2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@tb 0 (312) 415 20 54 2 gün önce aradım burdan direkt ilgili bağlanıyor özellikle ben sayıyı sordum son aradığımda evet kadromuz 500 kişilik ama komisyona ve sizin vereceğiniz cevaplara göre değişir sayı dedi
-
yazılanlara bakılırsa mülakatın bir kısmı inglizce olacak, bu kısımda kişisel soruların yanı sıra bilgi ölçme amaçlı sorular da sorulur mu acaba?
-
Kaymakamlık kazanan kaç kişi var acaba hmuy mulakat listesinden.?
-
Son promasyonla alınan 100 kişi icinde ki kişi olarak burada yazılanları üzülerek okudum. Yds için şunu diyorum biz hazine tarafina verildik işimizin yuzde 70 i ingilizce. Yazdığımız okuduğumuz veya kullandiğimiz programlar.yani bizim bu tarafta olmazsa olmaz. Ama maliye tarafında da aksine hic kullanılmıyormuş o taraftada yds şarti olmaması diyenler haklı. Diğer taraftan kimseyi dinlemeden çalışın arkadaşlar emek verin insallah karşılığını alırsınız. Kac kisi alinacak ya da alinmayacak kimse bilemez.
-
@elahmet hocam mülakattan biraz bahseder misiniz? nasıl sorular soruldu? ingilizce neler soruldu?
-
@elahmet Biraz mülakat hakkında bilgi verir misiniz? Hangi alan derslerine yoğunlaşmalı. İngilizce soru mu soruyorlar? Yoksa sohbet mi ediliyor?
-
@elahmet
Selamlar. Öncelikle tebrik ederim. Yaptığınız iş hakkında ayrıntılı bilgi verebilir misiniz? Ne tür programlar kullanıyorsunuz? Okuduğunuz yazdığınız materyeller uluslararası kuruluşlarla mı ilgili? Şu an bakanlığın gündemini en çok neler meşgul ediyor? Bu tarz konularda bilgi verirseniz çok memnun olurum. -
@elahmet
Bir de promosyonla alınma konusunu merak ettim? Ayrı bir kadro mu açıldı? -
@sasanni34 yapılan alıma promosyon denir, kola promosyonu değil bu yanında bardak gibi.
Son promosyon=son alım=2020 promosyonu (İlan yılını kabul ediyorlarsa 2019 promosyonu denir)
Bu alımla alınacaklar 2021 promosyonu olacaktır(ilan yılını kabul ediyorlarsa 2020 promosyonu denir)
-
@babanınoglukemal niye direkt geçen alım denmiyor o da ilginç pizza menüsü gibi
-
“yapılan alıma promosyon denir, kola promosyonu değil bu yanında bardak gibi.”
Bu ifaden hoş bir üslup değil karşı tarafta acaba benimle alay mı ediliyor hissi uyandırıyor. Pasif agresif bir ifade. Hatırlarsan seninle tartışmamız yine senin böyle yukardan bakan bir ifaden yüzünden çıkmıştı. İnsanlarla bu şekilde konuşursan genelde buna benzer alaycı üsluplarla karşılık alırsın. Ben bu sefer seninle tartışmak istemiyorum, forumu meşgul etmek istemiyorum ve sorumun arada kaynamasını da istemiyorum.
Ama ilgilenip cevap vermişsin o zaman da bana teşekkür etmek düşer. -
Arkadaşlar bu promosyon kelimesi bizim kariyer meslekle ne alakası var anlamış değilim. Yanlış hatırlamıyorsam ilk defa 2012_13 döneminde alınan vergi müf alımıyla kullanılmaya başlandı. "Bu kelime Fransızcadaki promotion sözcüğünden gelmektedir. Türkçe karşılığı özendirme'dir." En çok da banka promosyonları için kullanılıyor. Kamuda bu kelimeyi heralde bir vergi müf bir de SGK denetmenleri kullanıyor. Mesela kaymakamlar dönem kullanıyor çok da yerinde bir kullanım.
-
@ehl-i-vukuf hocam promosyon Yunanca promethustan geliyor diye biliyorum.
-
@mantıkuttayyr gogılda öyle yazıyor hocam:) ama bu kullanım mesleğe başlayanlar için komik kaçıyor. Sanki az bir müddet durup gidecek gibi..
-
@sasanni34, içinde söyledi: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
karşı tarafta acaba benimle alay mı ediliyor hissi uyandırıyor.
Aynen iyi yakalamışsın.
Rica ederim iyi çalışmalar.
-
@gpale hocam şöyle düşün, 2010 yılında girdin ve üst ya da alt promosyon ile konuşuyorsun. İşte bizim Mehmet vardı çok ilginç biriydi dedin mesela, karşıdaki adam sordu hangi Mehmet, sen de dedin ya var ya bizim promosyondaki/benim alt promosyondak vb. Yıllar geçtikçe geçen yıl yapılan alım demek zorlaşıyor üstelik. Böyle bir şey işte.
Ayrıca teftiş/denetim mesleklerinde promosyon arkadaşlığı vardır, genelde promosyonlar kendileri takılır bazı yerlerde bu ayrım katı bazı yerlerde yumuşaktır ancak çoğu teftişte kendi promosyon arkadaşlarınla daha yakın olursun, alt promosyon ve üst promosyon ile pek takılmazsın.
Mesleğe girince de bu tabir batmıyor öyle pizza menüsü gibi, turne sozvugunun müfettişlere batmaması ve teftişe gidilen yeri ifade etmesi gibi.
-
Biraz geç yazıyorum kusura bakmayın mülakatta genel bilgiler sormuşlardı.İdarenin işleyişiyle alakalı tahvil ve bono hakkında sorular sormuslardı. ingilizcede kendını nasıl tanımlarsın ılerıde karıyer olarak ne hedeflerın var demıslerdı. 10 ay gectıgınden cokta hatırlamıyorum.Hazine tarafına girerseniz maliye gıbı bır işleyiş beklemeyın tamamen farklı alakası yok(bunları olumlu anlamda söylüyorum) umarım hepiniz emeğinizin karşılığını alırsınız
-
arkadaşlar merhaba, hazine ve maliye uzman yrd meslek grubu için dil tazminatı ödeniyor mu bilgisi dahilinde olan var mı acaba?
-
@elahmet hocam size mesaj atmıştım rica etsem bakabilir misiniz
-
Mülakatların kalkacağı söyleniyor. Ne diyorsunuz? İnsan Hakları Eylem Planı içinde yer alıyor. Ama belirtilene göre meslek niteliğinin mülakatı gerektirdiği haller dışında ibaresi yer alıyor. Bizim ilana yansıması olur mu?