2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Mülakatları
-
Ben 4. yedeğim. Buradaki bir arkadaşımız da 3. yedek. 1. ve 2. yedek de aramızda mıdır acaba? Birbirimizle haberleşebilmemiz için soruyorum.
-
Ben Gaziosmanpaşa Üniversitesi 2019 mezunuyum. Ben de eğer yeni ilan gelirse başvurmayı düşünüyorum. Ama bir şeyi merak ediyorum, okul olarak hep Ankara ve İstanbul mezunlarını özellikle mi tercih ediyorlar acaba? Kaymakamlık sınavını 71,50 gibi sınırda kaçırdım ilk kez girmeme rağmen. Eğer okul ayrımı yapıyorsa kurum boşuna uğraşmayacağım açıkçası.
-
@mirakar Yok öyle bir şey hocam, başvurun siz. Boğaziçi, gsü vb. okul mezunlarına mülakatta bir tık olumlu yaklaşabilirler ama sorulara iyi cevap vermedikten sonra okulun etiketinin bi önemi yok.
-
Bu arada kazanan arkadaşları tebrik ederim. 2. aşamada elenmeme rağmen süreci merak ettiğimden ara ara yokluyordum konuyu. Başlığa katkıda bulunan tüm arkadaşlara da ayrıca teşekkür ederim.
-
@carpe-vita soruların tamamını bildim hocam bana laf atmadığınızı biliyorum ama not düşmek istedim sorulara cevap vermek tabiki önemli ancak hangi kriterlerin oynadığını hepimiz iyi biliyoruz. Amacım tartışmak değil zaten tartışılsa da bir önemi yok.Ha şöyle bir durum olur soruların cevaplarının kimisinin nesnel objektif bir cevabı olmaz göreceli bir cevabı olur. Komisyon verdiğiniz cevabı beğenmeyebilir. Ona can-ı gönülden inanıyorum ancak son kertede hangi "önemli" kriterlerin oynadığını hepimiz biliyoruz. Ha kesinlikle bir şekilde hakkıyla kazanan vardır bunu inkar etmiyorum. Ama haksızlıkla kaybeden daha çoktur bunu iddia ediyorum.
-
Herkese hayırlı olsun arkadaşlar, ben de kurumda çalışmaya hak kazanmışım. İlgili belgelerin teslimi ile ilgili bilgilendirmede bulunmak isterim yardımcı olabilmek adına, Ankara'da Gazi Mustafa Kemal devlet hastanesinde sağlık kurulu raporunu yarım saat süren bir işlem sonrası ertesi gün teslim alabiliyorsunuz, sizlere de ilgili raporu o hastaneden almanızı tavsiye ederim. Ben öncesinde Dışkapı hastanesine gittim bugün ve raporun çıkmasının 15 günü bile geçebileceğini belirttiler, diğer hastanelerde de aşağı yukarı ari aynı şekilde en az bir hafta sürüyor raporun çıkması ve çok sıra oluyor. Dediğim hastaneden kolaylıkla ertesi gün alabilirsiniz sıra beklemeden.
-
@nonickname siz gelecek sene icin bu kurumun sinavina basvuracaginizi, surec ve kurum hakkinda bilgi almak icin basligi takip ettiginizi yazmissiniz. Beklemiyor muydunuz kazancaginizi?
-
@sblue sürece baya uzakmış arkadaş o zamanlar bi anda kazanmış:)
-
@beirutde yaklasik bir ay once hem de:)
-
@beirutde evet beklemiyordum bu sene kazanacağımı ve gelecek sene kazanma odaklı olarak sıkı bir şekilde hazırlanacaktım o yüzden daha önceki yorumumda öyle yazmıştım. Bu sene sınava süreci ve sınavları görme amaçlı girmiştim, fakat belli ki kariyer geçmişim ve önceden çalışmış olduğum kurumlar mülakatta jüri nezdinde etkili olmuş ve çalışmaya hak kazanmışım. İlavaten daha önceden sorduğum soru hakkında bu sene kazanmayı bekliyor olsa idim bile bilgim yoktu, sorduğum sorunun kazanmayı bekleyip beklemekle alakası yok yani. Ve sorduğum soruya hic kimse net bilgi verememisti ama yine iyilik olsun diye ben merak edenlerin meraklarını gidermek amacı ile herkesle paylaşmış olayım, kurum 6-6.5 bin arası bir tutarda uzman yardımcılarina maaş ödüyor, ek ödenek almiyorlarmis kurumdan yeni edindiğim bilgiye gore. Şimdi sizin yorumunuza gelecek olursak siz niye benim bu sene kazanmayı bekleyip beklememe, gelecek sene hazırlanıp hazirlanmayacagima bu kadar takıldınız acaba, sizi ne bakimdan alakadar ediyor?
-
@nonickname yoo beni ne alakadar edicek. yağmur sonrası çıkacak ilk salyangozu bekliyodum sadece. çıktı
-
@nonickname iletinizi kasım ayında paylaşmışsınız. zaten mülakat sonucunu bekleyerek işe alım sürecinin son aşamasına gelmişsiniz, sürece hakimsiniz. Beni alakadar eden kısmı ise; ben de bu sınava hazırlanmayı düşünüyorum. Eğer kendi performansımız dışında başka faktörler de mevcutsa baştan hiç heveslenmeyeceğim AÇIKÇASI.
-
@beirutde burada sınava her girenin kendi süreçleri, kendi deneyimleri hakkında yorum yapma ve kendisiyle ilgili herşeyi paylaşma zorunluluğu olduğunu bilmiyordum afedersiniz sevgili @beirutde , ben sadece bilgim olan konularda "gerçekten gerekli" paylaşımları yapıyorum son iki yorumumdan da gördüğünüz gibi ve sorularım oldugunda da soruyorum, benim forum kullanım anlayışım bu şekilde ve bilip bilmeden yapilan eleştiriye de açık değil.
-
@nonickname kimse elestirmiyor farkindaysaniz. Sadece bir soru yoneltildi. Neden agresiflesiyorsunuz..
-
@nonickname uzun uzadıya bir cevabı hakediyosunuz da neyse. selametle
-
@carpe-vita teşekkür ederim hocam. Örgün üniversite olarak hepimiz eşitiz zaten ve kamuda çalışan üniversite mezunları artık yavaştan doğuya kayıyor. Nasibimizde vardır umarım
-
@nonickname Şurada mülakatı geçen arkadaşlara olan saygımdan tek kelime dahi yazmamaya yeminliydim ama senin hiç kimseye saygın yok. Burada aylarca her türlü bilgiyi herkes için almaya çalışanlar gereksizdi bir sen gereklisin. Forumda her türlü başlıkta sınav bekleyen sınava hazırlanan duyum alan duyum yazan çaba gösteren yüzlerce belki binlerce insan gereksiz bir sen gereklisin. Sonuçlar ne zaman açılanacak diye kuruma mail dahi atan her gün yüzlerce kez arayan bilgi alan seni de düşünen insanlar gereksiz bir sen gereklisin. Aylarca her türlü bilgiyi aldın buradan mülakatları dinledin soruları gördün duyumları aldın sonra biz gereksiz olduk değil mi. Çocuk mu var karşında. Buraya gelip yalan dolan iletilerle idealist vatan evlatları için en gereksiz bilgiyi almaya çalıştığın kadar gereklisin sen. Kurumlarda çalışıp kariyer yapıp bir uzman yardımcısının ne kadar maaş aldığını bilmeyecek kadar gereklisin sen. Bir de cevap mı verecektik sana. Senin kime saygın var ki senin anlayışın eleştiriye açık değil. Yazıklar olsun senin anlayışına. Hangi hakla hangi sıfatla buradaki insanlara gereksiz diyebilirsin sen hangi hakla hakaret edebilirsin. Burada kimsenin hiçbir şeyi paylaşma zorunluluğu yok elbette ama zorunluluğun olmadığı kadar hakaret etmeye de zerre hakkın yok. Burada seni konuşturan bu düzen yabancı değilim bu üsluba ama ben şurada mülakatı geçen 3-5 arkadaşıma saygımdan sana hak ettiğin cevabı vermiyorum. Yıllardır olduğu gibi yine yutkunuyorum ve maalesef bir kere daha karşılaştığım manzaraya şaşırmıyorum.
-
@keynesinvarisi Siz belli ki “gerçekten gerekli” ifadesinden ne demek istediğimi hiç anlayamamışsınız. Benim burada kimseye gerekli veya gereksiz dediğim yok, lafı istediğiniz tarafa çekip polemik yaratmaya çalışmayın. Hele ki mikser gibi ortalığı karıştırıp sonra da başkalarının avukatlığını yapan örnek çocuk rolünü oynamaya hiç kalkmayın. @beirutde un yağmurun ardından çıkan ilk salyangoz ifadesine verdiğim- kendisi “kendince” beni yağmurun ardından çıkan salyangoz ilan etmiş- ve sadece soru sormak ve bilgim olduğum olduğu konularda yorum yazmamın karşılığı “gerçekten gerekli“ ifadesi. Ki bu göreceli bir kavram fakat benim yorum yazmamı gerektirecek iki durum var o da bu saydıklarım. Forum kullanma anlayışımın bu olduğunu da açık açık yorumumda belirtmiştim. Anlaşılması zor bir ifade olduğunu düşünmüyorum, kendinizi ve başkalarını niye durduk yere gereksiz ilan ettiğimi, hakaret ettiğimi çıkardınız bu laftan? Ben “kendimce” gerekli gördüğüm iki konuda yorum yazdım, birinde soru sordum birinde de bilgi paylaşımında bulundum. Sizin veya başkalarının yorumlarına gereksiz diyen kim? Sizleri gereksiz ilan eden kim? İsteyen istediğini yazabilir, yazmayadabilir. Kaldı ki siz benim bu forumdan ne zaman haberdar olduğumu nereden biliyorsunuz ve bu süreçte herhangi bir bilgim, duyumum varmış da buradaki insanlardan saklamışım gibi itham ediyorsunuz? Ben sizler gibi kurumu aramadım, mail de atmadım çünkü dediğim gibi beklemiyordum, geçen seneki mülakat sorularını da bilmiyordum çünkü ilk kez giriyorum sınava. Forumda durduk yere neyle alakalı bir yorum yazmamı bekliyorsunuz bu durumda? Yazacak bir şey bulamadık diye gizlice forumu takip ediyor, yağmurun ardından çıkan salyangoz mu oluyoruz? Bu konuda da bir açıklama yapmak zorunda değildim ama içinizdeki öfke biraz dinecekse bilin. Bilip bilmediğiniz konularda da yorum yapıp insanları itham etmeyin, haklarına girmeyin. İlaveten konuşma üslubunuzdan da görüldüğü üzere burada tek bir saygısız var, o da sizsiniz ve ben de karşılaştığım bu manzaraya emin olun hiç şaşırmıyorum. Bu da bu foruma yazdığım son yorumdur ve son girişimdir, istediğiniz kadar konuşmaya, polemik çıkarmaya, bilip bilmeden birilerinin ardından sallamaya, lafı yanlış anlamaya devam edin @keynesinvarisi .Biraz aklı selim olan biri zaten yorumları okuyunca kimin ne demek istediğini, kimin düzgün üslupla konuşup kimin seviyesizleştiğini, ve durduk yere laf atıp bu lüzumsuz muhabbeti kimin başlattığını görür benim tek bir cevap daha vermeye niyetim yok, ihtiyacım da yok. Haydi selametle.
-
@nonickname Şurada yazdığım 500 tane iletime aç bak. Ben ilk defa bugün yazmıyorum forumda. Bugüne kadar kimle hangi üslupla konuştuğumu görürsün. Bilip bilmeden yorum yapma asıl saygısız sensin. O "gerçekten gerekli" ifadesini ne amaçla ne sebeple yazdığını herkes çok iyi biliyor eğip büküp sağa sola çekme. Kendince buradaki paylaşımları gereksiz kendi para sevdanı gerekli görüyorsun öyle mi ? Elhamdülillah kendime göre örnek insanım aksini iddia edecek insandan da hesabını sorarım. Terbiyesiz insan sen kim oluyorsun da bana mikser ifadesini kullanıyorsun. Hala hakaretlerine devam ediyorsun. Utanmadan bir de saygıdan bahsediyorsun. Senin karakterin bu kadar işte. Sıkıştığın anda insanlara hakaret ediyorsun. Bir de saygıdan bahsediyorsun. Bugüne kadar kimseyle en ufak bir husumetim olmadı ama o "mikser" ifadesinin hesabını senden sormazsam namerdim. Madem laftan anlamıyorsun hukuktan anlayacaksın. Sabah soluğu savcılıkta alacağım merak etme sen. Öyle anonimliğinin arkasına saklanıp insanlara hakaret edebileceğini mi sanıyorsun? Ben bugüne kadar yıllarca ne mücadeleler verdim gerekirse yine yıllar sürsün senden bunun hesabını hukuk önünde soracağım.
Ben ekran fotoğrafı aldım ancak forum yönetimine de sesleniyorum bu üyenin ifadelerini silmeyin lütfen. @paretowilfredo -
@nonickname Ben bu yaşıma kadar onurumla şerefimle yaşadım. Bu saatten sonra hayatta kaybedecek bir tek onurum şerefim kaldı. Sen benim şerefime dil uzattın ya Allah şahidim olsun dünya yıkılsa, ucunda ölüm olsa senden hesap soracağım. Hukuk önünde en ağır cezayı alman için ne gerekiyorsa yapacağım. Gerekirse gidip markette kasiyerlik yapacağım, pazarda limon satacağım ama en iyi hukuki desteği alacağım. Sen benim haysiyetime dil uzatmanın hesabını vereceksin.