2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Mülakatları
-
@sbf11 öyle bişey komedi olur cidden
-
@sbf11 bu olmazsa ya yine böyle uzarsa diye başvurur muyum bilmiyorum bi sonrakine, yapabilirsem kaymakamlık sınavına ya da başka sınava çalışırım ya da yüksek lisansımı bitirmeye çalışırım. Bunu beklemekten başka hiçbir şeye bakamadım bugün yarın açıklanır diye diye.
-
@belhanda Kötü etmişsiniz hocam. Vakit kaybetmeden bir şeylere başlayın bence ne olur ne olmaz. İletişim olursa direkt bırakırsınız zaten, çalıştığınız da yanınıza kar kalır.
-
@sbf11 hocam kurum bu sene YLSY’ye çok fazla kadro verdi. O öğrencileri de hesaba katarak bundan sonraki alımlarda çok acele etmeyebilirler. Yani her sene ilan gelir diye düşünmek yanıltıcı olabilir. Bu durumu dikkate alarak bu sene yeni ilan gelmeyeceği kanaatindeyim ben. Ancak normal ilanlara devam ederlerse 2021’in sonuna doğru bir ilan gelebilir diye düşünüyorum veya 2022 mart nisan ayları gibi.
-
@sbky1 Hocam YLSY'ye verilen ilanların yanlış hatırlamıyorsam ağırlığı 'Araştırmacı' kadrosu idi. Bu sebeple ben, kurumun bu sene de 'Uzman Yardımcılığı' ilanına çıkacağını düşünüyorum. 2 haftaya belli olur zaten.
-
@sbky1 Ayrıca Stratejik Plan'da kurum kadrolarında çok boşluk olduğu yazıyordu. O yüzden kurum bu sene ihdas edilen kadroyu değerlendirecektir. @keynesinvarisi 20 ya da 25 kişilik bir kadrodan bahsetmişti diye hatırlıyorum.
-
ben de ilana çıkacağına inanıyorum açıkçası. YLSY kurum için ileriye yönelik bir yatırım olduğu için stratejik plandaki boşlukları da düşününce çıkması mantıklı geliyor. Zaten gördüğüm kadarıyla bu uzmanlık kadroları içinde en yoğun çalışan kurum iletişim başkanlığı. Sanıyorum ki ihtiyaç da vardır.
Tabii hiçbir şey belli olmaz. Bu süreç bana hiçbir konuda kesin konuşmamayı öğretti :'D
-
@sbf11 @sbky1 YLSY yalnızca araştırmacı kadrosuydu. Uzman Yardımcısını özel yarışma sınavı ile almak zorundalar.
Bu 2019 ilave atama izni. Kadronun tamamı uzman yardımcısı alımı için kullanıldı.
Bu da 2020 ilave atama izni. Bu kadronun da tamamının uzman yardımcısı alımı için kullanılacağını düşünüyorum.
Bu kadrolar naklen atama yahut açıktan atamalar için kullanılıyor. Ama genel olarak büyük çoğunluğu açıktan atama için kullanılıyor. Bu kadroların bir kısmı ilgili kurumlar tarafından açıktan atama yoluyla uzman yardımcısı, müfettiş yardımcısı alımı için kullanıldı. İletişim Başkanlığı için de farklı olmayacaktır diye düşünüyorum. Hepsi açıktan atama için kullanılır. Kurum 2019 başında naklen atama ile yeterince uzman aldı. Bu saatten sonra yalnızca açıktan atama ile uzman yardımcısı alınıp yetiştirilecektir.
-
@sbf11 evet hocam bu açıdan baktığımızda sizin görüşünüze hak veriyorum ancak ben kadro türü yerine bütçe odaklı düşündüm
-
@keynesinvarisi anladım hocam açıklama için teşekkür ederim oldukça bilgi verici oldu
-
buradan şu sonucu çıkartabilir miyiz strateji ve bütçenin 95 personel alma hakkı vardı ama 2020 de ilana çıkmadılar ?
-
@gpale İzinler tüm memur kadroları için. Nakil yoluyla personel alınmış olabilir, merkezi atamayla personel alınmış olabilir veya yıl sonuna doğru uzman yardımcısı için ilana çıkılabilir. Kullanılacak atama izinleri bir önceki yıl kurumlar tarafından talep ediliyor ancak düşük bir ihtimal de olsa ilgili yıl içerisinde gerek görülmeyip kullanılmayabilir de. İletişim Başkanlığında bu kadroların tamamının uzman yardımcısı için kullanılacağını düşünmemin sebebi kadro sayısının az olması ve bir önceki yıl da atama izni verilen tüm kadroların iletişim uzman yardımcısı alımı için kullanılmış olması.
-
@sbky1 Rica ederim hocam
-
@gpale Mesela bu yıl Ticaret Bakanlığına "Atama kontenjanlarının 200 adedi Ticaret Müfettiş Yardımcısı, Ticaret Uzman Yardımcısı ve Ticaret Denetmen Yardımcısı için; 50 adedi ise döner sermaye teşkilatında
yer alan kadrolar için kullanılacaktır" koşulu not düşülerek 340 adet atama izni verildi. 60 adedi Ticaret uzman Yardımcısı alımı için kullanıldı. Geri kalan ve açıkça nerede kullanılması gerektiği hüküm altına alınan 140 adet kadro için hala alıma çıkılmadı. Belki Bakanlık yıl sonuna doğru diğer kadrolar için de ilana çıkar. -
@keynesinvarisi, içinde söyledi: 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Mülakatları
@gpale Mesela bu yıl Ticaret Bakanlığına "Atama kontenjanlarının 200 adedi Ticaret Müfettiş Yardımcısı, Ticaret Uzman Yardımcısı ve Ticaret Denetmen Yardımcısı için; 50 adedi ise döner sermaye teşkilatında
yer alan kadrolar için kullanılacaktır" koşulu not düşülerek 340 adet atama izni verildi. 60 adedi Ticaret uzman Yardımcısı alımı için kullanıldı. Geri kalan ve açıkça nerede kullanılması gerektiği hüküm altına alınan 140 adet kadro için hala alıma çıkılmadı. Belki Bakanlık yıl sonuna doğru diğer kadrolar için de ilana çıkar.30 adet de Ticaret Müfettiş Yardımcısı alımı için ilana çıkılmış bu arada şimdi gördüm. Yani yıl bitene kadar 110 Ticaret Denetmen Yardımcısı alımı için de ilana çıkılacak.
-
Yılbaşındaki sokağa çıkma yasağını düşündüğümüzde ondan önceki 15 günün belge teslim olduğunu varsayarsak 16 Aralıkta yani yarın açıklanmazsa Ocak sonrasına kalır galiba. Aksi taktirde belge teslimin birkaç günü yasak kapsamı içinde olacak çünkü.
-
@siyaset-bilimci hemen açıklanınca 15 güne belge istemeleri kesin bişey mi. ona yönelik bir düzenleme mi var
-
@beirutde yasal bir düzenleme var mı bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla her yerde bu şekilde uygulanıyor ki iletişimde de geçen sene böyle olmuş
-
uyuzluk yapmak istemiyorum kimse bana kızmasın ama şeffaflık yok bilgi yok ulaşamıyoruz kapalı kutu gibi böyle bir süreç ocağa da uzarr şubata da uzar. inşallah haksız çıkarım..
-
@hpolitics katiliyorum dediklerinize