2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı
-
Bakanlıklar ayrılacak galiba. Bakalım bize etkisi ne olacak...
-
@duha hocam ben 2015 yılından beri milli kütüphanede hazırlandım.Haliyle bir çok vmy ile tanıştım.Hergun kütüphaneye, sınavlara hazırlanan öğrenciler gibi gelip bildiğin ders çalışıyorlardı.Bize söyledikleri dışarıdan görüldüğü gibi bir meslek olmadığı ve her Allahın günü mesai saatleri içerisinde dahi üstatlarının kontrolünde eğitime tabi tutulduklarini söylüyorlardı.Hatta bir bayan arkadaşım vardı vmy ,bırakmayı bile düşündüğünu söylemişti.
Ben bunu meslekten soğutmak için söylemiyorum sizlere.Bu sene benim son yılım.
Ancak BDDK Muarakiplik,SPK uzmanlık gibi VMY mesleği de dinamik yani hergecen gün kendinizi geliştirmeniz gereken mesleklerden birisi.
En kısa özetiyle ders çalışmayı sevmiyorsanız, yada girdikten sonra ben nasıl olsa Müfettiş oldum yatarım gibi bir mantıkla hareket ediyorsanız aklınızın ucundan dahi geçirmeyin.
Idealistseniz ve zamanınızın daha çoğunu yine derslere ayırıp,severek yapacağım ve ilerleyen yıllarda çok iyi bir denetçi olacağım yada iyi bir ymm olacağım diyorsanız o zaman amenna
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Tekrar tekrar söylüyorum.Ben kimseyi bu meslekten soğutmak adına bunlari yazmadım,sadece bazı gerçekleri söylemek istedim. -
@crazy-lawyer989 Hocam işte 2015ten sonra girenler biraz daha memnun zaten alım sayilarida 2013ten sonra azaldi.Simdi hazine müefttisligi geldi vmy olup hazine mufettisligine gecen olur mu bilmiyorum tabi ama bu ilan için her sey müsait gibi geliyor.Belki bakan değişikliği diyecem ama hazine mufettisligi kontrolörluk yapılıyor yönetmelik değişti yapılanma yapılmadı mı?
-
@zenginmemur hocam işte bende o promosyondan bir çok kişiyle tanıştım onlardan bahsediyorum :)))
-
Arkadaslar kurumici alıma dur demek icin forumdaki linkten ulaşabilirsiniz. Buna dur demezsek alım falan göremeyiz başka yakin zamanda. Dava yoluyla hakkımızı gere alacaz inşallah birlik olmazsak daha çok hakkımız yenir.
-
@crazy-lawyer989
anladım hocam. genel olarak şikayetler 3 yıllık eğitim dönemini kapsıyor sanırım. benim de konuştuklarım genelde bu sürecin zorlu olduğunu sonrasının nispeten rahat olduğunu söylüyor.
bir tanesinden takım elbiseli öğrenci olacaksınız birşey değişmeyecek tabirini duymuştum
ilk başta bir 5-6 aylık temel eğitim kısmında da sanırım 1.000 tl civarında para alınıyormuş. o da biraz sıkıntı tabi. planları bir süre daha ertelemek demek.
eğitim sürecinin en zorlu olduğu meslek olabilir hocam gerçekten evet.
teşekkür ediyorum. -
@duha hocam kısaca mesleği severek yapmakta iş, aynen öyle ded8klerinize katiliyorum
-
@crazy-lawyer989 iyi niyetli yazılmamış bu yazı
-
@saitulukurt aynen niyetimi iyi okumuşsun, hacim :)))vallahi helal olsun sana ,sen niyet okuyucumusun???Bence bu yolda daha yenisin ,fazla konuşma insanın ashabını bozma
-
@crazy-lawyer989 meslek adına bu kadar şey biliyorsunda 10 yıl sonra yeminli olunabileceğini kendini iyi yetiştirirsen senin deyiminle ders çalışırsan özelde güzel paralara iş bulabileceğini mesai kavramanın olmadığını dünya yansa vergi müfettişleri özel ayağı olduğunu neden anlatmıyorsun.merkez uzmanlıklar tez YDS ile uğraşırken nasip olursa en iyi bildiğimiz iş ders çalışmayı fazla büyütmemek gerek olumlu yanlarını yazmadığından iyi niyetli görmedim yazını
-
-
@saitulukurt 10 yıl sonra ymm olmak çok kolay bir işmi?Sen hangi galaksidensin?yazdıklarımı iyice bir suz oyle konuş, kötü niyetli diyerek INSANIN ASHABINI BOZMA !!!Benim son senem hocam kaybedecek hicbir şeyim yok! Rakip eleme derdinde tasasinda olsaydım bunu daha önceleri yapardım.Idari hakimlik mülakatı görmüş bir insanim.BDDK ve SPK sınavlarını yabancı dilden dolayı kaybetmiş, bir hayli tecrübeli bir insanim.Anladinmi??Her şeyi söylede insanların niyetini bilip bilmeden kötü niyetli yazılmış bilmem ne ...Iyice oku ve degerlendir ondan sonra konuş hocam...Kolay gelsin
-
@crazy-lawyer989, içinde söyledi: 2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı
Idealistseniz ve zamanınızın daha çoğunu yine derslere ayırıp,severek yapacağım ve ilerleyen yıllarda çok iyi bir denetçi olacağım yada iyi bir ymm olacağım diyorsanız o zaman amenna
Allah hepimizin yardımcısı olsun.@saitulukurt hocam ben de arkadaşın kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. genel olarak mesleğe dair değil de eğitim aşamasındaki zorluklardan bahsetmiş ki ben de bunu vmy lerden duymuştum. bu birçok kişi tarafından bilinen bir durum zaten. sanırım arkadaş bu konuda fikri olmayan arkadaşlar için kendince uyarıda bulunmak istemiş, vmy hakkında özellikle ilk 3 yıl hakkında aklında farklı hayaller olanlar için. ben böyle anladım.
ha şu da var; amaç kötü olsa bile bu tür yorumlardan bile etkilenecek bir kişi gerçekten de vmy eğitim ve vm meslek sürecini kaldıramaz zaten bana göre.
yanlış anlaşılmalar olmuş sanırım. kavga etmediğimiz tek başlıktı burası. etmeyin son kalemiz de yıkılmasın başlıkta biraz da olsa hareket oluşmuşken gereksiz tartışmalara kurban etmeyelim. -
Ortada sınav yok millet neyi tartışıyor
-
@marsiyal kardeş millet sınava girdi mülakata kaldı mülakata geçti atandı da mesleğin zorluğuna kaldı iş ardından da 10 yıl sonraki müşavirliğin zorluğu tartışılıyor
-
@ömer-faruk-0
kardeş sen planlarını 3 gün için yapıyor olabilirsin ama burada önündeki 5-10 yılın gidişatını öngörmeye çalışan birçok insan var. her mesleğin artısını eksisini tartışacağız ki elimizde alternatifler varsa bize en uygun olanı seçebilelim. forumun amacı da tam olarak budur. yoksa instagram, facebook sayfaları da ilanları paylaşıyor.
halihazırda başka bir göreve kabul edilen arkadaşlar vmy hakkında fikir sahibi olurlarsa bu sınava da girmek istemeyebilirler kendilerine uygun görmezlerse. bu da başka arkadaşların sınava girme hakkı elde ederek sevinmesi demek.
bu tartışmaların daha birçok pozitif dışsallığı var kavga değil, tartışma kastettiklerim.
ayrıca mesleğe başladıktan sonra bunları tartışmayı düşünüyorsanız, birşeyleri tartışmak için çok geç kalmış olacağınızı belirteyim. herşey bittikten sonra neyi tartışacağız zamanlama anlayışınız bana biraz enteresan geldi.
bırakalım da herkes fikrini kırmadan, hakaret etmeden rahatça söylesin. birinin sunduğu bir fikrin başka birine nasıl bir faydasının olacağını bilemeyiz. -
Neyse ,arkadaşlar mayis ayı için bir duyumum var ancak pandeminin seyrine göre de şekillenebileceği söyleniyor.
-
Iptallik bir durum söz konusu değil anlaşılan
-
Ya keşke artık netleşse Mayıs ayına kadar corona yine yükselişe geçmesin de geç kalındı @crazy-lawyer989
-
Ben iptal olacağını hiç düşünmüyorum @crazy-lawyer989