21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@tahir_soylu Kaymakamlık bence İİBF için daha ulaşılabilir bir hedef. 400 kişi kazanıyor 100 kişi alınıyor. İdari yargıda ise kota var. 20 kişi alınıyor ama mülakatlarda en az 200 iibfli oluyor. Birinde şans %25ken birisinde %10
Hem de idari yargıdaki ders sayısınınin çokluğunu, usul derslerini falan düşününce kaymakamlık daha cazip gibi. Bir kere iktisattan dolayı diğer bölüm mezunlari çok avantajsız(mesela hukuk mezunları)
Adam akıllı anayasa idare Türkçe yapilsa listeye girmek baya mümkün, mülakatta da şans daha yuksek. Ama tercihler idealler bambaşka olabilir tabi, ikisi bambaşka meslekler, her şeye sınav olarak bakmamak lazim
-
@2pacalypse ben de böyle düşündüm bu yıl. Kota olayını açıkçası ben hıcbır zaman bir engel olarak görmedim. Ama kazanan arkadaslarımda olunca kaymakamlık denenebilir geldi bu yıl. Ancak ikisi aynı anda çok çok zor özellikle hali hazırda bır kurumda çalışanlar için zaman yetersız..umarım hakimliği ikinci plana attığım için pişman olmam.
-
@2pacalypse söyledikleriniz genel değerlendirme açısından doğru götürmez bir gerçek. Ancak bundan önceki senelerde ikisinden birini seçerek hedefe yönelmiştim. Ancak en sonunda hep olumsuz sonuçla karşılaştım. Bu seferde şansımı artırmak adına ikisini birden yürütmek istedim. Bakalım hayırlısı...
-
Arkadaşlar sınava giremeyecegim için geçen hafta aldığım Sertkan erdurmazin 3 kitabıni piyasa fiyatının altına satiyorum. Kitapların kapagi dahi acilmadi. Posetinden dahi cikarmadim.
Matrah vergi hukuku soru bankası 1111 soru (SON basım)
Matrah vergi hukuku konu anlatım (SON basım)
Medeni usul çözümlü soru bankası (SON basım)
Piyasa fiyatı 169 TL. Yarı fiyatına bırakıyorum. İlgilenenler özelden yazabilir -
Soru kitabı olarak ne önerirsiniz?
-
Müessir mi konsensus mu arkadaşlar? Geçen sene konsensus almıştım yarım puanla kaçırdım sınavı. Bu sene de konsensus devam ederim diyordum ama müessir soruları orijinal koyunca kafam karıştı. Ne öneriyorsunuz özellikle kazananlar?
-
@hkmhkm müessiri öneren var mı arkadaşlar?? Özellıkle geçen yıl kazanan arkadaslar hangı soru bankalarını önerirsiniz açıklamalı olanlardan???
-
@kendinehakime ben konsensusu öneririm. Arkadaşımda müessir vardı açıklamaları yetersizdi.
-
@kıymalı-puding konsensus monopol hakimim var bende. Bunlar dısınsa bır ıkı tane daha soeu bankası almak ıstuyorum ancak açıklamalı.
-
@kendinehakime benim fikrimi sorarsanız eğer saydığınız o soru bankaları gayet yeterli olur. Ama fazla sorudan da zarar gelmez tabiki.
-
Arkadaşlar merhaba,
Yoğun bir kamu kurumunda çalışıyorum ve bu sınava girmeyi düşünüyorum. Ancak yoğun çalıştığım için konu anlatımlı kitaplara pek vakit ayırabileceğimi sanmıyorum. Sadece kanun ve mevzuatları okuyup hazırlık yapsam yeterli olur mu ? -
@kendinehakime ben de hem özgün hem de çıkmış sorular soru bankası tavsiyesi soracaktım.
Güncel olduğunu bildiklerinizi söyler misiniz?
-
@kendinehakime ben geçen sene müessiri kullandım. Anayasa ve borçlar hukuku dışında memnun kaldım hocam ben. Açıklamaları da bu 2 ders dışında yeterli bulduğumu söyleyebilirim. Bu seneki yeni basımında bu 2 ders düzelmiş olabilir bir bakmak lazım. Konsensusun kamu hukuku kısmı güzel olmasına rağmen özel hukuk kısmını kötü buluyorum. Konsensus yerine müessiri tercih edin derim.
-
Arkadaşlar KPSSden sonra çalışmaya başlanılsa sizce yetiştirilir mi?
-
@Mambaa hocam sınavda kaçıncı oldunuz acaba?
-
Arkadaşlar bir de başka konsensus müessir karşılaştırması yapacak arkadaşlar olursa çok sevinirim. İkisi arasında feci ikilemde kaldım çünkü. 2019 konsensus iş görür mü bi de sizce bu sene?
-
@hkmhkm bende geçen sene 2018 konsensus vardı bir de müessiri almıştım ama konsensus daha iyi bence açıklamaları uzun müessirde kısacak açıklayıp geçmişlerdi bu sene tekrar hazırlanırsam kanun okuyup konsensusu çözerek gireceğim. Eğer imkanınız varsa İnceleyin öyle alın belki müessir bu sene daha iyidir yanlış yönlendirmek istemem. sizde 2019 konsensus varsa yenisini almayın bi hmk değişti o değişiklikler de savaş yayınlarının sitesinde güncelleme eki şeklinde pdf yüklemişler ordan edinebilirsiniz
-
@hkmhkm hayırdır hocam sıralamama göre mi söylediklerimi dikkate alacaksınız
-
@Mambaa söylemek zorunda değilsiniz tabi. Evet kitabın başarısını ve etkisini merak ettiğim için sordum.
-
@hakimehanımm teşekkürler cevabınız için. Müessirin açıklamaları bu sene detaylanmış sanki örnek sayfalara bakmıştım.