TÜİK 50 UZMAN YARDIMCISI ALIYOR
-
hocalarım burası niye bu kadar sessiz?
-
Mülakatların başlamasına az kaldı. Gelin de birbirimizin heyecanını alalım
-
mülakata giren yada girecek arkadaşlar burda mı acaba?
-
Niye bu kadar sessiz anlamadım.
-
@gardaş kimse ne yapacağını bilmiyor sanırım ya da paylaşmak istemiyor.
-
@Math ben 30 unda gireceğim mülakata
-
@mülkiye_leee ben de 7 sinde. Forumlarda bulduğum eskiden sorulmuş sorular üzerinden gidiyorum. Ama bölümüm üzerinden neler sorabilirler hiçbişey bulamadım.
-
hakkımızda hayırlısı artık
-
mülakat kaç dk sürüyor
-
@uur242 20 dakika falan sürüyormuş.
-
bugün mülakata girdim komisyon üyeleri genel olarak saygılı ve gayet iyi davrandılar 3 kadın, 2 erkek olmak üzere 5 kişi vardı içeriye maskeyle ve eldivenle giriyorsunuz her seviyeden soru soruldu bana kolay orta zor. Alandan geldi sorular iktisat mezunuyum ekonometriden bile soru geldi. Yaklaşık 15-20 dk sürdü mülakat
-
@emregular tüik mevzuatından güncel istatistiklerden ya da güncel olaylardan soru soruldu mu acaba
-
@emregular geçmiş olsun hocam istatik sordular mı ya da tüikle ilgili
-
@Math @bernoulli güncel rakamlardan 1 soru geldi. Tüikle ilgili de sadece tüikin görevi ne ne yapar gibi bir soru soruldu kalanı iktisatla ilgiliydi
-
Ben ilk gün girdim, foruma da yeni kayıt oldum o yüzden yeni yazıyorum. Bana gelen sorular, covid sebebiyle dünya ve ülkemizin nasıl etkilendiği (ödemeler dengesi vs açısından değerlendirmem istendi) merkez bankası bağımsızlığı, 2 inci çeyrek büyüme oranı, ekonometride bir model yanlış kurulursa ne olur diye bir soru geldi. Komisyon kibardı fakat oldukça soğuk ve resmiydi en iyi yanın nedir dışında kişisel soru gelmedi.
-
@emregular geçmiş olsun hocam, hayırlısı olsun hakkınızda... genel yetenek genel kültür olarak bi soru gelmedi o zaman.bir de güncel rakam dediğiniz tüik verilerinden miydi soru?
-
@kutadgubilig hocam size alan dışında ne sordular peki başka güncel, genel kültür olarak?
-
@tkntgc hocam yeni gördüm kusura bakmayın evet genel kültür sorulmadı güncel rakam tüik verisiydi evet cari işlemler hesabı 2019 verisi soruldu cari açık yani
-
Matematikçi arkadaşlar nasıl geçti mülakatınız? Ben soru çözmeyi beklemiyordum şaşırdım.
-
Ne zaman açıklanacağını bilen-soran var mı? Siteyi de yenilemişler telden girilmiyor.