21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
Ortada bir mağduriyet var, bu konuda tartışmaya gerek yok ancak okullar bile 1 hafta eğitime ara verirken 1 aylık erteleme talep etmek neden? Ayrıca tek doğruyu savunmak yerine çok yönlü bakmak gerekiyor. Covid-19 olan insan da mağdur, benim iş arkadaşım haftalarca ağır halsizlik ve ateş dolayısıyla evde yatarak atlattı. Belki Aralık ayında biz de olacağız hatta sınava giremeyecek düzeyde hasta olup hakkımızı kaybedeceğiz, bunları düşündükçe sınavın hiç yapılmaması gerekiyor. Yapılmaması pek tabii herkesin zararına. Peki son hakkı olan insan, onun da yaştan dolayı mağdur olma ihtimali olmaz mı? Sınav belki 2021 yılındaki muhtemel hakimlik sınavı tarihine dek ötelendikçe ötelenecek. Kısacası hakkaniyetli bir çözüm bulunmalı.
-
@azimlikedi hocam haklisiniz, fakat insanlar 1 ay sonrasını ozellikle belirlediginden değil de alışılagelmiş tarihten dolayi istiyorlar bence. Yoksa 1 2 hafta bile ertelense kardır oradaki insanların toparlanabilmesi için, ama az ama çok.
-
Twitter'de #hakimliksınavı20Aralık2020ertelensin etiketiyle yazıyorlar. Bu konuda bir iki tane de olsa tweet atıp bu istenen tarihin yeni bir mağduriyet yaratabileceğinden bahsedebiliriz. Erteleme isteyenlerin vmy sınav tarihini bilmediğini sadece ÖSYM takvimine bakarak bunu istediklerini düşünüyorum.
-
İzmir'de sınava girmek gibi bir zorunluluk yok. Hepimiz 2.il tercihinde bulunduk pekala orada girebiliriz. Ayrıca İzmirli olup da İzmir'de girecek kişi sayısı en fazla 70-80 kişidir. 80 kişi için 40000 kişinin emeğini hiçe saymak istiyorlar. Çocuğun biri ben girmeyecem sınava ama bu sınavı ertelettireceğim diyor hayırdır biraderim sen eşkiya mısın, anarşist misin, vandal mısın, gezici misin nesin biraderim..Ayrıca İzmir'de sınava hazırlanmak konusunda sıkıntı yok gördüğüm kadarıyla sınava girecek olanlar çadırlarda çalışıyorlar. Hakeza Aralık ayında birbirine çok yakın kritik sınavlar var mülakatlar var insanlar hangi birine dar vakitte hazırlansın. Daha önce de dediğim gibi kış aylarına yeni giriyoruz Avrupa dahi karantina dönemlerine geri döndü hatta Almanya Şansölyesi Angela Merkel şu an önleyemezsek Aralık ayında durum çok daha ciddi olur ve eskisi gibi sert tedbirler almak zorunda kalırız dedi. Aynı zamanda şu an İstanbul bazında olmak üzere dün geceden itibaren tedbirler geldi yakın zamanda bütün illere kapsamayacağının garantisi yok. Ayrıca sınava son kez girecek 35 yaş mağdurları var. İlk başta masumane bir istek gibi gözükse de tıpkı gezi sürecinde olduğu gibi araya anarşist, vandal birtakım insanların devletin işleyişine ve acziyet içerisinde bırakmak gibi girişimleri olanlar var..1 ay gibi ertelemek gibi basiretsizliğiniz yüzünden sınav 6 ay sonraya kadar Uzama ihtimali de var. Pardon da hickimsenin 6 ay bırak 1 ay daha uzamasına tahammülü yok.
-
@city-of-justice Fetöcü de deyin tam olsun. Gereksiz saldırganlık gösteriyorsunuz.
-
@onuktekin Olabilir belli olmaz aralarına sızmış olabilir maksat devleti yıpratmak, acziyet içerisinde göstermek için her şekle girer şerefsizler.
-
@city-of-justice Devleti acziyet içinde göstermekle ne ilgisi var bunun? Hukuk devletiysek mağdur olduğunu düşünenler elbette devlete sığınacak devletten yardım isteyecek. Bu istek makul bir istek. Sizin gibi düşünmeyenlere sizin istediklerinizi istemeyenlere terörist diyorsunuz vatan haini demeye getiriyorsunuz. İstedikleri ne peki? Sınavın ertelenmesi. Bu yüzden insanlara hakaret edilir mi yapmayın lütfen sakinleşin biraz.
-
@onuktekin Ne mağduriyeti var Allah aşkına. Ortada bir mağduriyet yok depremzedelerden gördüğüm kadarıyla gayet sınava hazırlanıyorlar harıl harıl ders çalışıyorlar. Ayrıca İzmir olmazsa 2. il tercihimizde girebiliriz. Hiçbir sorun yokken gereksiz yere sınavı erteletmeye çalışmanın ardında devletimizi en ufak bir şeyde bile diğer işlevsel fonksiyonlarını yerine getiremeyecek şekilde acz içinde göstermek. Devletimize bunu yapan kişi veya kişiler vandaldir, anarşisttir, eşkiyadır..
-
@city-of-justice Onlar da çıkıp: "Devletin böyle bir durumda vatandaşa yardım etmesini istemeyenler devleti aciz göstermek isteyenlerdir. Amaçları devleti halktan uzak gösterip devletin halkı umursamadığını düşündürmektir. Bunlar vandal,anarşist, eşkiyadır..." diyebilir. Bu düşünce de sizinki de doğru bir yaklaşım değil. Tamam ertelenmesine karşı olabilirsiniz eyvallah ama insanlara hakaret edip suçlamanız hoş değil.
-
Vay arkadas adamlar depremzede magdur olmuslar hakkiyla bir talepte bulunmuslar karsiliginda ne anarsistligi kalmis ne eskiyaligi.Allah islah etsin ne diyelim.
-
Ne mağduriyeti mi neyse, Yaşar Kemal'e saygılar.
-
İnsan bazen ağız dolusu küfür etmek istiyor ama neyse. Engelleyin geçin arkadaşlar, böyle itici ve had bilmez bir tipe cevap vermeye değmez.
-
@2020son_ bu arkadaş Duy sayfasında da bu şekilde kendince ithamlarda vs. bulunuyordu hocam takmamak gerek , engelleyip geçelim lütfen.
-
@city-of-justice Bir tane mantıklı cümle kurulamaz mıydı? Saygısız.
-
@onuktekin Medeniyetinize, sabrınıza ve otokontrolünüze hayran kalmamak elde değil.
-
@Rumelili Teşekkür ederim. Sınav stresi yüzündendir olur öyle şeyler. Kim ne yaşıyor bilmiyoruz ama 20 Aralık'a ertelenirse çok insan mağdur olur.
-
2017 ve 2018 idari hakimlik sınav soruları pdf şeklinde aradım bulamadım arkadaşlar sizler de var mı acaba
-
@azimlikedi hocam 2021 de muhtemwl ikinci bir hakimlik sinav duyumumu var?tarih yada olma ihtimali nedir
-
Şu an Twitter'da #SınavlarıErtele tt imiş, bakanımızı ve osymi tagliyorlar, katılmak isteyen arkadaşlar desteklerinizi esirgemeyin
-
Sınavın ertelenmesi için yoğun bir talep var. Sadece hakimlik değil icra müdür yardımcılığı sınavının da ertelenmesi isteniyor. İki sınav içinde istenilen tarih 20 Aralık. Bu tarih vergi müfettiş yardımcılığı sınavına geliyor. Bu konuda bir şey denilmez de istek kabul edilirse Maliye Bakanlığı'nın sınav tarihini değiştireceğini sanmıyorum. Bu konuyu Twitter 'da ve bu etkinlikte başı çeken hocalara anlatmak gerek. Bu durumdan mağdur olabilecek arkadaşlar sessiz kalırsa geri dönüşü olmayabilir.