2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Mülakatları
-
Kronoloji şu şekilde arkadaşlar, fikir yürütmek isteyenler için;
-31 Aralık 2019- İlan Tarihi
-13 Şubat 2020- Başvuru için ek süre tarihi
-10 Mart 2020- Ön Eleme Sınavı giriş yerlerinin açıklandığı tarih
-14 Mart 2020- Ön Eleme Sınavı
-06 Nisan 2020- Ön Eleme Sınavı sonuçlarının açıklandığı tarih
-20 Temmuz 2020- Alan Sınavının tarihinin açıklandığı tarih
-17-21 Ağustos 2020- Alan Sınavı giriş belgelerinin verildiği tarih
-23 Ağustos 2020- Alan Sınavı
-09 Eylül 2020- Alanı Sınavı sonuçlarının açıklandığı tarih
-28 Eylül 2020- Mülakat tarihinin açıklandığı tarih
-17-21 Ekim 2020- Mülakat
-... ... 202...- Mülakat SonuçlarıEn büyük ara 6 Nisan ve 20 Temmuz arasında olmuş. 3.5 Aylık bir süre.
-
@altairtyraen Helal
-
@altairtyraen hay maşallah elinize saglik. onumuzdeki sene hazirlancak arkadaslar icin de güzel bi özet olmus
-
Şimdi oraya yakışan 16 Kasım 2020 dir
@altairtyraen, içinde söyledi: 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Mülakatları
Kronoloji şu şekilde arkadaşlar, fikir yürütmek isteyenler için;
-31 Aralık 2019- İlan Tarihi
-13 Şubat 2020- Başvuru için ek süre tarihi
-10 Mart 2020- Ön Eleme Sınavı giriş yerlerinin açıklandığı tarih
-14 Mart 2020- Ön Eleme Sınavı
-06 Nisan 2020- Ön Eleme Sınavı sonuçlarının açıklandığı tarih
-20 Temmuz 2020- Alan Sınavının tarihinin açıklandığı tarih
-17-21 Ağustos 2020- Alan Sınavı giriş belgelerinin verildiği tarih
-23 Ağustos 2020- Alan Sınavı
-09 Eylül 2020- Alanı Sınavı sonuçlarının açıklandığı tarih
-28 Eylül 2020- Mülakat tarihinin açıklandığı tarih
-17-21 Ekim 2020- Mülakat
-... ... 202...- Mülakat SonuçlarıEn büyük ara 6 Nisan ve 20 Temmuz arasında olmuş. 3.5 Aylık bir süre.
-
Iyi geceler arkadaslar. Ben de merakla sonucu bekleyenlerdenim. Benim forumla tanismamin vesilesi oldu bu süreç. Arkadaşlarin dedigi gibi cok seviyeli ve her anlamda yardim alabildigim bir mecra oldu benim için. Umarim sonuçlar bir an once açıklanır da rahat bir nefes aliriz. Nacizane bir sorum daha olacak sizlere. Eger kabul edilirsek ne zaman goreve baslariz tahmini olarak? Umut fakirin ekmegi simdiden cok tesekkurler
-
Merhaba dostlar. Gerek buradan gerek sosyal medyadan bu alıma dair soruşturma yapmamı isteyen dostlar oldu. Açıkçası doğrudan bir bilgi kaynağım yok bu Kurumdan ne yazık ki. Ancak dolaylı da olsa soruşturmaya çalıştım. Kendi kaynaklarım olmadığından net diyemiyorum maalesef. Ancak imzalık aşamaya kadar gelinmiş sürecin sona ermesi için. Ancak Kurumda bazı yoğunluklar olduğu ifade edildi bana. İşin açığı çok sürmeyecek yönünde bir hava hakim. Ancak dediğim gibi doğrudan benim alabildiğim bilgiler değil bunlar. Yine de kulağıma yeni haberler gelirse paylaşacağım dostlar. Umarım en kısa sürede süreç tamamlanır.
-
@paretowilfredo Teşekkür ederiz hocam.
-
@paretowilfredo sagolun hocam
-
@Mülkiye19 Hocam benim hiçbir fikrim yok. Güvenlik soruşturması yapılmayacak sanırım. AYM güvenlik soruşturmasını kaldırdı ve bildiğim kadarıyla Meclis'te bir düzenleme yapılmadı. Bu sebeple çok uzun sürmeyeceği kanaatindeyim. Derdimiz bu olsun ama benim hiç ümidim yok, bakalım ne olacak
-
@Mülkiye19 Geçtiğimiz yıl sonuç tarihini müteakip 15 gün içerisinde birtakım evrak istendi. Muhtemelen son teslim tarihini müteakip 1 ay içerisinde de göreve başladılar. Yani kuvvetle muhtemel önümüzdeki hafta açıklanması halinde aralık ayında göreve başlarız.
-
@SBF11 yapılır hocam .cumhurbaskanligina bagli bi kurum sonucta. tabi emin degilim bilgiye dayali degil tahmine fayali soyluyorum
-
@beirutde Evet yapılıyor hocam yapılmadan liste hazırlanmıyor.
-
@beirutde Güvenlik soruşturmasının AYM tarafından iptalinden sonra güvenlik soruşturması yapan kurumlar oldu. Ama son ilanlarda yapılmıyor diye biliyorum. Milli Savunma Bakanlığı'nda uzman yardımcısı olarak başlayan arkadaşıma yaptılar güvenlik soruşturması. Ama İletişim Başkanlığı yapar mı bilmiyorum.
-
@keynesinvarisi Liste hazırlanmadan önce mi yapılıyor yani hocam?
-
@SBF11 Evet hocam. Mülakata girecekler belli olduğu an başlıyorlar. Çoğu kurum bu şekilde hareket ediyor.
-
@keynesinvarisi mülakat listesinden evvel mi yoksa mulakat sonuclarindan evvel mi bitiyo hocam. bilginiz var mi
-
@keynesinvarisi Hocam merak ettiğim için soruyorum yasal zemini var mı? Çünkü güvenlik soruşturması AYM tarafından iptal edildi. Hatta AYM, kararı, mealen 'Güvenlik soruşturmasına karşı değiliz. Fakat bu soruşturmayı CBK ile değil kanun ile yapmak gerekir. Meclis düzenleme yaptığı taktirde güvenlik soruşturması yapılabilir' böyle gerekçelendirdi. Bunun üzerine Meclis'te bir düzenleme yapılacaktı CHP itiraz etti. Sonra güvenlik soruşturmasına ilişkin maddeler tekliften çıkarıldı falan. Sonrasını pek takip etmedim.
-
@beirutde Kesin sonuç listesi hazırlandığında soruşturmalar bitmiş oluyor. Herkesin aynı sürede sonuçlanmıyor çünkü. Bazı illerde daha yavaş işliyor soruşturma süreci. Genel olarak soruşturmalar bitiyor onu da göz önünde bulundurarak hazırlıyorlar listeleri.
-
@SBF11 @keynesinvarisi cevaplariniz icin cok tesekkur ederim. Umarim daha fazla yipranmadan en kisa zamanda atlatiriz bu süreci.
-
@SBF11 Hukuki durum yazdığınız gibi. Ancak yine de yapılıyor. Tabi AYM'nin iptal ettiği hüküm 657 sayılı kanunun devlet memurluğuna alımda genel şartları düzenleyen 48. maddesine eklenen "Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılmış olmak" hükmüydü. Yani esasen bu hükmün iptal edilmesi güvenlik soruşturması yapılmasını engelleyen bir husus değil. Kanuna o hüküm eklenmeden önce de güvenlik soruşturması yapılıyordu ve hali hazırda güvenlik soruşturmasının farklı bir yasal dayanağı ve nasıl yapılacağını düzenleyen bir idari düzenleyici işlem var(Güvenlik soruşturması Yönetmeliği). Şimdi değişen tek şey şu eskiden kurumlara güvenlik soruşturması formu yolluyorduk ve o form üzerinden soruşturma yapılıyordu. Şimdi kurumlar resen yapıyor.