2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@dibace Merhaba iyi çalışmalar dilerim. 4 Aralık 2020 tarihinde Resmi Gazetede Bakanlığınız bünyesinde Defterdarlık Uzman Yardımcılığı ataması için ilan yapılmıştır. Başvuruda tek bir il tercihinin zorunlu olması durumu hakkaniyete aykırı durumdur. Bunu açıklayacak olursam: İstanbul ili için 3 kişi istihdam edilmek istenmektedir ve 4 katı yanı 12 aday sözlü sınava davet edilecektir. Kastamonu ili için 13 kişi istihdam edilmek istenmektedir ve 4 katı yani 52 aday sözlü sınava edilecektir. Hal böyle iken İstanbul için başvuru yapan ve sözlü sınava katılma dolayısıyla atanma hakkını kaybeden adayın puanı Kastamonu ili için başvuran 52 kişiden herhangi birinden yüksek dahi olsa bir anlam ve önem arz etmemektedir. Bu iki ili örnek olarak sizlere açıklamaya çalıştım ama ilan genelinde neresinden tutarsanız tutun bir başvuru hakkaniyetsizliği mevcuttur. Zira puanı yüksek olanın atanmama sözlü sınava girmeme ihtimali dahi varken, puanı düşük olanın atanma ihtimali dahi mevcuttur. Başvuru esnasında bir il tercihi zorunluluğu yapmak yerine, toplam alım sayısı 300 olduğu için 4 katı yani sözlü sınava 1200 adayın dahil edilmesi daha ve sonrasında puanı yüksek olan adaydan başlamak itibariyle tercih hakkı verilmesi çok daha hakkaniyetli ve adil bir alıma vesile olacaktır. A grubu mezunlarının zor şartlarda eğitim hayatını sürdürdüğü ve alım sayılarının ne denli düşük olduğu herkesin ve sizlerin malumu olduğu üzere böylesine güzide bir mesleğin alımının başvuru esnasında hakkaniyet arz etmesi kamuoyu vicdanı adına önem arz etmektedir. Başvurusuna yaklaşık 1 ay zaman kalan ilanın düzeltilmesini ve il tercihinin başvuru esnasında değil, ilgili puan türlerinde en yüksek nota ait 1200 kişi tespit edildikten sonra il tercihinin yapılmasını saygıyla arz ve talep ederim.
-
@atlantiss23 iyi güzel de bu adamlar bu ilanı verirken bunun adaletsiz olduğunu zaten biliyorlardı. Bence farklı amaçları var, mesela düşük puanlılar bir yere girse oradan başka kuruma kaçması! daha zor oluyor. 90 olan adam ilk fırsatta başka yere kaçacak o yüzden ilk 1200 almak mantıklı değil.
Bu benim görüşüm. Bence kuruma giren min 3 yıl ya da yerine başkası gelinceye kadar çalışmak zorunda olmalı, böylece hem yüksek puanlılar atanır hem de kurumda boşluk kalmaz. -
@despot hocam daha iyi bir fikriniz varsa açığım. yani ortada kumar gibi bir ilan var hak arama adına neler yapılabilir...
-
@atlantiss23 mevcut şartlarda yapılacak tek şey ilk 1200 kişiyi almak. Ben de guy da 50 den fazla şehire girebiliyordum ama dışarıda kaldım.
Uzun vadede reform yapılması şart. -
@despot çözümün bu olduğu aşikar. fakat uygulama kısmında neler yapılabilir. yani sesimizi nasıl duyurabiliriz? yani ilan düzelmesi için ne yapabiliriz mesela
-
Bu ilan bu saatten sonra düzelmez . Tek eksiği tek il tercihi olması tamamen sıkıntılı . O kadar puan alıyorsun 4-5 sene sonra ilan geliyor kumar oynatıyorlar .
-
@atlantiss23 bi arkadaşım anlatmıştı, akrabası kredi borcunu ödeyemediği için kendisini meclise zincirlemiş borcunu silmişler
Ben bu saatten sonra bu ilanın değişeceğine inanmıyorum. İlan gelmeden önce sürekli tweet atıyordum o zaman bir çoğunuz sessiz kalmıştınız, şimdi kural neyse o.
Önemli olan ilan gelmeden isteğinizi yaptırmak, iş işten geçmiş artık mevcut şartlarda ne yapılacak buna odaklanın. -
@atlantiss23 Katılıyorum, en azından il seçimi üçe çıkabilir. Bu konuda talebimizi '"pergensinav@maliye.gov.tr" mail gönderelim, dikkate alacaklarını düşünüyorum.
-
@despot Hocam ilanın tek sıkıntısı keşke tek il olsa Alım sayısı sorun,ilçeler sorun,mal müdürlükleri sorun, daha ÜST kurumlarda istihdam edilenlerin bu ilana başvurması sorun nereden bakarsanız ilan elinizde kalıyor. İlan geldi diye şükür etmeye utanıyorum bazen.
-
arkadaşlar ben burda şahsi olarak kimseyi tanımam kimsede beni tanımaz. birisini ima ederek veya laf sokarak bir mesaj oluşturmadım. ortada hakkaniyete aykırı saçma bir ilan ve bu ilan üst amirin izni dahilinde gayet de düzeltilebilir. sesimizi ortak bir akılla o insana ulaştırmanın zararı değil bilakis faydası olacaktır. yani katkı sunabilecek arkadaşlarımız varsa cimer veya dilekçe üzerinden bakanlığa ulaşalım. yok katkı vermek amacı olmayan arkadaşlar amacını aşan, fevri cümleler kullanmaması ricamdır.
-
@despot @Atlantiss23 hocam maksadımı aştıysam özür dilerim sanki sizi eleştirmiş gibi yazmışım şimdi farkettim. Tabiki birlikte hareket edip ilanı düzeltebiliriz. Demek istediğim ilan gelmeden bir kaç arkadaşla beraber tweet atmıştık, kimse destek olmamıştı. Umarım bu sefer katılım olur.
-
@despot estf hocam. nezaketiniz için teşekkür ederim. yani a grubu olarak kaderimiz ve çektiklerimiz malum.. ilanlar zaten kısıtlı bu yüzden insanların sinirleri tavan yapmış durumda ama birbirimizi tolere edip ortak hareket etmek her zaman kazandırıcı olacaktır.
-
@atlantiss23 Sizin dediğiniz gibi olduğu için kazananlar istemedikleri yerlerde çalışıyordu ve bırakıyordu. Kimse gittiği yeri bırakmasın diye bunu yapmışlar. Düşük veya yüksek puanlı girmiş onların umrunda olmaz. Sizin dediğiniz gibi de olsa ilan, benim puanım yetiyor ama zaten sizin istediğiniz şekilde olduğundan dolayı ilanı bu şekile çevirmişler. Peki direkt sıralama yapıldı diyelim. İl tercihi falan da yok. O zaman da bırakanlar, gitmek istemeyenler vs. oldu; ona nasıl çözüm bulacaksınız merak ettim.
-
@blueberry hocam 300 kişi alınıyor ya. 1200 kişiye başvuru hakkı verirsin. puanı en yüksek olandan başlamak üzere tercih hakkı verirsin. atama sayısının yarısı kadar da yedek aday belirlersin. istifa eden veya gitmeyen olursa yerine takviye yaparsın. ben il tercihi olmasına karşı değilim veya 5 yıllık zorunlu çalışmaya da... ama mevcut haliyle tamamen kişinin şansına kalmış mulakata girebilmesi
-
@atlantiss23
hocam ben olaya şu açıdan bakıyorum.
dediğiniz gibi bu ilan saçma ve hatalı bir ilan ise bu konuda düzeltme gelirse kurum tarafından gerçekten bu ilanın saçma ve hatalı olduğu kabul edilmiş olur. o halde bu durumda ilanı hazırlayan personeller de ilana son imzayı atan üst yetkililer de bu kabule dahil olur.
o yüzden kamuda bürokraside kolay kolay düzeltme felan gelmiyor dostlar. hele ki bizim talebimizle.. ilanın bu şekilde verilmesi tamamen hata değil, belli başlı amaçlar da içeriyor anlaşılan. talep ile bu amaçlardan dönülecek midir sizce?
Hata ve saçmalık sebebiyle de olsa amaçlardan dönülmesi istemiyle de olsa verilen ilanlar da değişiklik çok zor arkadaşlar.
Birçok konuda ve alanda görüyoruz bunu. Aynı ülkede yaşıyoruz.
Ha şurası ayrı bir konu. Hakkı olduğunu düşünen insanın hakkını araması ve yanlışa ses çıkarması dediğim gibi ayrı. Bunu her zaman desteklerim ama işin rasyonalitesi de her zaman aklımızın bir kenarında bulunsun ki ona göre gerçekçi planlar yapabilelim, gerekirse alternatifler oluşturabilelim. -
@kamuadayı Hz İbrahim'in ateşine su taşıyan karınca misali en azından niyetimiz ve gayretimiz o yönde; velevki bişey değişmesin... alımlar zaten yeterince kısıtlı iken bu ilanda atama şartlarına bide şans faktörü eklenmiş belki gözden kaçmıştır hocam... değişir belki nasip
-
@atlantiss23, içinde söyledi: 2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
@dibace Merhaba iyi çalışmalar dilerim. 4 Aralık 2020 tarihinde Resmi Gazetede Bakanlığınız bünyesinde Defterdarlık Uzman Yardımcılığı ataması için ilan yapılmıştır. Başvuruda tek bir il tercihinin zorunlu olması durumu hakkaniyete aykırı durumdur. Bunu açıklayacak olursam: İstanbul ili için 3 kişi istihdam edilmek istenmektedir ve 4 katı yanı 12 aday sözlü sınava davet edilecektir. Kastamonu ili için 13 kişi istihdam edilmek istenmektedir ve 4 katı yani 52 aday sözlü sınava edilecektir. Hal böyle iken İstanbul için başvuru yapan ve sözlü sınava katılma dolayısıyla atanma hakkını kaybeden adayın puanı Kastamonu ili için başvuran 52 kişiden herhangi birinden yüksek dahi olsa bir anlam ve önem arz etmemektedir. Bu iki ili örnek olarak sizlere açıklamaya çalıştım ama ilan genelinde neresinden tutarsanız tutun bir başvuru hakkaniyetsizliği mevcuttur. Zira puanı yüksek olanın atanmama sözlü sınava girmeme ihtimali dahi varken, puanı düşük olanın atanma ihtimali dahi mevcuttur. Başvuru esnasında bir il tercihi zorunluluğu yapmak yerine, toplam alım sayısı 300 olduğu için 4 katı yani sözlü sınava 1200 adayın dahil edilmesi daha ve sonrasında puanı yüksek olan adaydan başlamak itibariyle tercih hakkı verilmesi çok daha hakkaniyetli ve adil bir alıma vesile olacaktır. A grubu mezunlarının zor şartlarda eğitim hayatını sürdürdüğü ve alım sayılarının ne denli düşük olduğu herkesin ve sizlerin malumu olduğu üzere böylesine güzide bir mesleğin alımının başvuru esnasında hakkaniyet arz etmesi kamuoyu vicdanı adına önem arz etmektedir. Başvurusuna yaklaşık 1 ay zaman kalan ilanın düzeltilmesini ve il tercihinin başvuru esnasında değil, ilgili puan türlerinde en yüksek nota ait 1200 kişi tespit edildikten sonra il tercihinin yapılmasını saygıyla arz ve talep ederim.
Arkadaşlar bu yazıyı ben de CİMER'e yazdım.Lütfen sizde destek verin ve bi ihtimal şansımız varsa denemiş oluruz.
-
Katılıyorum. Örneğin HMUY değişmedi. Belli kesim hariç ilan gelene kadar büyük ses getiremedik. Eski sistemde olsun sadece sözlü olmamasın birçok aday dışarıda kalacağı söyledik. Şimdi ise daha kötüsü geldi. Hakkımızda hayırlısı....
@despot, içinde söyledi: 2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı@atlantiss23 bi arkadaşım anlatmıştı, akrabası kredi borcunu ödeyemediği için kendisini meclise zincirlemiş borcunu silmişler
Ben bu saatten sonra bu ilanın değişeceğine inanmıyorum. İlan gelmeden önce sürekli tweet atıyordum o zaman bir çoğunuz sessiz kalmıştınız, şimdi kural neyse o.
Önemli olan ilan gelmeden isteğinizi yaptırmak, iş işten geçmiş artık mevcut şartlarda ne yapılacak buna odaklanın. -
@atlantiss23 Bu noktada puanı kritik olanlar da düşünülerek GUY sistemi gibi çoklu tercih hakkı tanınabilir. Özellikle GUY'da eski yıllara göre taban puan dengeli dağıldı.
-
Bakın arkadaşlar. Eski sistem DUY zamanını biliyorum ben. Yüksek puanlı arkadaşlar başvuruyordu ama son aşamada gitmiyordu. Yedek de vardı tabiki. Detayları bilmiyorum çok. Fakat il tercihi baştan olmazsa çeşitli sorunlar oluşuyor. Çoklu il tercihi de olabilir dediğim gibi fakat il tercihinin en baştan kalkması oralara gidip çalışmak isteyen kişiler için kötü oluyor.