2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
Keşke şu tercih tarihi daha erken olsaydı, şubata kadar bunun için beklemeye gerek yok aslında. Liste belli olsun ona göre Şubat'ta sözlü sınav yapılır. Boşuna süreç uzuyor.
-
Herkese merhaba arkadaşlar; söz konusu ilana göre atanmak için bilgi ve liyakatın yeterli olmadığı, şans faktörünün de önemli hatta bayağı önemli olduğu aşikardır ve daha önce de tarafımca dile getirilmiştir. Bu haliyle ilanın revize edilmesi hakkaniyet noktasında önem arz etmektedir. 1200 kişinin mülakata çağrılması ve sonrasında tercih hakkı verilmesi veya Guy ilanında olduğu gibi 5 il tercih hakkı verilmesi akla gelen ilk çözümlerdir. Ne kadar işe yarar veya dikkate alınırız bilmiyorum lakin çözümden yana olmak doğru olandır. Zira sessizce köşede oturup beklemek olacağı varsa da ilanın revize edilmesine bir katkı sunmayacaktır hasılı iki yanlış bir doğru etmez. En azından sesimizi duyurmak zorundayız. Ben kendi adıma
- TBMM Dilekçe Komisyonuna dilekçe yoluyla
- Bakanlığa Cimer üzerinden
- Personel Genel Müdürlüğüne dilekçe yoluyla
- Sınav Hizmetleri Şubesine mail yoluyla
ulaştım ve hak arama noktasında üstüme düşeni yaptım. Bu şekilde birçok arkadaşımızın sesini duyurması önemlidir. Twitter üzerinden etkinlik yapmak da diğer bir önemli faktördür.
sesini duyurmak isteyen arkadaşları tenzih ediyorum fakat çözümden yana olmayan bazı arkadaşlarımız var ve onlar derki olan oldu veya birşey değişmez gibi... böyle diyen arkadaşlara sadece şunu soruyorum: Hak aramak ne zamandan beri eleştiri konusu oldu acaba?... bu noktada ben de dahil kişiler önemli değildir ilanın başvuru esnasında adaletle ilerlemesi esastır...Arkadaşlar puanım yüksek olmasına rağmen ortada bir haksızlık var ve ben hakkı korumak adına gerekeni kendi çapımda yapmaya çalışıyorum. İdareye ne kadar ulaşabilirsek o kadar revize olma ihtimali artar hiçbir işlem ve haksızlık Halka rağmen devam etmez. Gereken özen ve hassasiyetin gösterilmesini hepinizden rica ediyorum. Hiç olmazsa bir mail yazılabilir..
Sınav Hizmetleri Şubesi mail adresi: pergensinav@maliye.gov.tr
Coronasız huzur günlere... -
@mrvguy hocam bu sene guy puanlarının yüksek kapatmasında 5 il tercihi çok önemli faktördü.Çünkü yüksek puan alanlar nereyi istiyorlarsa yazdı ve geldi..Defterdarlıkta da bu sistem uygulansa keşke yüksek kapatsın yeter ki..Daha çok hakeden girsinde..
-
Ben il tercihinin tamamen kaldırılmasına karşıyım. Çoklu il tercihi olabilir fakat il tercihi olmadan ilk 1200 kişinin çağrılmasına karşıyım.
-
Bu ilanlara hazırda işi olanlar da başvuruyor. Siz il tercihini kaldırırsanız kendinize yazık edersiniz. Bunu da düşünün lütfen. Hazırda işi olan 200 kişi İstanbul, Ankara yazar mı yazar. İl tercihi olduğu için bunların bir kısmı aradan çıkacak ama ilk 1200 kişi çağrılırsa işsiz olup bekleyenler mağdur olacak.
-
-
@blueberry size katılıyorum. Dediğiniz gibi ilk 1200 kişi alınırsa puanı 80-85 arası olanlar dahi dışarıda kalacaklar. Tabi ki puanı yüksek olan istediği yere başvursun ki başvuruyor da ama ortalama bir puan almış kişiler de sürecin dışında kalmasın. Zaten nasibi olan kazanıyor.
-
@blueberry çözüm nedir?
-
@atlantiss23 Çoklu il tercihi çözümdür. GUY'da taban puanın dengeli dağılması bunun doğru olduğunu gösteriyor.
-
Arkadaşlar meslek rotasyona tâbi mi bileniniz varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim. Aslında sormak istediğim şu atıyorum ben memleketime atandım, sonrasında isteğim dışında başka ilde görevlendirilme ihtimalim var mı?
-
Bazı arkadaşlar detayları yeterince hesap etmeden bir yerlere başvuru yapmışlar. Halbuki o istedikleri sistem kendilerine zarar verecek.
-
@blueberry çoklu il tercihi bir çözümdür katılıyorum lakin puanı yüksek olup da işinden memnun olmayan insanların başvuru yapmasında da bir behis görmedim. ayrıca guy da taban ve tavan arasında 10 puanlık fark var. 10 puanlık fark denge oluyor mu takdir sizin
-
@atlantiss23 Ben taban puan dengeli dedim. Tavan puanın yüksek olması çoklu tercih olduğu için normal. Siz diyorsunuz ki hazırda işi olan da başvursun benim önüme geçsin. Buyrun geçsinler o zaman. Bunca işsiz varken geçsinler önümüze.
-
@atlantiss23 Belli ki halinizden memnunsunuz siz ki işi olan da başvursun diyorsunuz.
-
@blueberry çok haklısın.
-
@blueberry ilana işi olanlar başvuru yapamaz diye bir madde mi koyulsun? yani adamın puanı yüksekse ve işinden memnun değilse tabiki başvuru yapacak. herkes kendisi adına emek veriyor ve herkes kendinin en mutlu olduğu işi hak eder. başvuru yapıpda mülakata veya sınava gitmiyorsa, zevk olsun diye başvuru yapıyorsa tabiki vebaldir. şahsen ben geçim yapamıyorum ist da dolayısıyla . 1300 lira kira veriyorum en basitinden. kim durdurabilirki beni ??
-
@atlantiss23, içinde söyledi: 2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
@blueberry ilana işi olanlar başvuru yapamaz diye bir madde mi koyulsun? yani adamın puanı yüksekse ve işinden memnun değilse tabiki başvuru yapacak. herkes kendisi adına emek veriyor ve herkes kendinin en mutlu olduğu işi hak eder. başvuru yapıpda mülakata veya sınava gitmiyorsa, zevk olsun diye başvuru yapıyorsa tabiki vebaldir. şahsen ben geçim yapamıyorum ist da dolayısıyla . 1300 lira kira veriyorum en basitinden. kim durdurabilirki beni ??
Anlaşıldı bu arkadaş hazırda memur olduğu için böyle bir istekte bulunuyor. Yazıklar olsun diyorum. İİBF'nin kendi düşmanı yine İİBF hakkaten.
-
@blueberry yazıklar olsun derken ?? ist da geçim yapamıyorum ve mutsuzum neden daha rahat edeceğim bir işe geçmeyeyim? bunun düşmanlıkla ne alakası var. zevkine başvuru yapıp da gitmeyenler vebale giriyor lakin ben gündüz mesai gece de ders çalışıyorum.. ortada ciddi yıllar ve emekler var. sözlerinize dikkat edin
-
@atlantiss23 puanı olan ve yönetmeliğe uygun hareket eden herkes tabi ki sınava başvurabilir. Önemli olan başvurup sınava girmesi ve kazanırsa işi yapması.
-
@blueberry isteyen istediğine başvurur dostum, buna kimse bir şey diyemez. Orası başka. Çoklu il tercihi dışındaki seçenek cazip değil. Cazip olmadığını düşünenler bu etkinliğe katılmaz. Kendi doğrusunu cimer aracılığıyla iletir. Ben de çoklu il tercihinden yanayım. Direkt 1200 daha sonra il seçimi noktası da bizim işimize gelmiyor, ya çoklu il seçimi ya da bu şekilde kalsın görüşü hakim hani madem öyle...