2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@sonilanbukucu ilanda 10 gün önce diyordu. Dolayısıyla bu hafta açıklarlarsa ramazandan önce bitirebilirler. Bende ramazanda bu kadar kalabalık bir grubu mülakata alacaklarını düşünmüyorum. Bir an önce açıklarlar da süreç iyice uzamaz inşallah
-
Temennimiz o yönde ama bu cuma açıklanmasını bekliyordum yine ses çıkmadı.Onumuzdeki hafta da aciklanmazsa hele ki ramazan sonrasina kalirsa iyice psikolojik çöküş hocam beklemek zul geliyor artık.
-
@sonilanbukucu
aynen artik aciamalari lazim en kolay yapilcak sinav buydu ama pandemi bahanesiyle ertelediler.zaten cogu kisinin gozu kaldi bu ilanda insan korkmuyor degil ya bi aksilik olursa diye..
ben en son konustugumda soylenen, mulakata iliskin 2-3 versiyon sunduklari ve ona gore karar verilecegi seklindeydi..bu hafta bos gecildi onumuzdeki hafta bi gelisme olmasini umut ediyorum. -
@cnkmo26 2-3 versiyon derken nasıl yani hocam?
-
@cnkmo26 online ya da yüzyüze vs mi hocam
-
Bence inş iptal olur listeye kalanları görünce çok kıskanıyorum çünkü
-
@alegro , şunu banlayacak mısınız? Adamın tek derdi fitne çıkarmak @genclerbirlikli @paretowilfredo
-
Malum nedenden dolayı Kurum birçok sınavı erteledi. Mart gibi normalleşme başlayacaksa tahminimce kurum Şubat bitmeden açıklar diye düşünüyorum. Çalışmayı elden bırakmamak lazım fikrimce. Hayırlısı olsun hakkımızda.
-
istatistik, ekonomi ve işletme için hangi kaynaklardan çalışıyorsunuz? kaynak önerisi olan var mı?
-
Ekonomi için KPSS-A grup Murat yayınları yeterli olur. (Eğer alanın İktisat değilse) İstatistik ve İşletme konusunda çok bilgim yok. Ama İngilizcen iyiyse İstatistik için "An Introduction to Probability and Statistics, 3rd Edition Vijay K. Rohatgi, A. K. Md. Ehsanes Saleh" üniversitelerde okutulan kitaplardan biridir. Ama bu kadar detay bakmaya gerek olmayabilir, sonuçta 15-20 dakikalık bir mülakat. Naçizane alanına yoğunlaşmanı ve İngilizce konuşma becerini geliştirmeni tavsiye ederim.
-
@sasanni34 iktisat mezunuyum okulda istatistik ekonometri gördüm ama unuttum hep. bu arada mülakata 640 çağırılacak kadro 500 yani listenin %80i zaten yerleşicek kadrolara mecburen.bu kadar geniş konuya ne gerek vardı iktisat hukuk maliye işletme ekonometri istatistik kamu uls ilşk hepsi derya deniz. kendi alanımıza çalışalım en iyisi
-
@tb herkes duyuruda yazan tum konulardan sorumlu mu gercekten, yanı nasıl bilebiliriz ki her şeyi?
-
Her konudan soracaklarını sanmıyorum genel ekonomi, mezun olunan bölüm ve ingilizce bilgisi şeklinde olmuş geçen seneki 100 kişilik alım forumda yazılanlara göre. Zaten bu hafta da tarih açıklanmazsa ilandaki tüm konuları öğrenecek kadar zamanımız olacak gibi
-
@tb kurumun 500 kişi alma mecburiyeti yok, "zaten %80 alınacak ya" diye rehavete kapılmak yanlış olur bence. kazanma ihtimali yüksek sadece o kadar, isterse kimseyi de almayabilirler. zira vdk, bddk gibi yerler ilan edilenden daha az personel almıştır her zaman.
-
Kurum 500 demişse 500 kişilik ihtiyaç var demektir. Planlı programlı açılıyor bu ilanlar. Mülakatta 70 puan şartı var zaten. Diyelim 470 kişi 70 puanı aştı o zaman o kadar alırlar. Ona yapacak bir şey yok zaten. Onun dışında 500 kişi 70 i aşarsa tamamını alırlar, niye almasınlar? Almak gibi niyetleri olmasaydı zaten 500 kişi değil mesela 300 kişi derlerdi ilanda. Ben mülakatında öyle aşırı zorlayıcı olmasını beklemiyorum zaten.
-
@tb hocam bence mantıken herkese mezun olduğu gruptan sormaları lazım yoksa ilanda hem maliyenin hem de İşletme nin altında muhasebe yi neden tekerrür etsinler. Onun dışında da mantıken sıralamaya girdiğimiz puan türünden sormaları gerekmez mi? Yani iktisat bilgisi istiyorsan neden p27 den adam alıyorsun diye sormazlar mı
-
hocam sen kaç mülakat gördün, kaç mülakat listesinin sonucuna baktın. 500 kişilik ilana çıkmak kesin 500 kişi alacağız anlamına gelmiyor, gelemez. sırf ihtiyaç var diye beğenmediği adayı kimse almaz, alıp da başına bela etmez 500 kişilik alımda. Vdk, bddk neden yazdığı sayıları almıyor o zaman?
mülakata da önem vermezsen sonuçlar açıklanınca "ya mülakatım çok rahat geçmişti, arkadaş gibiydi komisyon çok rahatlattılar espri yaptılar neden alınmadım kesin torpil var" diye buralarda gezinirsin benden söylemesi. Öyle gezinen çok arkadaş gördüm çünkü, hepsi tecrübe bunların.
-
@estelli bu arada p27 de iktisat var mış. Kusura bakmayın? Ama yinede ekonometri diye bir başlık hali hazırda varken neden iktisadın altına da ayriyeten yazma ihtiyacı duymuşlar? Gibi gibi aklımda deli sorular.
-
Hocam sen benim yazdığımı nerenle okuyorsun? Önce okumayı öğren burada tecrübe artistliği yapacağına. Ben çok mülakat gördüm. Bak bu benim yazdığım, "Diyelim 470 kişi 70 puanı aştı o zaman o kadar alırlar. Ona yapacak bir şey yok zaten" Bu da senin çapını gösteren yazın "500 kişilik ilana çıkmak kesin 500 kişi alacağız anlamına gelmiyor, gelemez. sırf ihtiyaç var diye beğenmediği adayı kimse almaz, alıp da başına bela etmez 500 kişilik alımda" gerisine arkadaşlar karar versin. Hadi yoluna...
-
@estelli
İktisat mezunlarına soracaklar ekonometri. İktisat alanının alt başlığına giriyor.