2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@bytul Düşük kapatan bir yer olmadı zaten, puan türleri de farklı ayrıca, o yüzden pek bir çıkarım amacı güdülmemeli bu kosgeb sonuclarıyla.
-
@estergon-kalesi evet haklısınız alım sayısı da oldukça düşüktü orada.Puan türleri de apayrı.Guy ile bir kıyas yapabiliriz belki 2020 den önceki tercihler için.Tabi guy da sayı yaklaşık 5 katı daha fazla olduğu için yüksek kapatacaktır duy 5 10 puan farkla..
-
KOSGEB de her il 1 (2 3 tanesi 2) kişi almasına rağmen 85-90 arasında kapattı iller. Nadir 90 üstü var. Bu duruma bakarak DUY da iller taban puanları 80 i görür diyebilir miyiz? Çoğu 80-85 nadir 85-90 arasında gibi?
-
Bir de memleket yazmak avantaj mı dezavantaj mı arkadaşlar? Mal müdürlüğünde çalışacağız sonuçta akrabalara kıyak geçer diye düşünür mü komisyon?
-
@scofieldmustafa Sanmıyorum öyle olsa memleketini seçemez derlerdi. Ayrıca kıyak geçebilecek konumda olmayacağız üst düzey bürokrat olmuycaz. En fazla sıraya kaynak yapmasına izin verilir akrabaların:))
-
@scofieldmustafa
kosgebin puan türü p28 hocam. işletmenin de ağırlıkta olduğu bir puan. genelde diğerlerine göre daha düşük oluyor. duy için iyi bir referans olmayabilir. duy tercihlerinizde kosgeb tabanlarına bakarsanız yanılabilirsiniz.
kıyak düşüncesi enteresan geldi hocam kıyak yapacağınız akrabalar başka bir ilde daha fazla olabilir memleket dışında. sadece memlekette yok çevremiz. bence düşünmezler bile böyle birşeyi. -
Taban puanlari baz almak gecmis senelerde kaybettirdi milleti cunku hatirliyorum bursa antalya 73 gibi bi puanlar kapatip sonraki seneler 81 le guy taban puanlarina bakarak yada etrafin ben surayi burayi yazcam diyip spekulasyonlariyla cogu kisi giremedi tek il tercihi guyda.cok sukur degisti guyda.bu magduriyet.ama duy cogu kisinin canini yakacak.taban puanlari dikkate almak pek mantikli degil su surecte.eskisehir ve izmirdede yuksek kapatan iller onceki senede millet tabi taban puana gore tercih etmeyerek 70 lerle kapatti.sonraki sene.gecmis durumlardaki analizlere bakarsak ... allah buyuk ne diyim .allah yardimcimiz olsun ..arkadaslar.
-
27 şehirli 120 kişilik mülakata alımın taban puanı ile
78 şehirli 1200 kişilik mülakata alımın kıyaslandığı başlık...
78 şehir tek tercih yetmiş sekiz...
85 puan tabanla kapatır ortalama diyen kafaya nasıl ulaştın...
-
Taban puanlari baz almak gecmis senelerde kaybettirdi milleti cunku hatirliyorum bursa antalya 73 gibi bi puanlar kapatip onceki seneler.sonraki seneler 81 lerle kapandi.guy taban puanlarina bakarak tercihler yapildiginda yada etrafin ben surayi burayi yazcam diyip spekulasyonlariyla cogu kisi giremedi tek il tercihi guyda.cok sukur degisti guyda.bu magduriyet.ama duy cogu kisinin canini yakacak.taban puanlari dikkate almak pek mantikli degil su surecte.eskisehir ve izmirdede yuksek kapatan iller onceki senede millet tabi taban puana gore tercih ederek 70 lerle kapatti.sonraki sene.gecmis durumlardaki analizlere bakarsak onceki senelerde bazi iller dusk yada yuksek kapatan illere gore analizi herkes yapip sonraki senelerde tercihlerini yapiyor oda pek tutarli olmuyor.... allah buyuk ne diyim .allah yardimcimiz olsun ..arkadaslar.gecmis durumlarin analizleri.ama suan ne olur sonuclar aciklaninca gorcez mecburen.tek il tercihi cok kotu her durumda.
-
@mrvguy 4-5 yıllık tecrübemle olacakları söyleyeyim doğu illeri uçuşa geçecek bu ilanda batıda bir çok yer sürpriz olacak doğu garanti algısı oluşmuş bir çok kişide..
Tek tercihde bu affetmez zamanında guyda Malatya uçuşa geçip İzmir'in kontenjan doldurmaması gibi...
-
@scofieldmustafa bana da öyle geldi hocam 88 max kapatır gibi geliyor.. kosgeb de 93 puanla kapatan il gibi.
-
İzmir'in 70 puana düştüğü alımda bir yanılgı oluşmuştu ve yazmaktan korktu herkes. Fakat her zaman olan birşey değil. Genelleme yapmak da doğru değil. Bu alımda (ilçeler olsa bile) batıdaki iller düşük kapatmayacaktır. Buna karşılık 75-80 aralığına düşecek iller de olacak... Tek tercih çok kritiktir; puanlar arası dalgalanma da yüksek olacaktır nitekim. Özellikle puanı yüksek olanların doğudaki ilçeleri yazacağını pek sanmıyorum.
-
Tek il tercihinde her yüksek puanlının il tutturacağını düşünmememiz gerekiyor. Tahmin yapmak maalesef çok zor. Yaparsak üzülürüz çünkü. “Doğu yüksek kapatacak” “Yüksek puanlı doğuyu yazmaz” “Doğu yüksek kapatacağı için batıda sürprizler olacak” gibi söylemler ister istemez bazı arkadaşlarının tercihlerini etkileyecek. Söylenmemesi taraftarıyım.
-
Ankara kaç puana düşecek ben en çok onu merak ediyorum arkadaşlar hem alım sayısı fazla hemde Altındağ merkez sayılır
-
@keynesin-faizi hoca sen bizi anlamamışsın atarlanmışsın ben zaten düşük kapatacağından bahsediyorum olağanüstü il var çok aday var. Aralık verdim tek puan belirtmedim. 2 kişilik illerin 85-90 arasında kapatmayacağını söyleyeceksen burda komiklik yapan sen olursun. Nadir illerden kastım 2 kişilik iller.
-
@duha bence puandan ziyade Sıralama fikir verebilir.
-
Açıkçası kimse bilemez diye düşünüyorum. Ben gönlümden geçen ili yazıp üzerine çok dusunmeyecegim. Çünkü her türlü kumar olucak.
-
Bu ilanin şartları değişmeyecek mi?Haberlere verilecek alım süreci.Şöyle 5000 kişi bir eylem yapılsa bakin bakalım bu alım süreci nasıl değişiyor.@karar dostumuza ne dediler sana ne milletten Yani birlik olunsa keşke. Tek sorun kimse mülakat var diye haber sitelerinde görünmek istemez.
-
@scofieldmustafa 2 ve 3 kişilik yerler konusunda katılıyorum sana dostum 80 altı çok zor.
Bizzat çevremden biliyorum 84 ile risk alıp yazacak birisi -
@keynesin-faizi sınırda puanı olanlar icin en mantklısı bu mu hocam benim de sınırda dusuk alan illerden bri mi yoksa konya kastamonu mu kararsiz kaldm