2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
Arkadaşlar merhaba. Bu sınav için başvuru tarihi belli mi acaba ? 2020 KPSS sonuçları açıklanınca mı belli olur ?
-
@modigliani-0 kpss puanı olmayan kpss alayım da diyor, yds puanı olan hiç yds alayım da demiyor
-
@eomer hocam bence yds isteyecek yine. 500 kişi mantık dışı gözüküyor ama direkt mülakat yapacak ydssiz neye göre eleme yapılacak ki? Bu arada temennim yds istememesi yönünde.
-
@Marsiyal son söz yine kurumun bekleyip göreceğiz.
-
Yds istemesiyle kadronun dolmama gibi bir ihtimali olmaz.100 kişilik ilanda Ankara iktisat 87 ile,isletme 81,maliye 85 ile kapattı.evet İstanbul kısmı düşük kapattı.
500 kişilik alımda 70 yds ister ve 80 taban puan koysa bile rahatlıkla kadroyu doldurur. mulakat listesi dolmaz o da zaten 4 katı çağrılması fazla.kaldi ki o zamana kadarda yds alacaklar olacaktir. Düşük puan istemiyorsa 80 tabanı koyar. -
YDS neden sorgulanıyor çünkü alım 500 kişilik ve daha önce herkesin bildiği üzere muy diye bir kadro vardı ve bu kadro YDS istemiyordu. Eskiden hazine müsteşarlığının 500 kişilik bir ilan verdiğini hatırlayan eden var mı? Apaçık belli ki bu 500 kişilik alım maliye kanati için planlanıyor. Ayrıca muy ilanı en son yanılmıyorsam 2014 ilk baharında gelmişti. Dolayısı ile bu kadroya 6 yıla yakındır alım yapılmıyor. Birleşme ile muy mesleği yerini hmuy'a bıraktı. Hazine kanatı için 100 kişilik alım gerçekleştiriliyor şuan. Sonbaharda ki ilanın ise masak vs veyahut planlanan risk analiz merkezi için olabileceğini düşünüyorum. Hal böyle iken 500 kişilik alımda YDS olmama ihtimali azımsanmayacak kadar çok. Kimse kafasına göre veyahut içinden geçtiğine göre dillendirmiyor bunu. Son olarak bugüne kadar a grubu ilanlarında merkez için 500 kişilik bir alımda YDS önkoşulu koyulduğunu ben şimdiye kadar görmedim kaldı ki 500 kişilik bir merkez uzmanlık ilanıda gelmedi şimdiye kadar. En son geçen dönem dguy bir nebze yüklü gelmişti. Yönetmelikte bakanın insiyatifinde diye belirtilmiş. Ayrıca maliye hazine ile birleşti birleşmesinede topyekûn alınacak kadroların hepsi hazineci olacak diye bir kaide yok. Son olarak birleşmeden önce maliyenin hiçbir kadrosunda YDS önkoşulu aranmamıştır. Bahsi geçen bakanlık maliye ennihayetinde dışişleri değil yani. YDS olmama ihtimalini düşünmek saçmalık olmasa gerek. Hepimizin hakkında hayırlısı.
-
@lordwoodo bu güne kadar bu kadar yüksek sayıda yds li ilan gelmediği için kimsenin mantığına sığmıyor, farklı görüşler düşünmeye çalışıyoruz. Bunda kimsenin art niyeti yok. Art niyet düşünenler varsa sorun kendisindedir. İlan nasil gelirse gelsin bakanlığın bileceği iştir, boynumuz kıldan incedir. Hayirli olsun der susar otururuz. Bakanlığa gidip yds istemeyin diye de temenni de bulunmuyoruz. Kızmanıza hic gerek yok. Fakat ilk ve son alımda 12 kişilik iktisat kadrosunun 78 puana düştüğünü düşünürsek, hadi 5 katı olsun 60 kişilik bi kadroda bu puan 70 i görecek ve belkide istenen sayıda insan mülakata bile giremeyecek. Boşa gitme durumu asil bu durumda ortaya çıkacaktır. Yds ye cok onem veren bir kurum olsa zaten sözlü sınav konuları içinde “ingilizce” ye de yer verirdi.
-
Ay valla suraya kimse yazamiyo ki o kadar emek verdik kac senedir yds istemesin sonra da olsa hallederiz yeter ki 500 kiside olsa su atanma derdinden kurtulup guzel bir işi olsun diyen yok zaten zar zor ilan getiriyoz kadro dolmazsa sevincek insan var bizim bu okumus cahillikle işimiz zor allah hepimize kolaylik versin
-
@LioN aynısını ben yazmayı düşündüm.yüzde yüz haklısınız.insanlar hazine ve maliye bakanlığı birleşince sadece hazine müsteşarlığı var zannediyor.
halbuki yıllardır gelmeyen maliye uzman yardımcılığı diye bi kadro var ki zaten bu kadro hazinede değil maliye kadrosu.
maliye tarafı için bu ilanın geleceğini ve böyle alım olduğu için ben yds istenmeyeceğini düşünüyorum -
@LioN Yazdıklarınıza çoğunlukla hak vermekle birlikte şu detayı vereyim hocam, Maliye Uzman Yardımcılığı'nın beş puan türünde de YDS'nin etkisi/ağırlığı vardı.
-
@kamusaldenetci Ek olarak Maliye Uzman Yardımcılığı kadrosundan evvel alımı yapılan Bütçe Uzman Yardımcılığı, Mali Suçları Araştırma Uzman Yardımcılığı alımlarında İngilizce oturumu yer alıyordu Kurum sınavlarında.
-
Arkadaşlar, sizleri üzmek için söylemedim ama bir ilan dil isterken diğeri istemezse çelişki olacak. Bunun dışında bizde işsiziz sanki bütün mülakata girenleri alacaklar diye bir kaide de yok bu ön eleme ve uzman olmak için 70 YDS zaten almak zorundasınız, bunu da göz önüne alarak şartları kendinize uydurmak yerine siz şartlara uyum sağlarsanız daha iyi olur. YDS 70 almak çok zor değil eğer alamıyorsanız daha sonra da alacağınızı garanti edemezsiniz bu durumda dil yeterliliğini sağlayamayarak kadroyu yakmış olacaksınız. Kpss de belli bir puanın üzerinde olan herkes YDS çalışarak bu puanı almalı zaten tartışmaya gerek yok. Umarım herkesin gönlüne ve hak ettiğine göre işleri olur.
-
@lordwoodo 70 yds yi almak hic kolay değil yalnız
-
@Legendary1 boş muhabbet işte
-
Kurum açıklasa da ne isteyeceğini forum olarak bi rahatlasak herkesi gerdi bu belirsizlik
-
Yds si olup kpss si olmayanların yönetmelik okumaktan bile aciz oldukları ortada.
-
Hem Kpss hem de YDS puanı olanlar da ellerini semaya açmış her bölümün yer verildiği bir ilan bekliyor, sonuç olarak herkes bekliyor. Çokomelli de eli kulağında dedi tam 1 yıl oldu, o yüzden çok fazla şey etmeyelim
-
@churcill harbiden surda 2 aydır yds muhabbeti dönüyor
-
@michaelcorleone Aralık’ta demedi mi eli kulağında diye 🧐
-
500 kişilik alımda yds istemese bile yeterlilikte istenecek. O yüzden 500 kişilik alımda yds isteyip, puanları 70 lere düşürmenin mantığı yok. İlk alımdaki gibi 50-100 kişilik bi alım olsa yds muhabbeti bu kadar yapılmazdı.