2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
Maliye Bakanlığı bilmiyor mu bu ilanın yüksek kapatacağını.Durum yazdığım şekilde olacak Eğer değişiklik olmaz ise.3 kişi alacak İstanbul diyelim 89 ile kapattı.Mülakatıda olumlu olursa 89 ile duy oldu diyelim.Bu aday diyelim vmye veya ticaret müfettişliğinide hak kazandı hop orayada basvuracak zaten vmy başvurmuştur.Yani kurum düşük puanliları almak istese zaten böyle bir alim süreci yapmaz.Bu ilan alım süreci en berbat şekilde etkilerini gösterecektir.Çunku bunu ilgöcte gördük.Belki memleketinde kalmak isteyen 90 ustu arkadaşlar olacaktır ama 85 üstü hele birde mal müdürlüğünde kalmaz.Çünkü defderdarlık önceden aldığında mali hizmetler sınavı gibi sonradan tercih yaptırır ve genelde ilçe değil illere alırdı.Özetle rakipler azalmayacak.
-
Hayret doğrusu ! Merkez uzmanlığını 75 taban puana düşmesini sağla taşra uzmanlığını tek il yap, rus ruleti oynat işsiz güçsüz adaylara bunu reva gör , seyret . Yetkilileri gözlerimle görmek istedim @pepe35 gittim ablacım 30 kasım günü sabah 10.30 dikmendeki hazine binasının önündeydim . Girdim biraz bekletildim sonra bakan sekreteriymiş konuştuğum genel olarak her şeyi yaş magduriyeti tek il sözlü alım vs. Herşeyden bahsettim . 15 -20 dk kadar sürdü. Dilekçemde tek hedef göstermek zorundaydım tek il yerine ya 1200 aday doğrudan çağrılsın yada adaylara 5 il tercihi verilsin bakana ileteceğini mutlaka bakanı haberdar edeceğini söyledi fotokobi çekti dilekçelerimin güzelce . Personele yolladı gittim sordum soruşturdum isim aldım aydın baş . gittim en güzeli dilekçemi okudular bekledim bahsettim vs. Gerekirse 10 tane daha veririm dilekçe bu ilan revize edilmeli . Merkeze not düştüler ne dediler gerekirse ank görevlendirilebilir . 40 -45 yıl hayat geçereceğiz bu kadar kolay mı basit bir maddeyle yapıyolarsa bunu da yapsınlar .
75 -85 - 90 puanlılar kimse emniyette değil dilekçe yollayın erinmeyin cimere yazalım lakin sonuç çıkmaz oradan .
Sonuç : allah kurtarsın bu kadar kolay harcama olmaz bu kadar basit olmamalı. Benim avantajım herkese dikekçemi okutmak oldu . Genel evraka verdim barkot verdiler 3 dilekçeye daha aramadım korkum geçsin peşini bırakmıcam . Bu kadar basite indirgenmemeli insan hayatı ayıp günah .. -
A grubu alımları artık böyle.Çünkü taşra uzmanlıklarını kazanalar surekli başvurur.Istisnalar vardır.Sgk denetmenliği mali hizmetler il planlama ama.Listelere bakın çoğu taşra uzmanı çünkü puanı var ve engeli yok.Ben engel olsunda demiyorum artık.Ama taşra uzmanlığı eğer bu kadar kötüyse Kpss B grubundan almali.Yani sadece kültür yetenek çözüp bu ilanları mülakat ile ya da merkezi atama ile başvurmalıyız.O zman işte A grubu alımları 3 5 kişide gelse veya 90 da kapatsa herkes şartlarını bilir.Maalesef şimdi öyle değil gelir uzman yardımcısı aday zaten her yıl en az 85 puan cepte şekilde bekliyor.
-
@karar işte dostum hazine uzmanlığı demekki neymiş hukuk iktisat maliye bilmesene sadece yds 70 ile daha iyi şartlarda mülakatıda geçersek çalışabilirmişiz.Yani Taşra uzman yardımcılıkları acilen alımlarında B grubuna dönmeli.Çünku p48den 90 alan adam her yıl listede olur.
-
@karar Ablam; gözüne yaş, ayağına taş, yüreğine telaş değmesin inşallah. Yaptığın hareket takdire layık, keşke herkes senin gibi kocaman yürekli olabilse. Umarım sonuç dikkate alınır, güzel örnek olursun
-
Al şu ilânı B grubundan ne bizi oyala ne de biz kariyer yapıyoruz diye havalara girelim.Zaten kurumicinden düz memuru uzman yapıyorsunuz.
-
Bir diğer dilekçe hazır gittim mali hizmet içindi . Sordum soruşturdum kamu mali dönüşüm genel müd dediler 6. Kattan bilgi alabilirsin . Bu yıl yokmuş kesin dediler zaten 2021 için dedim ılımlı konuştuklarını söyleyebilirim 2 iyi adama denk geldim sağolsunlar . Yolda aklıma gelmedi değil şimdi sözlüye evrildi gibi maliye bunuda sözlü alım yapıp malum yeterlilikte 70 yds istiyorlar . Eskisi gibi gelir mi emin değilim . Bu benim yorumum .
Sonuç : allah kurtarsın , işsiz güçsüz bu ilanları bekleyenleri zor dönemi iyice zorlaştırıyorlar . Açılan ilanlar çalışanların yer değiştirmesine sebep oluyo sadece allah kurtarsın bizi bu beladan . -
@karar amin hocam çok zor.
-
@pepe35 yumuşak karnım sen aklımdan çıkmadın tüm hanımefendiliği korudum yoksa zordu gördüklerim bizi merkez uzmanı yapmadılar zordu ablam neyse ..
-
@karar Emeklerinize sağlık, kendi adına teşekkür ediyorum. Bende Personel dairesini aradım ardından personel dairesinde de çalışan bir kaç kişiye ulaşabildim. Dilekçe ve Cimer tarafından gelen yazılara cevap iletilmesinin zorunluluk olduğunu ondan dolayı bu yola başvurmalısınız dediler.
-
İstanbul Antalya İzmir hojdur hema benana sahabısı vardır
-
@selimali bana öyle geliyor ki sayısı 1-2 olan şehirler düşük kapatacak.90 üstü alan arkadaşlar da belki memleketleri diye yazarlar sadece nadiren..Benim sıralamam 710 civari.Çok cazip olmayan nüfusları düşük,büyükşehirlere de yakın şehirleri yazmayı düşünüyorum..Ne kadar doğru olur fakat çok istisnai yüksek kapatacak bir ile(2018 de malatyanın en yüksek kapatan il olması gibi )denk gelmezsem olur gibi geliyor..Yine de sistem ürkütüyor gelmeme ihtimali de var.
-
@selimali zaten şaşırdılar öyle tek dilekçe tak tabanca ben yalnız geldim ama arkamda binler var dedim işsiz insanlar 5 yıldır bekliyoruz bu nedir dedim . Haklı olanın konuşacağı olur elbet . ama 9sağolsunlar bende kibar davrandım onlarda ilgilendiler yolda gösterdiler. sağolsunlar
-
@bulut25 senin ifadeni alacam koskaca ist 3 kişi 12 çağırıyo özelleştirme 32 kişi hangisi büyük
-
Cimere yazan arkadaslarım metninizi kopyaladım izninizle. Birde size dönus oldu mu acaba
-
@karar ben de hem mail hem dilekçe yazdım. Cimer üzerinden de yazdım. Umarım kısa zamanda revize edilir
-
@zenginmemur hocam ben hazine ve maliye uzmanlığının sırrına eremedim yalan söyleyemem 643 kişi sanırım çağrılan başvurunun bitmesine son 2 gün ank eklediler yazık ettiler çok güzel bir kurum görmekle bilmek farklı şeyler umudumuzdu çaldılar bu kadar basit .. benim ilmim bu kadar kim ne derse desin haklısın adam tek ders çalışıp daha doğrusu çalışmayıp 75 alıyo sınava giriyo sadece yds alıyosan bari yazılı yap çeviri sor bu kadar olmazdı şimdi 75 puanla hazine uzmanıyım diye coşacaklar yemin ediyorum ankara guy için gircem nasip olursa benim için daha keyifli olcak bu kadar ..
Bu kadar ucuz olmamalı . -
@atlantiss23 @Esbk-1 hocam cimerden ben sonuç almadım şablonu yollayıp duruyorlar bildiğim için gözlerimle görmek istedim zaten günde 1 cimer hakkımız var ben genelde başka şeyler için kullanıyorum Ama yazarım tabi twet daha etkili ki beni vekil beğendikten sonra iyice güven buldum inşlh revize edilir yoksa taşra kadrosu yani ne diyim ben yasal olarak talebimi dile getirdim yine yenilerim talebi ama allahtan isteriz elbet . Şahit oldum hocam mali hizmetler için konuştuğumda bana evt bizede cimer den başvuru yapılıyo ama yok işte dedi ilan tabiki cimerden başvuralım ama en etkili yol olmayabilir. Kısa vadede . Sonuç odaklı gitmek gerek .
-
@esbk-1 korkumdan arayamadım tekrar giderim o zaman sorarım diye düşündüm hocam daha olursa yazarım her duruma hazır olmak lazım .
-
@atlantiss23 @Esbk-1 hocam cimerden şablonu koplayıp duruyolar hatta bi keresinde 5 iletime toplu cevap bile verdiler . Ben yasal olarak yapılması gerekenleri yapıyorum yaptım sizlerde yapıyosunuz .kısa vadede dilekçe ve twet etkili olabilir ank arkadaşlar elden olmayanlar postayla yollasalar dikkate alınır ama tabi cimer yapılsın karşı değilim ama sonuç odaklı gitmek gerek . Taşra kadrosu ne diyim . Mailde güzel düşünce @pepe35 . İnşlh olumlu dönüş alırız. Vekil bir seferinde iletimi beğenince dikkate alınır diye düşünüyorum . Yazık ya uğraştığımız şeye bak .