2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@kamusaldenetci istatistikçi de olur mu bu alımda acaba
-
Öncelikle hmuy yönetmeliğinde bakanlığın inisiyatifine bırakılmış YDS ve bölüm bazlı alım yapılması. Mantık çerçevesinde düşününce 500 kişi bakanlık bünyesinde çalışamaz çünkü o kadar fizikî ortam yoktur. Teşkilat yapılanmasıyla beraber Vergi Dairesi Başkanlıkları kaldırılıp görev ve yetkilerinin Defterdarlıklara devredileceği çokça konuşuldu. Hepsini bir arada değerlendirince hmuyların Defterdarlıklarda çalıştırılabileceği ihtimali bir hayli yüksek geliyor bana. Kişisel tahminim tabi ki.
-
@ff gördüğüm en mantıklı yorum. Fakat hmuy merkez kadroydu taşraya çevrilir mi?
-
Risk birimi analiz merkezinde çalışma olanağı yüksek gibi gözüküyor bence
-
@scofieldmustafa Hazine ve Maliye Bakanlığı öngörülebilirliği en düşük bakanlık. İki ihtimal var gibi; 1) Merkezde çalışan uzmanların özlük hakkı aynı kalıp taşra hmuyların özlük hakkı düşürülebilir
2) BTK nasıl bölge müdürlüklerinde aynı özlük hakkına sahip olarak çalışabiliyorsa aynı durum Defterdarlıklarda çalışan hmuy ve hmu için de olabilir. Tabi tamamen varsayım bunlar -
Yorumlara bakiyorum da insanlar fena uçmuş bir an once hayat normale döner umarim. İnsanlar neler yazip neler diyor vay canına:) Herkes kendi kendine karar verici makam olmuş.
-
@elahmet karar vermiyoruz, tahmin yürütüyoruz
-
Ne güzel iste dguy gibi bir merkez uzmanlık gelmiş.Yds istemez ise süper olacak.En azından merkez uzmanlık deneyeceğiz.Anlamadığım bir sey daha var niye vmy duy başlığı canlı değil.Vmy 200 kişi birazda orda yazalım 200 vmy nerde çalısacak?
-
şöyle bi durum var arkadaşlar .Risk analiz merkezi projesi hala var .Gib den gelir uzmanı ,vdk dan müfettiş olan k
bir grup olusturuldu ve bu kişiler şu an hazine de calısıyor .Çalışıyor derken fiili iş yapmıyorlar .Bir kurumun kurulmasını bekliyorlar .Aslında bu risk analiz merkezı için dguy lar alinmisti ama yeni birime onlardan kimse alınmadı .Gelir uzmanı ve vergi müfettişı olan arkadaşların ingilizceleri yok ya da ekstra bir vasıfları yok herhangi bir program felan bilmiyorlar .Yani eğer bu 500 kişi buraya alınacaksa yüksek ihtimalle yds istemeyecek . Klasik memur alımı olacak .
Kurulan birim genel müdürluk şeklinde olacakmış .Benim duyduklarım bunlar .Bizzat şahit olmadigim için söylediklerim sadece iddia . -
500 sayisi muazzam merkez uzmanlik icin insallah yds ve bolum sarti kaldirilir sadece mulakatla alacak zaten mulakata 4 kati cagriliyor degil mi
-
Sözlü sınavla alım yapmasını nasıl yorumluyorsunuz?Ben aciliyet var diye düşündüm.
-
bu alimin icinde sadece iibf mezunlarinin olmadigini dusunuyorum. muhendislik ve diger bolumlerdende alimlar olursa iibf sayisi azalicak ve yds sarti olacak diye dusunuyorum. insallah yds istemez ve mulakat goruruz.
-
@VeblenMeblen yds olmaması benim de temennim ama eski ilanlarda olduğu gibi bu kadroyu da iibf hukuk ve mühendislik arasında paylaştırırlar gibi geliyor
-
@RootofAllEvil hocam icime dogan kadariyla yine bölum bazli paylastirip degisik puan turleri isteyip gene yds koyacaklar ve boyle guzelim ilanin icine edecekler ama ins adam gibi puan turu belirleyip mesela p48 gibi bo de yds koymazsalar tadindan yenmez
-
@müstatil, içinde söyledi: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
@kamusaldenetci hocam hazine kısmı için istanbul'a alım olacak mı? birde sizce bölüm bazlı alım mı olur yoksa denge puan türlerinden birini mi tercih ederler?
@gençler23 İki ayrı duruma göre değerlendirme yaptım hocam yukarda. Hazine'nin Ankara birimleri de var. İhtiyaca göre belirlenir.
-
@oz1992 Bir mani yok hocam yönetmeliğe göre ama inisiyatif ve ihtiyaç önemli. TÜİK'in İstatistikçi almadığına şahit oldu yakın dönemde.
-
Arkadaşlar bu ilan için YDS şartı istenmeyeceğine dair bi duyum aldım doğru mu ? Bu konuda bilgisi olan var mı ? Teyit etmek istedim.
-
İleti kaldırılmıştır.
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
Başka sürdürmek isteyen var mı? Olursa onlar da istirahat edebilirler. Bunu sağlarız size.
Illa tartışacak varsa özelde istediğini yapabilir. Ama burada herkesi bu şekilde uzayan polemiklerle meşgul etmeyin.
Iyi forumlar dileriz. -
Dün yayınlanan kanun maddesinde HMUY ile ilgili şöyle bir durum var.
https://hizliresim.com/8JsXEY
Bu alım Mali suçları denetlemek için yapılıyor olabilir.