21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@kıymalı-puding 20'si geçerse iyi en fazla %20 diyerek niyetlerini belli ediyorlar . İsteseler hiç almazlar ki dertlerinin olabildiğince az İİBF li hakim almak olduğu belli .
-
Geçen yıl 20'den çok çok fazla İİBF/SBF mezunu mülakatı geçti diye biliyorum. Yine öyle olacak diye düşünüyorum.
-
@cevatcobanli444 geçen sene kota yoktu hocam
-
@vasathane kotayı dolduruyorlar hep. Bu sene de öyle olur. Hele ki 211 kişi varken iibfden.
-
@kıymalı-puding evet 2016da da kota varken 200 kişilik alımda 40 kişi hukuk dışı kontenjanını doldurmuşlar
-
Bir şey sormak istiyorum .Benim kardeşim hukuk mezunu ve bu sene mezun oldu.on sınava tabi midir?Birde goz rahatsizligi var engel olur mu? Yakınlıkta,kaymakamlıkta bilen biti var mi?
-
@john 2019 itibarı ile mezun olanlara ön yeterlilik sinavi uygulanacak diye biliyorum.göz olayı tamamen sağlık testinde nelere, ne kadar dikkat ettiklerine bağlı ama en azindan mesleği ifa etmesine engel olacak derecede olmamalıdır
-
@cevatcobanli444 geçen sene kota yoktu, 2019 Ekim ayında kota geri getirildi hakimler ve savcılar kanununda değişiklik yapılarak. Yani şu andan itibaren 20 den fazla İİBF almaları imkansiz kanunen. Geçen sene tek kotasiz sinavdi son 15 yıldaki.
-
@kıymalı-puding, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
@ekeblad Haklısınız. Şuan mülakat bekleyen 211 iibfli var ve yalnızca 20 si mülakatı geçecek. Bu sınava çok bel bağlamamak lazım diye düşünüyorum.
Hocam 211 iibfli var ise 89 hukukçu var demektir. 89 hukukçudan 80 kişi mi alınacak demektir değil mi?
-
@vuralkara, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
@kıymalı-puding, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
@ekeblad Haklısınız. Şuan mülakat bekleyen 211 iibfli var ve yalnızca 20 si mülakatı geçecek. Bu sınava çok bel bağlamamak lazım diye düşünüyorum.
Hocam 211 iibfli var ise 89 hukukçu var demektir. 89 hukukçudan 80 kişi mi alınacak demektir değil mi?
IIBF'li kotasi dolduruluyor ama hukukculardan 80 yerine 40 kisi alinip birakiliyor.Kota sistemi IIBF icin gercekten cok adaletsiz bir sistem.Tam kotadan vazgecildi derken hukukcularin lobisi yuzunden tekrar geri geldi.Daha once 3 mulakattan elenen bir arkadasiniz olarak tavsiyem idari hakimligi kesinlikle tek hedef olarak belirlememeniz.Nitekim sinavi kazanmak mulakati gecmenin yaninda hicbir sey.
-
@Avexer, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
@vuralkara, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
IIBF'li kotasi dolduruluyor ama hukukculardan 80 yerine 40 kisi alinip birakiliyor.Kota sistemi IIBF icin gercekten cok adaletsiz bir sistem.Tam kotadan vazgecildi derken hukukcularin lobisi yuzunden tekrar geri geldi.Daha once 3 mulakattan elenen bir arkadasiniz olarak tavsiyem idari hakimligi kesinlikle tek hedef olarak belirlememeniz.Nitekim sinavi kazanmak mulakati gecmenin yaninda hicbir sey.
Bu kota olayı zamanında meslekyüksekokulları, imamhatipli vs.lere uygulanan katsayı gibi bir durum resmen.
-
@vuralkara ve kimse bu konuda kota geri geldiğinde tek bir etkinlik bile yapmadı.surda 400 bin iibfliyiz birimizin sesi çıkmadı bize müstehak
-
Tarih için çok popüler bi kitap vardı. Çıkan sorularla çok benzer içerikteydi. O kitabın adı neydi arkadaşlar?
-
@hkmhkm tarihin pusulası mıydı?
-
@hakimehanımm yok bekir çelik’in bi kitabıydı sanırım onun bi notu da olabilir.
-
Mülakat sonucu beklerken yeni sınava hazırlanmak oldukça zor geliyor
-
@hkmhkm onu bilmiyorum hocam ama geçen sene Bekir çelik eksik kaldı bence ben de kullandım. Pusula daha ayrıntılı sınavda kolay gelmiyor tarih kısmı baya zordu geçen sene
-
@hakimehanımm öyle mi diyorsunuz? O zaman arkadaşlar bekir çelik mi tarihin pusulası mı hangisini tercih etmeliyiz? Genel olarak bunu da sormuş olayım.
-
Hakimlik sınavları için her ne kadar ayrıntılı da olsa İsmail Adıgüzel Tarihin Pusulası özellikle "konu" ve soru kitabı çalışmak büyük ölçüde faydalı olacaktır.Önceki senelerde 9-12 doğru arasında yaptığım bir kaynak.Zamanı olmayanlar için nitelikli ama daha kısa bir ders notu paylaşıyorum.Herkese iyi çalışmalar.
https://dosya.co/in5y4w8jwvza/Hakimlik_Sınavları_İçin_Tarih_Notu.pdf.html
-
@Avexer emin olum artık hukuk bölümünün de ici bos .Yani onlar kendilerini çok üstün görüyorlar ama hukuk kazanmak gerçekten çok kolay .ben 5 ay yks çalıştım .hukuk okumak istiyorum büyük ihtimalle gelecek .yani bi 7 8 ay çalışsam ankara hukuk olurdu .