Sözlü mülakatta alınan puan ve yorumlanması
-
@2pacalypse Öncelikle bu hususlar hekimler tarafından oluşturulan bir heyet tarafından verilen sağlık raporu ile tespit edilir ve sağlık raporunda "Hakimlik ve savcılık görevlerini sürekli olarak yurdun her yerinde yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı veya engelliliği, alışılmışın dışında çevrenin yadırgayacağı şekilde konuşma ve organlarının hareketini kontrol zorluğu çekmek gibi engeli bulunmamaktadır" ibaresi yer alır. Şayet hakimlik mülakatını geçerseniz göreceksiniz ki sizden bu hususların tespit edilmesi için bir sağlık kurulu raporu istenecek. Bunu tespit etmek mülakat komisyonunun görevi veya haddi değildir . (Sanırım tartışılmasını istediğiniz sorunun cevabını aldınız.)
Şayet size yakıştırdığım şekilde bir niyetiniz yoksa ben zoru başarıp yanlış anladıysam sizden özür diliyorum kusura bakmayın.
Ayrıca tanışıyor muyuz? Bu samimiyetimiz nereden geliyor? -
@keynesinvarisi teşekkür ederim cevabınız için.
-
@2pacalypse valla hocam kekemelikmiş ,asosyallikmiş bunlar bizm kendimizi avutma şeklimiz .Bir torpilin olsun bülbül olursun onların yanında .Sanki biz kendimizi ifade ediyoruz ne oluyor .bir mülakatta bir tanıdığım vardı .Öyle asosyal öyle asosyaldi ki iki kelimeyi bir araya getiremezdi .Aynı mülakata girdik .Sözde torpilin olmadığı bir kurummuş! yersen ...Alındı .
Yıllardır tecrübe ediyorum .Torpilin dönmediği kurum yok .Ha 10 kişi alıyorsa bazılarını 10 unu da torpille alıyor bazıları da 9 kişiyi alıyor .Yarı yarıya bile olduğunu sanmıyorum .
Kimseyi zan altında bırakmıyorsun ayrıca .Emin ol çoğu ne yaptığını,nasıl kazandığını gayet iyi biliyor .Onlarin burda kızmasının nedeni bizlerin ettigi lafların zorlarına gitmesi .Haram olsun diyoruz ya o hoşlarına gitmiyor .
Kimi kandırıyorsunuz acaba kendinizi mi ? -
@ekeblad en son bir mülakatın tekinden sonra sosyal medyada filan mülakat nasıl geçti konuşulurken birisi çuvalladım ayağım elim sesim titredim yüzüm kızardı kekeledim cevap vermemiştim filan yazmıştı sınav açıklanınca da kazandığını söylemişti demek ki neymiş sağlam ref varsa mülakatın kötü geçse doğru düzgün cevaplayamasan da heyecan yapsan kekelesen bile geçebiliyormuşsun
-
@ekeblad hocam konunun buralara gitmeyeceğini varsaymis şekilde yorum yapmistim ben, ama forumda ve çevrede bu konudan mağduriyetler had safhada, onu görebiliyorum. Insanlar çok sinirli, haklı olarak. O yüzden biraz pişman oldum o yorumu yaptığıma.
Günümüzdeki mülakatların bahsettiklerimle vs. alakası yok. Kendim de mülakat sonucu bekleyen birisi olarak aynı kaygıları taşıyorum kimsenin şüphesi olmasın. Ama meselenin mülakat tamamen kalksinci bakıştan ziyade daha tartışmacı bir yapıyla çözülebileceğini düşünüyorum. Sadece 100 soruluk bir sınavin sıralaması ile örnek olarak kaymakam ya da hakim alınmasını olası bulmuyorum. Sınavın kalitesi de bir hayli dusukken hem de. Tamam elimizde objektif kriter olarak duruyor ama sadece sınav bence ayırt etmede yetersiz bu tip meslekler için. Bunu bu sınavda derece başarısı göstermiş bir kişi olarak söylüyorum
-
@keynesinvarisi hocam zaten böyle kişilerin mülakatlara girme oranı da çok düşük mesela kendi çevrenize bakın üniversitede kendi bölümünüzde ya da lisede kaç tane kekeme sorunu olanla karşılaştınız benim üni hayatım boyunca 0 dı lisede 1 kişi biliyordum mülakatlarda 1000 kişiden 2 kişi de ancak çıkar böyle sorunu olan 1000 kişi a sosyallik filan 50 kişide ancak çıkar onu da komisyon tespit edemez dediğiniz gibi pire için yorgan yakmak oluyor mülakatların varlığı şunu da söyleyim kimse heyecan yapmasın üzülmesin ya da umutlanmasın bu devran böyle gelmiş böyle gider hiçbir şey değişmez bir şeyler değişmiş olsa bile o da görüntüde değişir gerçekte de değişmez yani
-
@2pacalypse hocam emin ol sadece sınavla alsalar araya bi kaç tane az zekalı ve vasıfsız kişi girer ama mülakatla emin ol aklına hayaline sığmayacak insanlar alınıyor .Bu söylediklerim tamamen tecrübelerime dayanıyor .en acısı bu .