2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@sasanni34 eyvallah yazıyor da benim demek istediğim ekonometriyi hem iktisat başlığı altında yazıyor hem de tamamen ayrı olarak bir ekonometri başlığı da var eğer herkes ilan da yazan tüm konu gruplardan sorumlu olacaksa neden iki yere yazsınlar ki aynı şekilde muhasebede de böyle. Mantıken herkese sadece kendi mezun olduğu gruptan sormaları lazım.
-
Bence senin mantığın doğru zaten. Ben de senin gibi düşünüyorum.
-
ilanın geldiği ilk günden itibaren niyetlenilen rakamın 500 olduğunu düşünmüyorum şahsen.
daha az bir rakam almaları bana daha muhtemel geliyor izlenimlerime göre.
mülakata girecek arkadaşların fazla rahat davranmamasını tavsiye ediyorum o nedenle arkadaşlar. elinizden geldiğince hazırlanmaya çalışın.
yine de umarım yanılırım ve 500 kişi alırlar da çok kişi sevinir. -
@sasanni34 verdiğin cevabın uslübu kimin çapsız olduğunu gösteriyor işte bu yüzden kurum 500 kişilik ilana 500 kişi başvursa bile senin gibi karşısındakine düzgün kelimelerle cevap vermekten aciz, doğru düzgün konuşmayı bilmeyen "çapsız"ları almamalı. Daha düzgünce cevap vermekten aciz olan senin gibi kişiler kurumun itibarını zedeler, çalışma barışını bozar, dairede/birimde huzursuzluk yaratır.
umarım senin gibi birinin ülkenin güzide kurumu olan hazine ve maliye bakanlığında masası yoktur. bu ülkenin bakanlığının böyle bir kariyer uzman yardımcısına ihtiyacı yok çünkü.
Hadi şimdi aşırı zorlayıcı olmayacak mülakatı önemsemeden yoluna devam et, mülakat sonuçlanınca da bir önecki iletimde yazdığım replikleri bekliyorum senden.
-
"ilanın geldiği ilk günden itibaren niyetlenilen rakamın 500 olduğunu düşünmüyorum şahsen." art niyetli sormuyorum yanlış anlama. Neden 500 kişi gibi bir niyet yokken bakanlık resmi olarak 500 kişilik alım ilanı açsın? 300 dese mesela kim ne diyebilir? Diğer söylediklerine bende katılıyorum. Rehavete kapılmamak lazım.
-
Sen ilk yazdığın mesajın arkasında duramayacak kadar aciz bir insansın. Gittin kendi yazdığın yazıyı sildin. "mülakatta 70 i geçmek hmuy olmaya yetmezmiş". Sonrada asıl niyetini ortaya çıkarıyor diye sildin bu mesajı. Hadi yalan de. Bak hele.. Koskoca Maliye Bakanlığı bilmiyor sen biliyorsun kimin yetkin olduğunu öyle mi? Bu nasıl bir acziyet nasıl bir ezikliktir? Neyin kuyruk acısı bu? Azalarak bitin lütfen.
-
@sasanni34
500 açıp 300 alsa kim ne diyebilir peki? var kendimce böyle düşünmeye iten sebeplerim ancak paylaşmayacağım şimdilik.
mülakata katılmayacağım ben yds puanım yok. bakarken denk geldim paylaşmak istedim sadece.
mülakatın amacı hiçbir zaman salt bilgiyi ölçmek değildir. esas kriterler farklıdır. o nedenle bazıları hepsini bildim elediler torpil var diyor ancak yazılı sınavı olmayan alımlar da mülakattaki bilgi düzeyi de etkili oluyor. o nedenle kendimce fikrimi ifade ettim sadece. -
500'ün dolacağını düşünen tecrübesizler varmış :Ddd
-
Kurumun 500 kişi alacağını ben de düşünmüyorum açıkçası. Geçen seneki uzman yardımcısı alımından sonra da Eylül-Ekim gibi tekrar alıma çıkılacağı konuşuluyordu zaten. Ama kurumdan konuştuğum kim varsa İstanbul için 500 kişilik bir alımı kimse beklemiyordu hatta İstanbul'da 500 kişiyi nereye sığdıracaklar diye dalgasını geçmişlerdi. Bu sayının süreçteki insanların gazını almak için olduğunu düşünenlerin sayısı hiç de az değil maalesef. Benim tahminim 200-250 kişi alınır. O sayıyı da çalışma yeri İstanbul ve Ankara olacak şekilde bölerler.
-
birincisi "mülakatta 70 i geçmek hmuy olmaya yetmezmiş" gibi bir ifade kullanmadım, bahsi geçen 70in kpss puanı olduğu sanıp yazmıştım ama mülakat için dediğini görünce yazıyı düzeltme ihtiyacı duydum çünkü hatalı olacaktı.
ikincisi ise o kuyruğu alırım, gerisini hayal gücüne bırakırım; anonim hesapla yazman önüne gelen hakaret etme özgürlüğü vermiyor. Daha karşısındakine efendi gibi cevap vermeyi beceremeyen varlık olarak (dikkatini çekerim insan demiyorum) gelmiş burda ahkam kesiyorsun.
Umarım mülakat sonrası ağlak ağlak yazılarını burda okur ve keyiflenirim. o zaman da dersin ama 500 denmiştiii diye. Anlama güçlüğün var galiba, 500 kişilik ilan verildi diye 500 kişi alma zorunluluğu yok! Bir çok kurum ilan ettiği sayıdan daha az kişi aldı, hatta mülaka sonucunda hiç kimseyi almayan yerler biliyorum. Daha ne kadar açık yazabilirim senin o miniminnacık, bomboş beynine girmesi için?
Hadi kal sağlıcakla.
-
@uvyx
Arkadaşları da geldi tam oldu. Diğer hesabı da olabilir :). Ben 500 ün dolacağını düşünüyorum dedim mi? Bir bak yazıma istersen. Okuyun abi okuyun. OKUYUN! Bir okusanız hayatınız kurtulacak ama yok her şey hazır önünüze gelecek. Böyle alışmışsınız çünkü. -
@uvyx hocam bırak Allahaşkına, adam daha mülakatına gireceği kurumun adını bilmiyor maliye bakanlığı diyor yaklaşık 3 yıl geçmesine rağmen; bunu gibilere laf anlatılmaz.
-
Kesinlikle doldurmazlar bakın hazine kontrölörlüğüne sadece 140 kişinin 80 üzeri alan puanı var komisyonun geri kalan 500 kişinin çoğunluğunun hasbelkader 70 yds almış yetersiz alan bilgisine sahip kişiler olduğunu bilmiyor olacağını mı sanıyorsunuz, bddk vdk örnekleri de varken kesinlikle yetersiz gördüklerini almayacaklar.
-
Bu yetersizlere ben dahilsem beni de almayacaklar
-
@sinapsis ben ilana baktığımda böyle anladım. ve listedekilerin %80inin atamasının yapılacağı kesin olmasına rağmen yani yoğun rekabet olmamasına rağmen böyle kapsamlı konular. hatta başka kurumlara atanan 100küsür kişiyi çıkarırsak resmen listedekileri direkt almaları lazım kuruma matematiksel olarak
-
İlk üslup bozan sensin. Kalktın yok sen hiç mülakata girdin mi falan filan... Tipik laflar bunlar. Bu bir. İkincisi doğru düzgün okuyup anlamadan beni yargılamaya kalkıyorsun. Biri sana aynını yapsa ne hissedersin? Kendinde kabul ediyorsun yanlış anladığını. O zaman neymiş? Önce karşıdakinin ne söylediğini anlayacağız. Sonra cevap vereceğiz. Ama yazını değiştirdiğini kabul ettiğine göre en azından dürüst birisin. Ben uzatmıyorum sende daha fazla uzatma.
-
Bak bunlarda ucuz numaralar mesela. Herkes görüyor. Devam et böyle. Kelime oyunlarına başladın şimdi de. Devam...
-
@estelli muhasebenin tekerrür etmesi meselesini anlamadım ben yanlış ilana mı bakıyorum acaba çünkü benim baktığım ilanda muhasebe yok. ilanın linkini atar mısınız zahmet olmazsa
-
"Hocam sen benim yazdığımı nerenle okuyorsun? "
bu lafı diyen biri kalkıp bana ilk üslup bozan sensin diyemez. Bir cümleyi yanlış anlayıp silmem senin yazdıklarının tümüyle doğru olduğu anlamına gelmiyor.
kurum 500 kişilik ilana çıkmışsa bu 500 kişiye ihtiyacı olduğunu ve 500 kişi alacağını göstermez. Srıf daha çok aday gelsin diye ihtiyacı olandan daha fazla ilana çıkan ve sayıyı doldurmayan bir çok kurum var. Neyse bunları anlamanı beklemiyorum senden, çok karışık gelebilir.
-
@sasanni34 teşekkür ederim ekonometri yazacağıma ekonomi yazmışım yanlışlıkla. ekonometri için ne önerirsiniz