HazineVeMaliyeBakanlığı:KurumİçiHaksızlıktır-Kampanyaya imza ver!
-
Şoför Mesleğini icra edenlerin Uzmanlığa geçişi Kurumiçi Alımın ne kadar haksız olduğunu tescillemistir. Yahu Şoför olan biri nasıl Uzman olabilir Arkadaşlarımız imza kampanyası başlatmış 1 dakika zaman ayırıp destek olabilirsiniz.
İMZA İÇİN AŞAĞIDAKİ BAĞLANTI METNİ TIKLAYINIZ
bağlantı metni
ALINTI TWİTTER: @muratguzelli -
Kurumici alimlarin KPSS A icin ne kadar sorun yarattiginin cogu kisi farkinda degil.Kurumlarin KPSS ile yaptigi alimin kat kat fazlasi kurumicinden aliniyor.Son donemlerde KPSS A alimlarinin azalmasinin en buyuk sebebi bu.Adam/kadin belediyeden sozlesmeli geliyor, kurumda 3 yil calisiyor sonra kurumici sinavla hop uzman oluyor.KPSS A'yla girenlerden istenen YDS sarti filan da aranmiyor.Ustelik uzman yardimcisi degil direk uzman oluyorlar.Kurumici sinavlara tepki gosterilmezse KPSS A grubu birkac yila tamamen biter.
-
@Avexer özellikle telegram birçok arkadaşa bunu anlatmaya çalışıyorum.Bazıları KPSS-B bile girmedi.Kurumdan geçiş yaparak şimdi uzman olmaya çalışacak.Ama
maalesef İİBF'liler bunu görmüyor. -
Arkadaşlar 305 kişi katılmış bu sayı az değil mi?neden katılmıyorsunuz?
-
@Avexer başkanlık sisteminin büyük kazanimlarindan biri... Hep bizim cocuklar, hep bizim cocuklar! Tövbe estağfurullah
-
4 sene gelir idaresinde uzman/yrdligi yapmış biri olarak, orada hala emek sarfeden, kariyer yapmaya çalışan arkadaşlarım adına cok üzüldüm.
Yıllarca KPSS/A sürecine hazırlanmış, bu ugurda hayatinin son 6-7 senesini yaşamamış gibi gören birisi olarak da, KPSS/A surecine hazirlanmakta olan arkadaslar adına cok üzüldüm.
Bunun yanlis birsey olduğunu söylediğinizde, karşınızdaki güruhun en önemli silahı "siz okumussaniz nolmus?", "KPSS ye, kurum sinavina girmisseniz nolmus?", "Biz de isi masada öğreniriz" demek oluyor, muhtemelen hayatlarının hicbir döneminde birakin KPSS yi kurum sınavını, lisede ortaokulda filan da ders calismamis oldukları icin, fasa fiso geliyor onlara bunlar.Aşağıya bir onerme birakiyorum :
"Peki, ben tıp okumadım, tusa girmedim, ben direkt uzman doktor olarak hastanede çalışmaya başlayayım?Nasıl olsa yapa yapa öğreniliyor ya hani?Bir iki hastayi oldurur, felc birakir isi öğrenirim.Beni pilot, astronot filan da yapsınlar?Bir iki ucagi dusurdukten sonra ogrenirim nasil olsa.Hic sinava girmeyeyim, yeterlilik kosullarim bu mesleklerin asil sahiplerinden cok daha asagida tutulsun, doktorluk da yaparim astronotluk da yaparim.Beni asci yapsinlar, bir iki kisinin yemeğine fazla tuz katarim, zamanla ogrenirim?"
Ne kadar sacma geldi değil mi?İste soforden,guvenlikten, ascidan kurumici kıytırık bir sinavla gelir uzmanı almak da o kadar sacma..Birileri artik, uzman olmayi, doktor olmayi, uzman maasi alıyor olmaktan, doktor maaşı alıyor olmaktan ayırmaya başlamalı, ikisi dağlar kadar farklı seyler.Bunu yapması gereken de kamuyu yönetenler.
Dogrudan "maasimizi yukseltin, maasimiz az" diyemiyorlar, o yuzden "unvanimizi gelir uzmanı yap" diyorlar.ilk cümleyi deseler ne siyasetten destek bulabilirler, ne sendikadan ne de burokrasiden.
Maaşın azsa (Turkiyede kimse hak ettigi parayi alamiyor, inanırım) , maasima zam isteginde bulun, "beni gelir uzmani yap" isteginde bulunma.onceki donemde uzman olanlarını da biliyorum bunlarin, is yapmıyor, amir de mecburen atıl bir yere koyuyor, tum gun iddaa oynuyorlar, yan taraftaki kahveye gidiyorlar, arasira da asagi inip yeterlilige tabi gelir uzman/yrdlarina "okulluuu, çalış çalış devlet niye para veriyo size" diyip dalga gecip tekrar yukarı katlarda iddaa oynamaya devam ediyorlar..Gormedigim seyler degil bunlar, boyle olmayanlarini tenzih ederim.. -
@iibfpalace ohullluuu mutelif zamanlarda yaptığını ve 3.kez olduğunu hayal ettim. Allahim sen soktun sen çıkar yarabbim.
-
@iibfpalace hocam durumu çok güzel açıkladınız.maalesef bazı arkadaşlar hala düz memurların uzmanlarla aynı işi yaptığı iddia ediyorlar.Yazınızı herkese duyurmak gerekir.
-
E-mailinize gelen linki onaylamak gerektiği bilmiyordum.Benim gibi bilmeyen arkadaş varsa e-mailinize gelen linki onaylayım.İmzalarken 3.aşamayı unutmayın.