2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
18.04.2020 tarih ve 31103 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 60 no.lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Hazine ve Maliye Bakanlığının bünyesinde kurulan Risk Analiz Merkezi Genel Müdürlüğü ile daha önceden Vergi Denetim Kurulu (VDK) bünyesinde "Risk Analiz Merkezi" adı altında faaliyet gösteren bu birim ayrı bir genel müdürlük olarak teşkilatlandırılmıştır.
Bu durum karar vericilerin vergi kayıp ve kaçağıyla mücadelede risk analizi konusuna verdiği önemi gösteren önemli bir işarettir. Genel Müdürlüğün görevlerine baktığımızda risk analizi yapma işine ilave olarak özellikle "vergi kayıp ve kaçağı ile kayıt dışı ekonomik faaliyetlerin önlenmesi amacıyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordinasyonu sağlamak görevi" dikkati çekmektedir. Vergi kayıp ve kaçağı ile mücadelenin koordinasyonunda VDK, kayıt dışı ekonomi ile mücadelenin koordinasyonunda ise Gelir İdaresi Başkanlığı ile kurulan yapıda bu birimlerin koordinasyona ilişkin görevlerinin anılan genel müdürlüğe devredilmesi beklenmektedir. Yine genel müdürlüğe belirlenecek esaslar dahilinde diğer kurum ve kuruluşların veri ambarında bulunan bilgilere erişim yetkisi verilmesi, öncesinde ikili protokoller ile yürütülen erişim işlerinin kararname düzeyinde belirlilik kazanmasını sağlamıştır. Bu sayede genel müdürlük çok daha entegre bir şekilde ihtiyaç duyduğu verilere ulaşabilecektir.
Bakanlık birimlerinin görev alanı itibariyle bir bütünlük sağlaması ve olası yetki çakışmalarının önüne geçmek için Risk Analizi Genel Müdürlüğü’nün, VDK bünyesinde bir daire başkanlığı olarak örgütlenmesi düşünülebilirdi. Nitekim incelemeye alınacak mükelleflerin seçilmesi örneğinden de görüleceği üzere vergi kayıp ve kaçağı ile mücadele konusu özü itibariyle bu iki birim arasında önemli görev çakışmaları doğurabilecektir. Kayıt dışı ile mücadelenin koordinasyonu noktasında ise eskiden beri bu görevi yürüten ve konu hakkında yeterli idari ve teknik kapasiteye sahip Gelir İdaresi Başkanlığına yeni kurulan bu birimin yardımcı bir rol üstlenmesi sağlanabilirdi.
Düzenlemenin Hazine ve Maliye Bakanlığının bilgi işlem altyapısına yaptığı yatırım da göz önünde bulundurulduğunda Hazine ve Maliye Bakanlığının vergi kayıp ve kaçağı ile kayıt dışı ile mücadelede yasal kapasitesinin arttırdığı ifade edilebilir.
Alıntı: serdar taşdöken
-
@ShaCo Tesekkurler hocam
-
@RootofAllEvil hocam yds şartı olurmuki
-
@adanali01 500 kişilik kadroyu tek ilanda verirlerse yds istemezler lakin 500 ün tamamını da bize vermezler. Hukuk iibf mühendislik fakülteleri arasında bölüştürürler.
-
@RootofAllEvil bakan beyin twitinden anlaşılan 500 kişilik tek Bi ilan.
-
@M-Niskanen 500 kişilik ilan aynı dguy gibi olur 400 İİBF 50 mühendis 50 istatistik gibi bir paylaşım yaparlar yani bunun gibi bir paylaşım yaparlar
-
@paretowilfredo dostum elektronik dahil olmak üzere tüm Ydsler ertelendi biliyosun. Bu sınav için acaba yds isteme olasılığı giderek azalıyor mu. Ne dersin.
-
@M-Niskanen Mevcut sınav programını baz alacaklarını sanmam dostum. Plan YDS olmasıysa her halükarda olur, olmamasıysa olmayacaktır.
-
@paretowilfredo hocam hala bir duyum yok mu yds olcak mi olmayacak mı ?bir de sınav tarihleri hepsi aynı ay içinde mi olcak yoksa bazı sinavlar için ocak şubata sarkma olabilir mi ? bilginiz var mı acaba
-
@rabia89 kurumu aradınız mı hocam
-
@john siz aradınız galiba
-
@rabia89 aradım ama 2 ay önceydi bilgi veremeyiz denildi.
-
@rabia89 Maalesef dostum bu konularda içeride konuşulan, kulağıma değen herhangi bir şey olmadı. Bakan Bey ve yakın kurmayları dışında kimsenin de net bir bilgi ya da fikre sahip olduğunu sanmıyorum. Tüm süreç Bakan Bey uhdesinde yürüyor. O nedenle kendisi açıklama yapmadan net bir şey öğrenmek olası değil gibi şu an için.
-
@paretowilfredo peki hocam biliyorsunuz sayın bakan çok iyi ingilizce biliyor iyi eğitim almış bakana kaldıysa şahsi olarak yabancı dil ister diyebilir miyiz?
-
@churcill Bu konuda bastıran tarafın Bakan Bey'den çok Hazine kanadı olduğunu duydum dostum. O nedenle bu unvan için yapılan ilk alımda YDS şartı ve bölüm ayrımı yapıldı. Bu etki devam ederse yine aynı şartlarla alıma çıkılabilir ki böyle olacağını varsaymak şu aşamada en mantıklı olan. Çünkü her alımın son ilanı, sıradaki alımın en önemli ve somut göstergesidir.
-
@paretowilfredo Eyvallah hocam cevabın için son bir şey daha sorayım bölüm ayrımı yapılması halinde çalışma ekonomisine kadro gelebilme ihtimali var mıdır acaba?
-
@churcill Hazine temeli ile bu ayrım yapılırsa zor dostum, eski MUY alımı temelinde bir alım düşünülürse yer alma ihtimali olacaktır elbette.
-
@paretowilfredo Eyvallah hocam sagolasin
-
Dostlarım yine herhalde boşluktan olacak kafama bir şey takıldı.Bu kadar emek veriyoruz ve çoğumuz en iyi olmak için uğraşıyor.Sayıştay kaymakamlık ve hakimlik dısında soracak olursam eğer hazinenin maliye kanadında merkez uzman yardımcısı olmak ile 500 kisi varsayimindan hareket ile içisleri uzman yardimcisi olmak kariyer acisindan ne fark oluyor?Hatta vergi denetim kurulunda vergi mufettis yardimcisi olunca önü açık diyoruz hep ama hepimizin yakınen dostlari var memnun olmayanda çok burası göreceli tabi de.Yani 35 yaşından sonra bir A grubundan atanan birini nasıl bir hayat bekliyor?
-
@zenginmemur hocam içişleri uzmanligi kariyer anlamında hiç birşey veremez çünkü tüm makamlar müdürlükleri hepsi mülki idare amirlerinde, diğer söylediğiniz unvanlar bakanlık inde kariyer imkanı nedir bilmiyorum