Kpss A ve Yds Aynı Anda Calışılır mı ?
-
Merhabalar arkadaslar.
2021 Kpss A calisacagim. Yds ile birlikte gider mi o konuda fikrinizi almak istedim. Ingilizce temelim hiç yok degil ama sifirdan kurs esliginde goturmeyi planlamaktayim. -
@Kerkenez eğer çalışacaksan Aralık ydsde halletmeye bak bahara kalırsa seni zorlar konular o dönemde yığılıyor
-
@Kerkenez İngilizce temelinin olup olmaması pek önemli değil YDS için ; Ben YDS için 2017-2018 yıllarının yaz aylarında çalıştım (5 ay) ve 90 aldım. Ama işim gücüm sadece buydu. Sonraki 1 yıl da sadece kpss çalıştım haliyle. (85 aldim p48)O yüzden benim tavsiyem ayrı ayrı çalışman olur.
-
@diesirae Hocam peki kursa mi gittiniz yoksa evdemi calistiniz
-
@Kerkenez YDSyi kendim çalıştım Kpss içinse kursa gittim hocam
-
@diesirae çok iyi puan almışsınız sıfır ing ile 90 almak kolay değil nasıl çalıştınız ?
-
@botan01 sıfır değildir. Sıfır ing ile 5 ayda 90 pek kolay olmasa gerek.
-
@diesirae Hocam ben yds kursla , kpss kendim calisacagim. Su an atamaniz yapildi mi p48 le ? 2021 yilinda alimlar artacagi soylentisi var
-
@Kerkenez merkez uzmanlık alımı değişmez yine 5 10 kişlik ilanlar görürüz
-
Ayrı ayrı calısmakta fayda var ama seneye gireceksseniz kpss ye aralıga kadar yds ye agırlık verebilirsiniz
-
@botan01 Arkadaşlar bir yanlış anlaşılma olmuş sanırım ; sıfır ingilizce değildi tabi ki ama kastettiğim şey gramer kısmını iyi bilmenizin çok da fark yaratmadığıydi zira stratejiler üzerine kurulu bu sınavda sadece gramer öğrenmeye çalışmak vakit kaybı.
-
@Kerkenez Hocam atamam yapıldı yeni ; P6 puanıyla ama süreç içerisinde p48 içerikli bir sürü sınava girdim vs
-
kısa vadeli hedefiniz yoksa, yds tekrar gerektirdiği için kısıtlı zaman diliminde günde 6 saat çalışmaktansa zamana yayarak günde 2 saat çalışmanın daha verimli olduğu kanaatindeyim.
-
değerli arkadaşlar, yds en az kpss kadar önemli,1 senedir 90 kpss ile bekliyorum , yds ye yönelik bir tavsiye de (strateji vs.) bulunabilecek olanlar varsa çok kıymetli olur
-
@keynesiyiyen Ben de bu sekilde dusunuyorum. Kpss ve yds ayni anda yurutebilir miyim diye dusunuyorum ama gunde 2 3 saati dediginiz gibi yayarak calissam yeterli olur gibi ama kararsiz kaldim.
-
@sedobaba58 Bir cok gorustugum kisiler ve benim gorusume gore grammer bilmeden yds de sadece ezberle kelime bilerek olacak bisey degil (hedefin 80+ ise). Ceviri yapmadan , ceviriye nerde girip nerden cikacagi bilmeden , metni anlamadan SVO mantigini cozmeden, eksiltmeli cumleleri göremeden , teknik ve strateji ise yaramaz bence . Osym grammer bileni kelimeden, kelime bilmeyeni grammerden eliyor .
-
@zenginmemur secimler var ancak..
-
Aynen bendr şuan alan ve yds'yi beraber götürmeye çalışıyorum alanı biraz daha ön planda tutup yds'ye alanı bitirdiğimde bakıyorum ama hergün belli bir programda gitmiyor maalesef bunu daha önce deneyimlemiş arkadaşlar fikir beyanında bulunursa faydalı olur