21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@vatandaş123 301 oluyor her sınavda. Yapacak bir şey yok sınırdan kazananlar olduğu gibi kaybedenler de oluyor maalesef. Hakkınızda hayırlısı olsun. Iptal soru olsa içeri girersiniz diycem de bu sene soru iptali çok zor ihtimal gibi duruyor. Tartışılan soru bile görmedim daha.
-
Tek ihtimal iptal edilecek soru, o da gerçekleşecek mi başvuru oldu mu ya da bizi taşır mı soru işareti.
-
@vatandaş123 iptal edilecek soru göremedim ben maalesef. Adlide bir icra sorusu çok tartışılıyordu, o da daha ÖSYM cevaolari yayinlarken iptal etti. Ortak alanda ya da idari testinde tartışmalı bir soru yok sanırım. Ben de düşünüyorum aklıma gelmiyor yani. Üzücü ama hakkınızda hayırlısı olsun.
-
2021'de sınav olup olmayacağı şu an ilgilendiğim tek şey
-
@rumelili kesinlikle
-
@saitulukurt valla hocam gkgy 16 gözüküyor ya 2 türkçe yapmışım 3 vatandaşlık yapmışım,her sene ful yaptığım 2 dersten toplam 5 doğru yapmışım, nasıl oldu anlamadım borçları cezayı ful yapıp türkçe yüzünden bu sinavi kazanamamak çok koyuyo insana
-
Arkadaşlar 2021de mayıs haziran aylarında sınav yapılacağı lafları dolanıyor,biz de sürekli tweeter da tag açıp Bakan Bey e elimizden geldiği kadar sesimizi duyurmak için facebook ta grup açtık,özellikle 300-1000 aralığında olup sınavı kaybeden arkadaşlarımız gelin hep beraber olalım...
-
@ozgurdeniz61 adamlar ihtiyaç yok diye 2019 da 100 kişi yerine 59 kişi aldılar. siz mayısta sınav diyorsunuz ya imkansız abi, boşu boşuna yormayın kendinizi. akıl var mantık var.
-
@aintmadatcha kardeşim sanane,sana fikrini mi sorduk
-
@ozgurdeniz61 tamam hocam kusura bakma, siz devam edin etkinliklere, belki açarlar o zaman
-
@aintmadatcha, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
@ozgurdeniz61 adamlar ihtiyaç yok diye 2019 da 100 kişi yerine 59 kişi aldılar. siz mayısta sınav diyorsunuz ya imkansız abi, boşu boşuna yormayın kendinizi. akıl var mantık var.
Benim bildiğim kadarıyla ihtiyaç yok değil şuan hala ihtiyaç var 2021 den sonra senin dediğin doğru olabilir ama bu kanıya veya bilgiye nerden ulaştınız acaba çünkü çoğu yer hala ihtiyaç olduğunu söylüyor.
-
@emre1414 geçen sene 100 kişi için alıma çıkıp 59 kişi aldılar. bizzat cimer'den gelen cevap 59 kişi alındığına dair. bu kadar çok ihtiyaç olan bir durumda neden 41 kişilik kadro boş kaldı o zaman? ihtiyaç 2016-2017'de vardı. çifter çifter sınavlar açıldı sene içerisinde ve şu an 25-26 bin hakim dolaylarına çıkıldı, hatta staj bile 2 seneye uzatıldı tekrardan. ihtiyaç artık eskisi kadar yok. hele hele senede 2 sınav açma düzeyinde ihtiyaç hiç yok. zaten en son 2017 yazında açıldı yaz sınavı. bundan sonra da olması mümkün değil bence. bakan zaten açıkladı her sene kasım ayında sınav yapacağız diye, youtubede aratırsanız göreceksiniz konuşmasını.
-
@aintmadatcha, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
@emre1414 geçen sene 100 kişi için alıma çıkıp 59 kişi aldılar. bizzat cimer'den gelen cevap 59 kişi alındığına dair. bu kadar çok ihtiyaç olan bir durumda neden 41 kişilik kadro boş kaldı o zaman? ihtiyaç 2016-2017'de vardı. çifter çifter sınavlar açıldı sene içerisinde ve şu an 25-26 bin hakim dolaylarına çıkıldı, hatta staj bile 2 seneye uzatıldı tekrardan. ihtiyaç artık eskisi kadar yok. hele hele senede 2 sınav açma düzeyinde ihtiyaç hiç yok. zaten en son 2017 yazında açıldı yaz sınavı. bundan sonra da olması mümkün değil bence. bakan zaten açıkladı her sene kasım ayında sınav yapacağız diye, youtubede aratırsanız göreceksiniz konuşmasını.
Teşekkür ederim bilgiler için ama neden bazı kaynaklar o zaman hala ihtiyaç var diyor?
-
@aintmadatcha hocam bak sana şöyle söyleyim 59 kişi alınmasının sebebi yazılı sınavdan ilk 300e girenlerin 250 civarı İİbfli geri kalan hukuk mezunu,250 iibfli içinden alabilecekleri maksimum sayı olan 20 kişiyi zaten almışlar geri kalan 40-50 civarı hukuk mezunun da nerdeyse hepsini almışlar,yani anlayacağın orda bir anormal durum yok.100 kişiyi doldurmaları için 20den fazla iibfli almaları lazimdi,bu da olmayacağına göre 59 kişi alınması gayet doğal...
Gelelim mayıs-haziran sınavına evet belki düşük ihtimal ama oturduğun yerde tweetere girip taga destek vereceksin ne kaybedeceksin -
@ozgurdeniz61 verdiğin sayılar yanlış. 211 iibf 89 hukukçu vardı öncelikle.
ikincisi sırf geçen senenin başlığını gezsen bile elenen bir sürü hukukçu göreceksin, hatta ben sana bir tanesini söyleyeyim, sınav birincisi olan hukukçu bile elendi maalesef. 10.cu elendi 14. cu elendi daha sayarım bir sürü, hepsi hukukçuydu bunların. o yüzden 89 kişiden 39 kişi aldılar ala ala. kalan 50 kişiyi çatır çatır elediler. eğer bahsettiğin gibi ihtiyaç olmuş olsa 89 kişinin yarısını bile almamazlık etmezlerdi emin ol.@Emre1414 sebebi basit dostum, dershaneciler ocak şubatta nasıl kayıt alacak mayıs haziranda sınav var goygoyunu yaymasalar en son 3 yıl önce yaz sınavı açılmış, o da 4-5 bin ihraç olduğunun hemen ertesi senesi. ciddi bir ihtiyaç varken yani. şu an bu durum yok.
hatta adalet akademisi başkanı ne demiş bak 12 mart 2020 tarihinde '' . Türkiye'de darbe girişiminden sonra hakim ve savcıların sayıları azaldı ama ondan sonraki süreçte bakanlığımızın yaptığı çalışmalar neticesinde şu an 22 bin hakim ve savcı fiilen görev yapmakta. Şu an Adalet Akademisinde eğitim alan ve başlayacak hakim adaylarını da kattığımızda yaklaşık 26 bin sayısına ulaşmış bulunmaktayız. Yani Türkiye'de olması gereken kadar hakim ve savcı sayısı yakalanmak üzere. Nitelik bunun peşinden gelecek bir şey. Sayı olarak iyi bir şekilde ulaştığımız rakamlara inşallah Adalet Akademisi olarak etkin bir eğitim sistemi kurgulayarak katkı vermek istiyoruz''
linkini de şuraya bırakıyorum https://www.haberler.com/turkiye-adalet-akademisi-baskani-ozdemir-amacimiz-13005944-haberi/
-
@ozgurdeniz61 verdiğin sayılar yanlış. 211 iibf 89 hukukçu vardı öncelikle.
ikincisi sırf geçen senenin başlığını gezsen bile elenen bir sürü hukukçu göreceksin, hatta ben sana bir tanesini söyleyeyim, sınav birincisi olan hukukçu bile elendi maalesef. 10.cu elendi 14. cu elendi daha sayarım bir sürü, hepsi hukukçuydu bunların. o yüzden 89 kişiden 39 kişi aldılar ala ala. kalan 50 kişiyi çatır çatır elediler. eğer bahsettiğin gibi ihtiyaç olmuş olsa 89 kişinin yarısını bile almamazlık etmezlerdi emin ol.@Emre1414 sebebi basit dostum, dershaneciler ocak şubatta nasıl kayıt alacak mayıs haziranda sınav var goygoyunu yaymasalar en son 3 yıl önce yaz sınavı açılmış, o da 4-5 bin ihraç olduğunun hemen ertesi senesi. ciddi bir ihtiyaç varken yani. şu an bu durum yok.
hatta adalet akademisi başkanı ne demiş bak 12 mart 2020 tarihinde '' . Türkiye'de darbe girişiminden sonra hakim ve savcıların sayıları azaldı ama ondan sonraki süreçte bakanlığımızın yaptığı çalışmalar neticesinde şu an 22 bin hakim ve savcı fiilen görev yapmakta. Şu an Adalet Akademisinde eğitim alan ve başlayacak hakim adaylarını da kattığımızda yaklaşık 26 bin sayısına ulaşmış bulunmaktayız. Yani Türkiye'de olması gereken kadar hakim ve savcı sayısı yakalanmak üzere. Nitelik bunun peşinden gelecek bir şey. Sayı olarak iyi bir şekilde ulaştığımız rakamlara inşallah Adalet Akademisi olarak etkin bir eğitim sistemi kurgulayarak katkı vermek istiyoruz''
linkini de şuraya bırakıyorum https://www.haberler.com/turkiye-adalet-akademisi-baskani-ozdemir-amacimiz-13005944-haberi/
Verdiğin cevaplar tatmin edici dostum o yüzden teşekkür ederim ama bizim temennimiz haziran ayında inşallah sınav olur hazır bilgilerimiz tazeyken o yüzden de biraz bu heyecan ama dediğin gibi yine kasım ayında olması muhtemel gözüküyor.
-
@emre1414 hocam ben mülakattan elendim geçen sene. bu sene de çok şükür mülakattayım. ben de isterim tekrar sınav olsun, bizim sürecin sonuçlanmasını hızlandırır, hatta ben de hazırlanırım yeni sınava da. sonuçta mülakatın ne olacağı meçhul yaşadık gördük ama olmama ihtimalini kuvvetli bulduğum için yazıyorum. yaz sınavı için ortada hiçbir sebep yok. belki şu sebep olabilir, o da yeni yılda hakim yardımcılığı geleceği falan konuşuluyor. o olayı takip etmekte fayda var. belki hakim yardımcısı olayı alımları arttırabilir. ama tabi tamamen taslak halinde, 2021'de gelip gelmeyeceği bile belli değğil.
-
@emre1414 hocam ben mülakattan elendim geçen sene. bu sene de çok şükür mülakattayım. ben de isterim tekrar sınav olsun, bizim sürecin sonuçlanmasını hızlandırır, hatta ben de hazırlanırım yeni sınava da. sonuçta mülakatın ne olacağı meçhul yaşadık gördük ama olmama ihtimalini kuvvetli bulduğum için yazıyorum. yaz sınavı için ortada hiçbir sebep yok. belki şu sebep olabilir, o da yeni yılda hakim yardımcılığı geleceği falan konuşuluyor. o olayı takip etmekte fayda var. belki hakim yardımcısı olayı alımları arttırabilir. ama tabi tamamen taslak halinde, 2021'de gelip gelmeyeceği bile belli değğil.
Teşekkür ederim verdiğin cevaplar için. İnşallah hakkında hayırlısı olur ve Allah gönlüne göre verir.
-
@aintmadatcha yani hocam ilana çıkmama ihtimalini nasıl görüyorsunuz peki, pandemi hariç olarak. Yoksa yine Kasım ayında rutin bir şekilde olur mu sınavlar? Bir tahmininiz var mı hocam yeniyim bu süreçte.
-
@mirakar valla kasım ayında idari yargının gelmesi muhtemeldir. ama mesela 2017 senesinde tamamen adli alındı, idari hiç almadılar. bazen idarinin alınmadığı seneler olmamış değil. ama 3 senedir 1000 adli 100 idari alıyorlar. Bu sene de muhtemelen 1000 adli 100 idari şeklinde devam eder diye düşünüyorum kasım/aralık ayındaki sınavda. ama açmama ihtimalleri de her zaman var ne yazık ki. bu sene alım yapacağı kesin olan tek sınav kaymakamlık herhalde. içişlerinden bir bürokrat çıkıp söyledi canlı yayında hakimlikte hiçbir zaman garanti verilemez maalesef. inşallah alır diyelim.