2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@estelli tamamdır şimdi gördüm o bahsettiğiniz alt başlıkları. haklısınız. ben mezun olduğum alana çalışıyorum o halde sadece iktisata. kolay gelsin herkese
-
@estelli tamamdır şimdi gördüm o bahsettiğiniz alt başlıkları. haklısınız. ben mezun olduğum alana çalışıyorum o halde sadece iktisata. kolay gelsin herkese
-
"Srıf daha çok aday gelsin diye ihtiyacı olandan daha fazla ilana çıkan ve sayıyı doldurmayan bir çok kurum var"
Daha çok aday gelsin diye ihtiyacı olandan fazla ilan veriyor ama ne hikmetse daha sonra bunların birçoğunu almıyor. Daha çok aday gelince ne oluyor? Sizin mantığınıza göre bunlar zaten yds si olan alan konusunda yetersiz kişiler değil mi? Bu korona zamanlarında bakanlık kafayı sıyırdı heralde. İlan açıldığında korona başlamış ilerliyordu. Daha çok adayın başvurması başlarına bela olur niye istesinler ihtiyaçları yokken?
-
Arkadaşlar, yapmayın böyle:(
-
Bende ekonometri konusunda çok fazla kaynak bilmiyorum. Üniversiteden kalan kitaplarıma bakacağım. İktisat mezunuyum.
-
@tb hocam sadece ben dediğim için böyle olacak diyemem. Ben de sadece mantık yürüttüm. Sadece İktisat konu başlığı altında ki konulara çalışıp muhasebe sorarlarsa beni bulmayın hocam. Sorumluluk kabul etmiyorum. Kolay gelsin herkese
-
@sasanni34 ben de böyle düşünüyorum hocam maliye bakanlığı ve hazine müsteşarlığının yds isteyen uzmanlıkları birleştirildiği için ihtiyaç belli ki fazla. bugüne kadar yanılmıyosam 250 hmb uzm yrd aldılar, hatta dguy bi tanıdık bizden de ataşehire transfer yapıldı dedi yds leri olmamasına rağmen. yani belli ki ihtiyaçları var şeklinde yorumluyorum ben de sizin gibi.
-
@sasanni34 daha çok aday gelince kurum daha çok insan arasından seçim yapıyor bu olay bu kadar basit. bunu anlamamakta neden ısrar ediyorsun?
-
Senin mantığına göre bunların yarısı alan konusunda yetersiz kişiler? Bakanlık yetersiz kişileri bu korona günlerinde neden mülakata alsın?
-
Uzatmayın kardeşim. "Listeler açıklandıktan sonra görüşürüz eheheh" diyin bitsin hadi. Biri önemli bir şey yazmıştır diyerek her şeyi okumak zorunda kalıyoruz
-
@sasanni34 yahu ben yarısı yetersiz diye bir şey dedim mi ? yeterli de olabilir bu komisyonun takdiri.
500 kişilik ilan vermesi kurumun ille 500 kişi alacağını göstermez diyorum.
haa kişisel görüşümü sorarsan alandan 75 puan bence yetersiz bir puan, guy bile 80le kapatmaya başladı. Ama bu durumda kişiden kişiye değişir. Örneğin 3 sene çalışıp 75 alan kişiyle öylesine girip 75 alan, daha sonra kpssye çalışamay başlayan kişi aynı değildir. Hazine 3 sene önceye kadar taban puanı 75 tutar üstüne bir de yazılı sınav yapardı bölüm bazlı, bu sınavda 3 sene çalışıp 75 alan çakılırken öylesine girip 75 alan geçerdi mesela.
-
Neyse başlığı meşgul etmenin alemi yok. benden bu kadar @sasanni34
"Listeler açıklandıktan sonra görüşürüz eheheh" @lafz
-
@babanınoglukemal örneğin 100 kişilik kadro için daha çok adayın başvurmasını istiyorlarsa kadro sayısının 20 katını mülakata çağırabilirlerdi bunu yapan kurumlar da var çünkü.kurum ilana çıkmadan önce kendisi de biliyordu yds70 kpss a 70 olan aday sayısının max 700 kişi olduğunu. 100 kadronun 7 katı kadar aday mülakata çağırılacaktır diyebilirlerdi. mesela en son ticaret uzm yrd yazılı sınava 20 kat aday çağırdı
-
Arkadaşlar size “Mülakata yakın oluşan stres bozukluğu” hastalığı teşhisi koyuyorum. Geçmiş olsun.
Bu arada artan kamu borçlanma yönetimi ihtiyacı, vergi politikalarının akademik boyutunu daha da derinleştirmek ve mali defterlerin, evrakların vslerin sıkı denetimiyle ilgili yapısal sorunları aşmak için çok ciddi ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Mahfi bey, yapısal reformlar başlığında hep bahseder. Kendisinin maliye ve hazine ile ilgili konularda bir marka olduğunu düşünürsek 500 belki dolmaz ama kalkıp da BENCE 200-250 demek çok garip olur. BENCE en kötü ihtimalle 300-350’den az olmayacaktır ki içimden bir ses 400’ü geçer diyor. Hayırlısı...
Stres bozukluğu ile ilgili olarak da; bir nefes alın, camı açıp dışarı bakın. Kahve, çay vs yapın. Bir müzik ya da komik bir video açın. Gülün ve sonra hayırlısı olacak deyip ders çalışmaya devam edin.
-
@tb bunu öyle kafasına göre belirleyemez, yönetmeliğinde ne yazıyorsa o şekilde ilan vermek zorunda. yönetmelik değişikliği de ha deyince olacak bir şey değil maalesef. çoğu kurum 3 yıl geçmesine rağmen personel yönetmeliğini değiştiremedi.
-
@babanınoglukemal yani başka bir bakanlık(ticaret) 20 kat aday çağırabilirken başka bakanlık(hmb) de 20 kat çağıramıyor mu? her bakanlığın personel yönetmeliği farklı evet ama bu kadar mı farklı yeni öğrendim
-
@önemli hem bu dediğiniz hem de bakanlık ve müsteşarlığın uzm yrd kadrolarının birleştirildiğini de göz önüne alırsak 2 bakanlık hacmine denk ve yüklü bir alım yapılacak bence de. kolay gelsin herkese iyi çalışmalar
-
@tb hocam bakanlık birimlerinin bile farklı. Örneğin Hazine ve Maliye Müfettiş Yard. ilanında yazılı sınav için 10 kat aday çağırılır derken, Stajyer Hazine Kontrolörlüğü ilanında 20 katı aday çağrılır diyor. Sözlü sınav için de Hazine ve Maliye Müfettiş Yard. ilanında yazılı sınav için 4 katını geçmeyecek kadar aday çağırılır derken, Stajyer Hazine Kontrolörlüğü ilanında başarılı olanlar çağrılır diyor yani sınava giren herkes 70i geçerse herkes sözlü sınava kalacak.
Özetle her kurumun yönetmeliği kendine has.
-
@sasanni34
listede olup dolmayabilir yazan neyse de adam listede yok gelmis burda dolmaz muhabbeti yapiyo .d bu kdr ezik olmayin be kardesim git kendi isine bak sana ne ? -
Arkadaşlar maliye bakanlığının kaç tane genel müdürlüğü var isterseniz bir bakın. Sonra 350 - 500 arası kişiyi nereye koyacaklarını anlarsınız. Çok da uçuk kaçır bir sayı değil. Çok gereksiz kendinizi de birbirinizi de üzüyorsunuz.