2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@LioN kesinlikle yds de neymis eskiden yds mi vardi diger kardes unvanlarina baksin guy vmy gibi yds siz gelsin
Saka bir yana hayirlisi nasil olacaksa oyle gelsin ilan
-
Buraya ilk defa veya bu süreçleri çok bilmeyen yeni hazırlanan arkadaşlar gelmiş sanırım 50 yds filan diyorlar.Arkadaşlar ya 70 ister ya hiç istemez
eğer başvuru şartında istemez ise kuruma girdikten sonra ki üç yıl icinde ister.Ankara kanadına alinacaksa masak ve bakanliga yds 70 i giriste istemez üc yıl içinde ister hazine kanadına alınacaksa başvuru şartında ister. Bunun dışında yazilan şeylere itibar etmeyin. -
@elahmet hocam siz bilmezsiniz ilan yönetmelikte yazan esaslara göre hazırlanır. kimisinde 80 veya 70 yazar kimisinde sadece yds şartı vardır kurum belirler kaç olacagını. Mesela tigem ve sgk uzmanlığının yönrtmeliğinde 60 tır yds barajı.kurum 70 veya 50 isteyemez ama maliyede böyle bir sınır yok 90 da diyebilir 50 de. Ahkam kesmeden önce lütfen biraz okuyun şu yönetmelikleri,sayın tecrübeli.
-
@elahmet Hocam önce şu listeye bakmanızı isterim.
İkinci olarak 3 yıl içinde YDS diye bir şart yok. Yanlış biliyorsunuz bunu. Yeterlik sınavından sonraki 2 sene içerisinde c seviyesi YDS puanı almak şartı var. Bu da istisnasız tüm merkez uzmanlıklarında var. Yani 3 sene içerisinde Kurumların istemesi ya da istememesi gibi bir durum yok. 50 YDS, 60 YDS isteyen Kurumlar da hiç YDS istemeyen Kurumlar da merkez kadrolarında yeterlik sürecini izleyen süreçte C seviyesi istemektedir. Bunun da dayanağı kanunidir. Yönetmelikler sadece kanuna uyumlu olarak hazırlandığından bu hüküm vardır.
Sorunuz? -
-
Yds istemeden gelsin bunu niye her defasında polemik haline getiriyorsunuz ki anlamıyorum.Kardesim yds puanın var mı o zman mülakata başla.Yds olmadan bu gözler maliye uzman yardimciligini gördü icislerini gördü.Ki Risk Analiz merkezine alım olacak gibi duruyor.Zaten kuruma girdikten sonra yds halledilir.Öyle olsaydı şuan 200 kisi dguy olmazdı.Amaç işsizligi eritmek.Kı eger yds 70 isterse 80 puanin asagisi simdiden mulakata baslasın.
-
Enterasan demek ki benim bakanlikta da hazinede de uzman olarak calisan arkadaşlarim yanlis biliyorlar siz daha iyi biliyorsunuzdur doğrudur. Ama ben yine söyleyeyim ya 70 ister ya hiç istemez.50-60 gibi puanları çok görmeyi beklemeyin.
-
@elahmet hicam 500 kisi nerde çalısacak?Risk analiz merkezi diye bir yapı kuruldu zaten vdkda hali hazırda vardı ancak şimdi yapilanma bittiği için soruyorum
-
@elahmet Demek ki.
Meslek tanıtımında da görebilirsiniz aynı bilgiyi;
-
Bildigim kadarıyla bir kısım orası için düsünuluyormus ama kac kişi bilemiyorum.risk analiz merkezi alim için plani yapan personel
birimi dışındakilerin bilemeyeciği seyler.Ben sadece ogrenebildigim ve bildigim seyleri soyluyorum. Ama bir arkadas dogru demiş 70 yds niz varsa 80 puan bile mulakat icin fazlasiyla yeter. -
Dün açıklanan 100 kişilik alımdaki gibi bu alım yds isterse çoğumuz için büyük kayıp olacak.
-
500 kişilik ilan gelecek diyor ya herkes o kesin mi ?
-
@zenginmemur hocam gördüğün gibi iktisat bölümü puanları 78lere kadar inmiş 500 kişilik ilanda yds istese kaça inecek sanmıyorum 500 kişinin tamamından istemezler
-
@cevatcobanli444 herkes demiyor bakan diyor
-
@churcill kesinlikle hocam. En fazla kısım olarak ayırırlar. Yine 100 kişilik bi kadroya YDS şartı koyup taşrada çalışacak olanlara yds şartı koymazlar diye düşünüyorum. Evet bi kısım hmuy un taşrada çalışacağını düşünüyorum.
-
Uzun süredir forumu takip ediyorum ama cevap vermek için üyelik açtım, amacım tartışmak değil fakat az fikri olan insan taşra vb. ayrımı olmayan aynı zamanda daha yeni YDS şartı isteyen bir kadro için nasıl olur da YDS olmayan olan diye 2 farklı ilan olabilir ? Peki daha sonra YDS alması zorunlu olan bu kadro için YDS şartı sağlamayanlar olursa bu kadrolar boşa gitmiş olmayacak mı ?
-
@lordwoodo Hocam yönetmelikte "bakanlıkça gerekli görüldüğü taktirde" diye bir ibare var. Yani bakanlığın inisiyatifinde.
-
YDS puanı olan YDS istiyor, puanı olmayan YDS olmasın istiyor...
Ahh insanoğlu ahh... -
@lordwoodo hocam YDS olmasın diyenler sadece temennilerini bildiriyorlar. En mantıklısı en son yapılan sınavın şekline bakmak en somut kaynak o. Eğer önümüzdeki sınavda YDS istemezse bu büyük sürpriz olur.
-
@lordwoodo 100 kişilik bir alım olsa kimse YDS olur mu olmaz mı diye sormaz, sayı yüksek olduğu için ve kadro dolmayacağından kurumun inisiyatif alıp YDS istememesine muhtemel bakılıyor. Ek olarak olarak haberiniz yok belli ki yeni çıkarılan kanun maddesinde mali suçlarla ilgili işlere vmy yanında MHUY'lar da eklendi.Bu alımın maliye kanadına yapılma ihtimali arttı.Çoğu üstad da bu konuda bu doğrultuda görüş bildirdi.Kısaca kimse burda keyfine bu muhabbeti yapmıyor.Ha yine kurum YDS şartı koyar bişey diyemeyiz ama elinde yüksek puanı olan arkadaşlara yazık olur.