2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@blueberry 13 mülakat gördüm ben yaşım 31. yaşıtlarımın çoğu ev bark çoluk çocuk sahibi. halen ders çalışıyorum ve beklediğim mülakatlar var. herkes kendisi için en mutlu olduğu işi ve hayatı hakeder. ist da maaşımın yarısı asgari hayat şartlarına gidiyor. başka bir işe geçmemde ne gibi bir behis var anlayamadım ? yani düşman niye olalım.. sınava başvuru yapıpta gitmeyen varsa onlara bende yazıklar olsun diyorum. lakin beni tanımadığınız için keskin konuşmamanızı rica ediyorum
-
@atlantiss23 Siz ilanı kendinize uygun şekilde değiştirip direkt listeye girmek istiyorsunuz. Çoklu tercih de olsa işinize gelmiyor belli ki. İnşallah ilan hiç değişmez.
-
@blueberry başarılar diliyorum.
-
Bu ilanın tek oluru il tercihlerinin çok olmasıydı ama maalesef 1 tercih hakkımız var.Yüksek puanlı bir çok arkadaş zaten başka yerleri deniyor nolacak canım ya deyip her başvuru yapıp gitmemenin sıkıntılarını maalesef bizler çekiyoruz. 84 puanım var en ücra yeri dahi yazsam gelmeyecek kaygısı oluşuyor insanda. Zaten çoklu tercih olsaydı emin olun düşük de kapamaz gene yüksek kapatır fakat dengeli bir dağılım olur , nitekim alımlar birçoğu ilçeler arkadaşlar . İl merkezinde Guy mu olmak yoksa ilçede defterdar mı hangisi
-
@semihylc Hocam memur arkadaşın puanı var ve istediği bir şehir var ama tek il tercihi olduğu için gelmeyecek kaygısı taşıyor. Hazırda işi olduğu için de doğu illerini yazmak istemiyor. Bu yüzden de direkt ilk 1200 kişi çağrılsın istiyor. Olay bundan ibaret. Çoklu il tercihi de istemiyorlar. Aslında bu çoklu tercih onlar için bir dezavantaj yaratmaz ama her nedense ona da karşılar.
-
@blueberry hocam valla herkes kendine göre ilanı uydurma derdinde oluyor ben yüksek puanlar yazmasın vs hiç bir zaman demem demedim de herkes özgür yazsın kendi vicdani meselesi. Ama bu ilanda saçmalık var defterdarlık guy dan daha iyi bir meslek neden bu ilanda tek tercih var üstüne üstlük alım sayısı da az . Sayısal loto oynama zorunda bırakılıyoruz. Ankara-izmir gibi yüksek kapatan yerlerdeki arkadaşlar mesela ne yapacak İstanbul'u söylemiyorum bile 90 mu olur 95 mi olur
-
Biliyorsunuz ki İstanbul da alim az acaba İstanbullular nereyi yazacaklar her şeyi düşünmek zorundayız ne yazık ki?
-
30 kasım günü mali hizmet için verdiğim dilekçe cevabı geldi : teknik çalışmalar yürütülüyor karar verilmesi halinde internet sayfasından ilan edilecektir . anlaşılan tekrar gitmem gerekecek bu hafta.
-
@karar hocam bende bakanlığa sordugumda düzeltilebilir diyorlardı
-
@karar sizde memur musunuz?
-
İlk 1200 kişi de çağrılsa bana fark yapmaz ama kişiye özel düzenleme yapılmasına karşıyım. Sanki çoğunluk da iş sahibiymiş ve o şekilde düşünüyormuş gibi lanse eden kişiler var forumda. Açıkçası bunu yazan 2 hesap var. Bunların sahibi de aynı kişi olabilir. @paretowilfredo @genclerbirlikli
-
sizin söylediğiniz şey bütün ilanların derdidir bu alıma ingirgenmemeli @Blueberry daha sonra bahsedecektim ama iyiki değindiniz konuya
sözlü alım bedava öğlen yemeğidir adam çorba içmemiştir ömründe çorba alır ekmek yemez alır yinede, herşeyi doldurur tabağına tuzunu biberini eker kendisinden başka birisinin yiyemiyeceği hale getirir sonra tokum yemicem der ya da yemeği beğenmez tabağı öylece bırakır sonra gider . diğer aday gelir çorba ve ekmek yer gider . kaldıki bence kara leke( sadece sözlü alımda )ösymdir virgülden sonra vs 1 puana yüzlerce adam sığdıran bir sistem . yazılı yap çağır insanları düşsün puanlar kurum sınavı kolay olur ne yüksek puanlı yazılıdan korkar nispeten düşük puanlı adamda mülakat şansı elde edebilir . Kime ne zararı olabilir bunun .
Sadece sözlü alım olması başlı başına yanlışken şunu savundum hep kaç kişi çağrıyo 1200 kişi puanlar düşebildiği kadar düşsün af buyrun ben zaten 80 altını konuşamıyoruz salt sözlüde 81 82 puanlı adaylara kadar düşsün fırsat verilsin bu puanlarda yoksa şansları yok başka bir ilanda madem sadece sözlü alım yapılıyo kaldı ki guy da 5 ile rağmen 80 puan açıkta kalmış 75 puan sınava giriyor ki benim tasvip ettiğim bir şey değil .ki burda 2 -3 kişilik alımlar 4 katı ne kadar mantıklı seçim yapılabilir. 1200 doğrudan çağrılsa eminim daha az kişinin canı yanacak . Ya da en az 5 il tercihinin . -
@blueberry hayır hocam ne memuru uzun zamandır ben de işsizim iyi niyetli olabilirsin ama genel alımlarda ya da 1 kişilik ilanda bile olsa kesinlikle asla asla sözlü alıma karşıyım lakin tek il beni buna sevk etti diyebilirim yapmayın taşra kadrosu. Ben sgkda bahsettim hmuy da da içişlerinde bun da da ve her alımda . Salt mülakat adaleti hiç bir zaman sağlamaz çabalarınızı buna yönlendirin .
-
@karar Bakınız yazılı olabilir ve çoklu il tercihi olabilir yani GUY sistemi gibi. Ama ben il tercihinin komple kaldırılmasına karşıyım. Bunu daha önce de belirttim. Memur olup atanmış kişiler her ile gitmiyor, gidecekleri belli iller var. İl tercihi olmadığı zaman direkt listeye giriyorlar sonra da gelen doğu şehri olduğu zaman gitmiyorlar. Böyle bir şey olmaması için baştan il tercihi olsun ki istediği yer neresidir Ankara. Yazsın orayı baştan listeden çıksın son aşamaya kalıp da milletin hakkına girmesin.
-
@blueberry bir kaç zibidi için başvuruyu tıkayamayız puanlar düşebildiği kadar düşsün. Sözlü alımı değiştirmicekler unutalım kandırmayalım kimseyi katiler o konuda ama dediğim gibi en kötü 5 ile razı olalım tamam bunu için hep birlikte uğraşalım .
Sözlü alım yapılan her başlık karışıyo malesef çünki asla adalet sağlamıyor -
Yine söyleyeyim :
İlk olarak 1200 kişi doğrudan çağrılıp puan düşebildiği kadar düşmeli (her alımda %15 fire oluyor onu kimse engelleyemedi )
Sonrada bu sağlamazsa 5 il verilmeli . -
@karar Hocam yanlış anlamayın da o bi kaç zibidi bayağı çok kişi. En basitinden sgk denetmen yardımcısı ve il göç uzman yardımcısı olanların çoğu başvuruyor. Burada siz de mağdur olabilirsiniz. Bunlardan kurtulmanın tek çaresi il tercihi olması.
-
@blueberry sizin söylediğiniz her alımın sorunu yani deftardarlığa indirgemeyin . Tapu kadastro 90 kişi çagırdı 14 aday gitmediler en günceli . Yani %15 normal fire . Bunda da olacak bütün alımlarda olduğu gibi olağanüstü olmayan 20 katı gibi yazılı yapan kadro tek il yapıp amaçsız ilana çıkılmış olması . Haklı olabilir illeri yayınlamakta yetkililer lakin tek il asla .
-
@adanali01 nasıl hocam neyi düzelteceklermiş?
-
@karar tek il tercihini duzeltilecek degil düzeltilebilir dedi hocam