1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı
-
@abcdefg nasi sorular vardi hocam
-
@Legendary1 5 li hesap grupları verilmişti ödenmiş sermaye? Sermaye yedekleri? Özkaynak toplamı kaçtır?
Şirket kar etmiş 690 lı hesaplara göre kayıt nasıldır?
Dönem sonu vergiye karşılık ayrılması kaydı? Peşin ödenen vergi dönem sonu kaydı?
Dönem sonu kar/zararın kaydı bilançoya aktarımı
Mali analizden çesitli hesaplamalar
-
Ben muhasebe seçmiştim. 3 soru gelmişti. Biri finansal tablolar ile ilgili 3 şıklı bir soru.
Diğer ikisi daha çok dönem sonu hesaplarını iceren Tarzda sorulardi. Monogrami tarzında soru yok. Dönem sonu yapılan işlemlere ağırlık verici tarzdaydi.Ama benimle birlikte girenleri sasirtan, 2 soruda da yoğun matematiksel hesapların olmasiydi. Çok vakit kaybettim. Çok zor yetişti. Hatta diğer adaylarda aynı konuda zorlandı. Çok hesap yaptık. Elimiz ayağımıza dolanmisti.
Sınavdan çıktığım zamanki izlenimin ise şu şekilde.
- Muhasebeden çıkanlar, ticaret daha kolaymış. Keşke ticaret secseydik. Ezeberden kaçtık. Ama sorular kolaymış.
- Ticaretten çıkanlar, muhasebe soruları kolaymış. Keşke muhasebe secseydik. Sinavda ezber sorularını hatirlayamadik.
Bir yonlendirme yapmak için degil yazdıklarım. Daha çok o günü anımsatan anılarımı anlattım. Yardımcı olur umarim tercihlerinize.
-
Şöyle sorayım tecrübeli arkadaşlarım. Muhasebede kpss formatı dışında bir uygulama yok o zaman klasik sınavda?
-
@pabloescobarr maliyet muhasebesi yok
-
@cenk hocam sizce kpss de 35 felan yapan aday bu sınavın klasiğini yapabilirmi
-
Hocalardan duyduğum izlenimleri aktarayım. Sağlam bi referansınız yoksa muhasebe seçin, sağlamasını da yapabileceğiniz icin işinizi garantiye almış olursunuz hem muhasebe bilen eleman her zaman öndedir sayistay icin ama hukuğuma güveniyorum ezberim iyi diyorsanız hukuk seçin demislerdi
-
@adanali01 hocam tam anlayamadım sorunuzu. Kpss de muhasebeden 35 yapan, bu klasik sınavda muhasebeyi haller diye mi sordunuz
-
@rrrsss1610, içinde söyledi: 1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı
Hocalardan duyduğum izlenimleri aktarayım. Sağlam bi referansınız yoksa muhasebe seçin, sağlamasını da yapabileceğiniz icin işinizi garantiye almış olursunuz hem muhasebe bilen eleman her zaman öndedir sayistay icin ama hukuğuma güveniyorum ezberim iyi diyorsanız hukuk seçin demislerdi
Bunu sormuştum aslında. Tecrübeli arkadaşlarımız ne der bu konuda?
-
@abcdefg hocam geçen sene kaç doğru ile eleme sinavindan klasik sınava girmeye hak kazanmistiniz ?
-
@mj_23 48+24 doğru ile hocam
-
@abcdefg tesekkurler hocam.
-
@mj_23 rica ederim
-
@cenk evet hocam hiç girmedim çünkü bu sınava ona gore girecem
-
Hocalarım 2021de de sınav açar mı Sayıştay düşünceleriniz nedir?
-
Neden ank? Talep çok olursa, çoklu il olabilir mi?
-
@strtmn idari hakimlik için resmi gazete'de yayımlanmış başvuru öncesi hangi illerde yapılacağı genişletmişler yani , ama bunda başvuru haftasindayiz herhangi bir değişiklik yapılmadı ,beklemede çoğu kişi
-
@Gülbeşeker işin bir de o boyutu var tabi. Kaymakamlikta sonradan geç başvuru sırasında verilmişti sanırım. Sonradan da olabilir herhalde hocam? Beyin jimnastiği :))
-
Arkadaşlar TVS ve Vergi Hukuku için hangi kaynakları önerirsiniz? Elimde Nurettin Bilici'nin Vergi Hukuku kitabı var, bu sınav için ideal midir yoksa ayrıntıya mı kaçar? Tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.
-
@strtmn Evet sonradan değişiklik yapilabilirmiş kaymakamlık gibi ama keşke baştan yapılsaydı , ,moda oldu buda geç başvuruda değiştirmek