu tercih ederdim. En son 2015 teki yazılı sınavında 2 soruyla mülakatı kaçırmıştım. Sonra guy kazandım işe başladım, duy sınavı tekrar açıldı mesleğim var diye başvuru yapmadım. Denetime yetkili olsun veya guydan daha iyidir.