2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Mülakatları
-
@john önce girersem yazarım ben hocam. Onun dışında geçen yıl Amerika Türkiye ilişkileri, son 15 yılda Türkiye’deki siyasi olayların sorulduğu yazılmıştı daha önce görmediyseniz.
-
mülakatta alana göre sorulacağı yazıyor, daha önce forumda mülakata girdiğini söyleyen arkadaş siyaset bilimi mezunuydu o yüzden ona hep siyasi sorular gelmiş diye düşünüyorum. herkesin kendi alanına çalışması ve kurum mevzuatına da hakim olması gerektiğine inanıyorum açıkçası.
-
Arkadaşlar merhabalar.
Alan sınavının 3. sorusunda Bilgi Edinme hakkıyla ilgili soruda bir yanlış olduğunu düşünüp itirazda bulunmuştum.
Fakat itirazım kabul edilmemiş. Kanunda ise açık-net şekilde bilgi geçiyor.
Benim mi hatam var bilmiyorum fakat buna karşı ne yapılabilir?
Soru Alan Bilgisi 3. soru:
Bilgi edinme hakkıyla ilgili olarak verilen bilgilerden hangisi veya hangileri doğrudur?I.
Bilgi edinme hakkı, kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının faaliyetlerinde kullanılabilir.
II. Bilgi edinme istemi reddedilen başvuru sahibi yargı yoluna başvurmadan önce kararın tebliğinden itibaren on beş işgünü içerisinde Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna başvurabilir.
III. Bilgi edinme başvurusunun yapıldığı kurum ve kuruluş, erişimine olanak sağladığı bilgi ve belgeler için erişimin gerektirdiği maliyet tutarı kadar bir ücreti bütçeye gelir kaydedilmek üzere tahsil edebilir.Cevap ise cevap anahtarında C olarak geçiyor: I ve III.
Fakat II. seçenek de doğru.4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu Kanunda açıkça şöyle yazıyor:
Madde 13- Bilgi edinme istemi (...)(1)reddedilen başvuru sahibi, yargı yoluna başvurmadan önce kararın tebliğinden itibaren onbeş gün içinde Kurula itiraz edebilir.Ben de itirazda bunu belirttim. Fakat bir yanlışlık yok deyip soruyu kabul etmişler. Tekrar mı itiraz etmeliyim?
-
@meursault iş günü
-
@Joseph Teşekkür ederim hocam o halde bir yanlışlık yok. Yalnız şahsi fikrim böyle de bilgi ölçülmez, 15 yerine 30 dersin, 10 dersin de iş günü- gün ayrımından elemezsin, daha önce 50 kere baktım, şimdi siz bahsedince fark ettim.
-
@meursault Bu hukukta önemli bir ayrım hocam. Bu tarz sorular her zaman sorulur.
-
@keynesinvarisi Elbette hocam, özellikle icra-iflas hukuku gibi konularda önemli yalnız yalnız bilgi edinme değerlendirme kanununda elemenin işgünü-gün üzerinden olması bana biraz abes geldi.
Yani şıkka 30 gün koyar elersin, 60 gün koyar elersin de 15 günü bilen adamı işgünü-günden elemezsin. Neyse, sağlık olsun. Bundan sonra buna da dikkat etmek gerekiyor demek ki.
Tekrar teşekkür ediyorum, herkese şimdiden başarılar dilerim. -
@keynesinvarisi Bence bu kadar bencil olmayin sonucta burası da bir forum ayrica bilgi cogaldikca guzellesir.Yinede siz bilirsiniz...
-
@3pruu Tesekkur ederim.Basarilar.
-
@john Keşke ne demek istediğimi anlasaydınız. İnanın bencil değilim ilk günden beri nasıl birbirimize faydalı oluruz diye düşündüm öyle hareket ettim ben. Ama bu zamana kadar nerelerdeydiniz diyorum sadece.
-
@keynesinvarisi Ben sahsen bu sinava girmedim.Nasil sorular soruluyor merakta ediyorum.Bizler bu issizlik davasinda ayni davanin insanlariyiz neden birbirimize yardim etmeyelim?Listede ismini vermeyenlerin niyetlerini bilemem ki bunlar bu sayfadaki belurli bir azinlik 45 dediniz galiba ama yinede paylasmak guzeldir en azindan benim için öyle
-
@meursault Başarılar hocam
-
@meursault hocamız bu konuda şunu demişti: "vatandaşa gelince 15 gün, idareye gelince 15 işgünü (daha uzun yani) öyle aklınızda tutun" ve keynes'e katılıyorum bu husus hukukta oldukça önemli bir ayrım, biraz da dikkat ölçen bir husus sorunun sorulması abes değil fikrimce. (ben de yanlış yaptım bu arada yapacak bir şey yok)
-
İletişim Başkanlığında yeni daire başkanlığı kurulmuş. Bu daha fazla personele ihtiyaç duyulacağı anlamına gelirse belirlenenden daha fazla alım yapılır mı acaba
-
@siyaset-bilimci Pek olası değil ama inşallah diyelim. Belki yedek listesinden çağırılanların sayısı artacaktır.
-
sanmıyorum hocam, en fazla gelecek yıl daha fazla alım yapılır.
-
Ve bir de mülakatlar ne zaman başlar sizce daha çok bekler miyiz
-
@siyaset-bilimci Ankaradaki corona tablosunu düşünecek olursak biraz bekleriz bence hocam. Online mülakat vs. gibi bir çözüm bulunur mu bilemedim
-
@siyaset-bilimci İlan edilen kadro sayısı kadar alım yapılır hocam. Aksi yönetmeliğe aykırı.
-
@3pruu marka ve patent kurumu online mülakat yapmış sanırım