İktisat konusunda yardım
-
İyi günler arkadaşlar iktisattan hic temelim olmadığı için YouTubeden benim hocam mikro ve makro derslerine başlamayı düşünüyorum.Video derslerin ders notları olduğunu gördüm daha önce kullanan arkadaşlar varsa sorum şu olacak: Video ders notlarını alıp ordan mı takip edeyim yoksa bütün derslerin notlarını kendim mi çıkarayım kararsız kaldım sizce hangisini tercih etmeliyim?
-
Hocam iktisat çalışırken 2 defteriniz olsun. Temeliniz olmadığı için birini hocayı dinlerken eğrileri çizmek yorumlamak anlamak için kullanın bunu boş kağıtlarla da yapabilirsiniz. Diğerini ise sıfırdan kendi notunuzu 3 ay sonra eğrilere baktığınızda nasıl kaydığını anlayacak şekilde alın. Mesela İkame-gelir etkisi ile alakalı bütçe doğruları kayıtsızlık eğrileri falan çizmişsiniz defterinize eğriler ilk nasıl çizildi denge nasıl değişti hangi eğri kaydı sırasıyla nedenleriyle notunuza yazın. İktisatı ne konu anlatımından ne de hazır bir şekilde defter notlarından çalışmayın. Bir analizde tüm eğriler çizilmişken anlamaya çalışmakla eğriler nasıl ve hangi sırayla çizildiğini bilerek çalışmak çok fark ettirir. Neyse uzatmayayım mutlaka sıfırdan kendi notunuzu açıklayıcı şekilde oluşturun.
-
@huseyinht cevabınız için çok teşekkür ederim hocam
-
@efe123 Ben mikroyu Benim Hocam’dan izledim. 200 sayfayı geçik notum var, hoca ne söylediyse ne yazdıysa yazmışım. Grafikleri de kendim çizdiğim için bilgilerim epey kalıcı oldu. Ama şu an başlayacak olsam hocanın video defter notunu alırdım. Zaman kaybetmemek açısından. Grafik alıştırması için ise müsvedde kağıtları kullanmak daha iyi oluyor diye düşünüyorum. Kolay gelsin
-
@forrest Teşekkür ederim hocam bilgilendirme için bende zaman kaybı olup olmayacağı konusunda endişe ediyorum doğrusu
-
@efe123 once mikro sonra makro gerisi zaten gelir.iktisatta mantık önemlidir.
-
Hocam pegem yayınlarina bakabilirsiniz ayrica monopol de cok guzel ama temeliniz zayifsa size agir gelebilir yine 4t mikto makro iktisat zannimca onlarinda anlatimi daha acik bnm size diyebileceklerim bu kadar
-
@efe123 Hocam temelim yok diyorsanız bence bilindik kaynaklarla temelinizi oluşturun videolarla birlikte.Sağlam altyapı ancak akademik kitaplardan olur
-
Bilgileriniz için çok teşekkür ederim hepinize söylediklerinizi dikkate alarak kısa bir araştırma yapıp en kısa zamanda başlayacam İnşallah